БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 996
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Имам едно много спешно питане Praynig
Започнах да правя от бонбоните с кондензирано мляко и кокосови стърготини, но установих, че съм взела от неподсладеното мляко. Има ли нещо, което мога да я направя тази смес  newsm78
Да сложа захар на другата кутия и да я поваря, за да се подслади Thinking
Може ли рецепта за бонбоните?

# 466
Може ли помощ за печене на цяла тиква? Ще я напълня с плодове и ядки и се чудя на кое ниво във фурната да я сложа, на колко градуса да пека, за колко време и дали да не сложа малко вода в тавата.

# 467
  • Бургас
Ще точа кори за тиквеник и за тестото е необходимо оцет, но вкъщи не ползваме. Доколкото разбирам киселината е за еластичност на корите.
Мога ли да сложа лимон?

# 468
Марче, благодаря!  Hug

Лозовите листа когато са от буркан не се попарват.  Peace
Настъргана, сурова тиква съхранявам във фризера (в пакети за една доза).  Peace

Даре, завий тиквата във фолио, някой беше писал, че вода в тавата не слага, но аз бих сложила малко, проверявай дали е готова с дървено шишче (като омекне, е готова), а за колко време ще стане това, зависи от големината на тиквата.  Peace

# 469
Ще точа кори за тиквеник и за тестото е необходимо оцет, но вкъщи не ползваме. Доколкото разбирам киселината е за еластичност на корите.
Мога ли да сложа лимон?
лимон не , ама сок от лимон ....  ДААА   Laughing

# 470
  • София
Здравейте! Преди време правих къпана питка и тя стана наистина превъзходна. Това е първата питка от толкова години която се получи, за това за Бъдни вечер ми се иска да я направя. Тъй като  в нея има яйца и мляко въпросът ми е би ли се получила без тези съставки? И още нещо може ли да добавя малко олио?

# 471
  • Бургас
Мога ли да сложа лимон?
лимон не , ама сок от лимон ....  ДААА   Laughing
hahaha
Благодаря ти!

# 472
здравейте, ще правя домашни шоколадови бонбони, но сега прочетох, че ядките трябва да са запечени, а аз купувам само сурови. Мога ли да ги запеча на парти грил или трябва във фурната и колко време?
Благодаря предварително и весели празници на всички  bouquet

# 473
  • под тепетата
Може на сух тиган с бъркане до лека промяна на цвета. Тиганът е с незалепващо покритие.Не ми се включва цяла фурна за шепа ядки.

# 474
  • Sofia
Здравейте! Преди време правих къпана питка и тя стана наистина превъзходна. Това е първата питка от толкова години която се получи, за това за Бъдни вечер ми се иска да я направя. Тъй като  в нея има яйца и мляко въпросът ми е би ли се получила без тези съставки? И още нещо може ли да добавя малко олио?
Може.  Но нали няма да очакваш същия вкус.  Simple Smile

# 475
Може на сух тиган с бъркане до лека промяна на цвета. Тиганът е с незалепващо покритие.Не ми се включва цяла фурна за шепа ядки.

Благодаря ти  bouquet

# 476
Фортуна, Бонго   bouquet

# 477
Привет на всички кулинари! Имам спешно питане за украса на торта,която е със захарно покритие. С какъв крем мога да направя някаква декорация с пош? Ако го оцветя със сладкарски бои, дали ще се разтекат при изваждане от хладилника? Ох, паникьосах се вече! Това ми е първи опит да покривам торта и явно ще е провал!Благодаря предварително за съветите! Весели празници на всички!

# 478
  • Sofia
Дани, изобщо не съм по захарните покрития, но сметанов крем (разбита сметана) оцветен с боя е най-лесния вариант.

# 479
  • на село
Здравейте,малко сгафих с баклавата,т.е.след като я залях и след 10 минути я покрих с фолио и е омекнала доста,има ли начин малко да я изсуша отгоре във фурната?

Общи условия

Активация на акаунт