БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 990
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 759
Искам да направя белтъчен крем с белтъци+пудра захар.
Ще ползвам 1 белтък+70гр пудра захар.
Въпросът ми е белтъците топли, студени, стайна Т?
Да слагам ли няколко капки лимон?

# 496
  • София
  • Мнения: 12 670
Искам да направя белтъчен крем с белтъци+пудра захар.
Ще ползвам 1 белтък+70гр пудра захар.
Въпросът ми е белтъците топли, студени, стайна Т?
Да слагам ли няколко капки лимон?


Най-добре е да са на стайна температура и сложи няколко капки лимон.

Веселя Коледа!!!  Hug

Идвам с въпросче.  Grinning Остана ми доста белтъчна глазура след украсяването на коледните меденки...И сега се чудя какво да я правя - целувки вече имам пълна кутия... newsm78...Ще ми се някакъв какаов сладкиш да забъркам и да я намацам отгоре...после да я изсуша във фурната. Има ли такава рецепта? newsm78 Mr. Green

Лимонов меренге пай

# 497
  • Мнения: 280
Искам да направя белтъчен крем с белтъци+пудра захар.
Ще ползвам 1 белтък+70гр пудра захар.
Въпросът ми е белтъците топли, студени, стайна Т?
Да слагам ли няколко капки лимон?


Аз не слагам лимон.

Разбивам много добре с миксера белтъците, докато - като вдигнеш теловете сместта не е течна а приема формата на измъкнатите телове. / Баща ми навремето беше сладкар и правеше целувки - от него съм виждала че след това сипва по-малко захарен сироп - но е сложно /. След като разбитите белтъци са в това състояние започвам да изсипвам по-малко от захарта. Всичко е на стайна температура.

# 498
  • Мнения: 2 883
Весела Коледа, бъдете здрави

Колко време може да престои направена питка, преди да бъде изпечена?

# 499
  • Мнения: 280
Весела Коледа, бъдете здрави

Колко време може да престои направена питка, преди да бъде изпечена?

До като втаса - или удвои обема си. След това превтасва и - не е желателно.

# 500
  • Мнения: 2 883
Благодаря  Peace

# 501
# 502
  • София
  • Мнения: 3 784
Честита Коледа на всички!
Имам следното питане- искам да направя нещо като капама (макар и не точно), като продуктите,  които планирам да употребя са кисело зеле, месо- свинско, заек и пилешко. Оттук нататък разчитам на вашата помощ как да постъпя.
Всичко заедно ли да сложа? Какви подправки да добавя? Да сложа ли ориз?
Всякакви предложения ще са ми от полза.
Благодаря на всички, които ще се включат.

# 503
  • Мнения: 9 451
слагай долу зелето, после свинското, пак ред зеле и другите меса. Ориза - по желание. Ще стане  Peace

# 504
  • Мнения: 11 607
Честита Коледа на всички!
Имам следното питане- искам да направя нещо като капама (макар и не точно), като продуктите,  които планирам да употребя са кисело зеле, месо- свинско, заек и пилешко. Оттук нататък разчитам на вашата помощ как да постъпя.
Всичко заедно ли да сложа? Какви подправки да добавя? Да сложа ли ориз?
Всякакви предложения ще са ми от полза.
Благодаря на всички, които ще се включат.

слагай долу зелето, после свинското, пак ред зеле и другите меса. Ориза - по желание. Ще стане  Peace

 Peace

+ месата се слагат отдолу нагоре по реда на готовност - най-бавно става готово свинското - то е най-долу, най-горе пилешкото като най-бързо ставащо. 1 с.л. ориз слагам след всеки пласт зеле и месо. Моят свекър като ме учеше капама да правя ми каза да слагам и 1-2 стръка праз. Задължително е 1 ч.ч. вино. Аз най-често с червено я правя. Не обичам, но слагам 1 лист дафинов лист + 1/2 пакетче черен пипер на зърна!

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 16:24 от Мама Цоцоланка

# 505
  • Мнения: 9 451
съвсем вярно е за виното. Аз се върна да спомена за една наденица да добавиш  Wink

# 506
  • Мнения: 280
съвсем вярно е за виното. Аз се върна да спомена за една наденица да добавиш  Wink

 newsm10 - най-отгоре.

Като най-най-отгоре сложиш няколко листа зеле -просто се "завива" ястието. Peace

Нали в гювеч ще го правиш??? Peace

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 17:15 от PaulaSS

# 507
  • София
  • Мнения: 564
здравейте  Hugтърся рецепта за тиква залята с мляко и яйца  Praynig   bouquet

# 508
  • София
  • Мнения: 3 784
Благодаря ви за съветите!
Още утре ще споделя за резултата!

# 509
  • 1st floor
  • Мнения: 9 774
съвсем вярно е за виното. Аз се върна да спомена за една наденица да добавиш  Wink

 newsm10 - най-отгоре.
А каква наденица слагате, щото на мен всички, на които попаднам, са ми Бляк! Sick

Общи условия

Активация на акаунт