БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 993
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 12 217
Здравейте,малко сгафих с баклавата,т.е.след като я залях и след 10 минути я покрих с фолио и е омекнала доста,има ли начин малко да я изсуша отгоре във фурната?
Не! Не!  Така ще си я хапнете.

# 481
  • на село
  • Мнения: 82
Уффф,знаех си,благодаря,но много ме е яд на себе си.Весели празници и бъдете много щастливи ! bouquet
[/quote]

# 482
  • Пловдив
  • Мнения: 1 142
Дано да не ви досадя с въпроса си, но дайте изпитана рецепта за погача за Бъдни вечер.
Винаги вземам от нета, но все ми се получават тънки и твърди. Иска ми се този път да стане малко по-бухнала. Поне мека.
Приемам и съвети за месенето, смесването на продуктите и т.н. Може би там бъркам.

Само да кажа, че от година не купувам хляб, а сама си го правя (на ръка, не с хлебопекарна) и ми се получава. Затова не знам дали месенето ми е проблема с питката.  newsm78

# 483
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 052
Здравейте,
За утре съм намислила да правя това. Нали няма драма, ако месото престои повече от 12ч след първата подготовка?

Още нещо да питам  Laughing
Също и сладкиша с майонеза мисля да тествам, но мисля да го направя във форма за мъфини. Формата я имам, взех си и хартиени формички. Въпросът е дали трябва да се омазняват хартийките? А набрашняват? Не съм видна готвачка, та да не прецакам продуктите  Mr. Green

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 15:06 от Гита Ог

# 484
  • Sofia
  • Мнения: 22 559
*ashley*, като казваш "погача", се предполага, че имаш предвид с мая.  Уточни все пак.
Ако пък имаш предвид содена питка, тук писах рецепта, с кис. мляко, че у нас съвсем постна не се котира, затова правя този компромис.

Въпросът е дали трябва да се омазняват хартийките? А набрашняват?
Не се третират никак.


# 485
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
тестото за содена питка трябва ли малко да отлежи/както когато е с мая/ или веднага се пече

# 486
  • София
  • Мнения: 12 217
Здравейте,
За утре съм намислила да правя това. Нали няма драма, ако месото престои повече от 12ч след първата подготовка?

Още нещо да питам  Laughing
Също и сладкиша с майонеза мисля да тествам, но мисля да го направя във форма за мъфини. Формата я имам, взех си и хартиени формички. Въпросът е дали трябва да се омазняват хартийките? А набрашняват? Не съм видна готвачка, та да не прецакам продуктите  Mr. Green

За първото няма никаква драма, а напротив. Нека да престои след подготовката.
За второто, Моренка е отговорила.
Весели празници!!  Hug

# 487
  • София
  • Мнения: 10 825
Съпругът ми донесе сварен свински мозък (свекървата го е варила с цялата свинска глава доколкото разбрах), обаче не съм сигурна, че е добре сварен. Мога ли да го сложа в малко вряща вода да го доваря? Малко се притеснявам да го ядем така.

# 488
  • Мнения: 11 607
тестото за содена питка трябва ли малко да отлежи/както когато е с мая/ или веднага се пече

Принципно - не. Но аз оставям направената питка да си почине 5 мин. в тавата и след това пека.....

# 489
  • Мнения: 1 777
Имам едно много спешно питане Praynig
Започнах да правя от бонбоните с кондензирано мляко и кокосови стърготини, но установих, че съм взела от неподсладеното мляко. Има ли нещо, което мога да я направя тази смес  newsm78
Да сложа захар на другата кутия и да я поваря, за да се подслади Thinking
Може ли рецепта за бонбоните?

Не знам дамата по коя рецепта ги прави ,ето една рецепта от мен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262400.msg6338905#msg6338905

# 490
  • Мнения: 9 451
Съпругът ми донесе сварен свински мозък (свекървата го е варила с цялата свинска глава доколкото разбрах), обаче не съм сигурна, че е добре сварен. Мога ли да го сложа в малко вряща вода да го доваря? Малко се притеснявам да го ядем така.
сварен е, на него малко му трябва. Можеш да о панираш, но си е играчка. А можеш да запечеш във фурната за малко   Peace

# 491
  • Мнения: 15
Купих онзи ден Маскарпоне със срок до 02.02.2014. Тази вечер реших да направя Тирамису за Коледа-нали трябва да отлежи една нощ. Когато го отворих обаче ми се стори по-странно. Много пъти съм купувала Маскарпоне за Тирамису и знам какво трябва да бъде, но това е странно - стои като извара и е по-рядко. Незнам дали му има нещо и дали да го ползвам или да го изхвърля? Не мирише, на вкус си е същото. Дали е развалено?

# 492
  • Мнения: 280
Девойки,

Честито Рождество Христово! Бъдете здрави и благословени! smile3525

# 493
  • Мнения: 160
Купих онзи ден Маскарпоне със срок до 02.02.2014. Тази вечер реших да направя Тирамису за Коледа-нали трябва да отлежи една нощ. Когато го отворих обаче ми се стори по-странно. Много пъти съм купувала Маскарпоне за Тирамису и знам какво трябва да бъде, но това е странно - стои като извара и е по-рядко. Незнам дали му има нещо и дали да го ползвам или да го изхвърля? Не мирише, на вкус си е същото. Дали е развалено?

Честита Коледа на всички!  bouquet
Щом на вкус и мирис е същото,пробвай да го разбиеш с малко пудра захар,ако е нужно добави малко прясно мляко за да стане кремообразно(да не стои пресечено) Според мен е било замразявано в магазина и затова изглежда така. Успех   bouquet

# 494
  • 1st floor
  • Мнения: 9 774
Веселя Коледа!!!  Hug

Идвам с въпросче.  Grinning Остана ми доста белтъчна глазура след украсяването на коледните меденки...И сега се чудя какво да я правя - целувки вече имам пълна кутия... newsm78...Ще ми се някакъв какаов сладкиш да забъркам и да я намацам отгоре...после да я изсуша във фурната. Има ли такава рецепта? newsm78 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт