БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 049
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: X
Джоджен ,девисил и естрагон не ми се връзват с телешко.То става добре с целина,магданоз,черен пипер,дафинов лист.Първите две подправки са са подходящи за агнешко месо,естрагон за риба /май и за пиле го ползват в някои краища на България/имаше една специфична супа с него-народното му име е тарус/.
 Виж и тук http://petrohan.wordpress.com/2010/12/08/stew-spices/.
Видях,че есстрагона бил подходящ,аз несъм го ползвала почти -освен за риба и то рядко.

# 301
  • Мнения: 97
Момичета изпекох джинджифиловите бисквитки на Зори.Моля за идеи как  и с какво да ги украся.

# 302
  • Мнения: 5 001
Джоджен ,девисил и естрагон не ми се връзват с телешко.То става добре с целина,магданоз,черен пипер,дафинов лист.Първите две подправки са са подходящи за агнешко месо,естрагон за риба /май и за пиле го ползват в някои краища на България/имаше една специфична супа с него-народното му име е тарус/.
 Виж и тук http://petrohan.wordpress.com/2010/12/08/stew-spices/.
Видях,че есстрагона бил подходящ,аз несъм го ползвала почти -освен за риба и то рядко.

Подкрепям!.......Девисил(леощян още му казвсат по някои краища на България) .....Ползвам само за рибена чорба....

На телешко варено слагам само сол(след отпенването),черен пипер на зърна и корени за супа(магданоз,целина,пащърнак,морков) и малко олио докато се вари месото.....Другите подправки дето са дали момичетата преди да напиша този пост за мен са....неподходящи   ooooh! ....(е,пак си е въпрос на вкус де!!! Да не вземе да ми се обиди някой!....)

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Разбира се най-вече е въпрос на вкус, пък и вариации по темата също, както е видно, та к'ви сръдни, к'ви пет лева.  Hug
Момичето питаше от изброените какво, не дали.  
Иначе при мен освен зелената подправка - целина (слагам и от главата, и от листата), подправям и със зърна черен пипер и сол разбира се... и аз не бих сложила друго, ама не това беше питането.  Simple Smile

# 304
  • Пловдив
  • Мнения: 1 144
Моля за съвет Simple Smile

1. Мога ли да разбия белтъци за ореховки с пасатор  Embarassed Моля, дайте някакви съвети как се разбиват белтъци на сняг по принцип. Не ми се получават и това е. Слагам щипка сол, темперирани са на стайна температура преди това....ама все не ми се получават. И вече нямам миксер. Затова се чудя дали изобщо да пробвам с пасатора.

2. Как се пекат фъстъци на вентилатор (на моята фурна само тази функция й ползвам, но ако кажете, че не става, имам и функции отдолу, отгоре... като на всяка фурна)?

Благодаря

# 305
  • Мнения: 18 822
Фъстъците- никакъв проблем, на около 150 градуса и бъркаш често  Peace

Белтъци с пасатор не съм пробвала, ама и не бих  Rolling Eyes

# 306
  • Бургас
  • Мнения: 187
Моля за съвет Simple Smile

2. Как се пекат фъстъци на вентилатор (на моята фурна само тази функция й ползвам, но ако кажете, че не става, имам и функции отдолу, отгоре... като на всяка фурна)?

Благодаря

Аз ги пека в микровълновата. Първо на 2 минути и после през 1 минута разбърквам, че иначе се слепват. За 4-5 минути са готови, зависи колко съм ги овлажнила.

# 307
  • София
  • Мнения: 12 217
Моля за съвет Simple Smile

1. Мога ли да разбия белтъци за ореховки с пасатор  Embarassed Моля, дайте някакви съвети как се разбиват белтъци на сняг по принцип. Не ми се получават и това е. Слагам щипка сол, темперирани са на стайна температура преди това....ама все не ми се получават. И вече нямам миксер. Затова се чудя дали изобщо да пробвам с пасатора.

2. Как се пекат фъстъци на вентилатор (на моята фурна само тази функция й ползвам, но ако кажете, че не става, имам и функции отдолу, отгоре... като на всяка фурна)?

Благодаря
Белтъци разбивам само с миксер на високи обороти. Но, ако нямам миксер ще ги разбия на ръка с тел. С пасатор не зная дали ще станат.
Фъстъци винаги изпичам във фурна с вентилатор. Първо ги измивам в цедка, посолявам и мокри го поставям в тавичка. Изключително често ги разбърквам с дървена лъжица.  Изпичам ги на 200 градуса .Често проверявам фъстъче дали е започнало да порозовява/покафенява и ако е така,   веднага ги свалям от фурната. Изсипвам ги в/у хартия, защото те продължават да си се печат още малко.

# 308
  • Мнения: 1 110
Не мисля, че белтъците ще се разбият добре на сняг с пасатор Peace  Рецепта за селска бохча  http://ladyzone.bg/gallery/neshto-po-taka/kalin-novakov-hlebar-d … obichash.html?p=1 Смятам да я пробвам, ако имате забележки или мнение по рецептата, моля споделете. Иначе доста интересни неща за хляба има споделени Grinning

# 309
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
За белтъци на сняг... аз имам в наследство един уред (пластмасов, прилича на съд за избиване на масло и работи на този принцип), та и миксер и ток да няма, нямам грижи. Та потърсете си такова в магазините за домашни потреби.

# 310
  • Мнения: 18 822
Аз пък съм в търсене на качествена преса за чесън, искам да става незабележим, но досега не мога да уцеля Sad Майка ми една от преди 20 години от Чехия- ей страхотна е....Идейки?

# 311
# 312
  • Мнения: 18 822

Каква марка е? Как да я открия?

# 313
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Рая, ако не си търсила тук - дано си намериш каквото ти трябва.

А ето и показаната от Ферия. Simple Smile

# 314

Общи условия

Активация на акаунт