За кучетата и хората

• 66 841
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 120
Но с ротвайлера не е само до безотговорни стопани. Просто има породи които трябва да са забранени за отглеждане, те са изкуствено създадени да са агресивни и дори да са много кротки в даден момент това може да се прояви.

Не че нещо, но това е много лаишко изказване. Stop ooooh!

+1

Според тази идея, какво предлагате да направим с хората-идиоти и такива отгледани от подобни?

# 121
  • София
Относно ротвайлерите, мъжът ми ми е разказвал една история. Имал приятел, който си взел ротвайлерка. Но понеже обичал да играе баскет, непрекъснато висял с приятелите си пред блока, и играели на коша.
Кутрето - с него, в едно кашонче, да не е самотно в апартамента. Съответно, както се досещате, всеки от играчите, плюс всички други дечурлига наоколо, ходели и си играели с ротвайлерчето, мачкали го, говорили му, абе било всеобщ любимец. Впоследствие въпросната ротвайлерка израстнала като най-най-дружелюбното куче в квартала. Обичала всякакви хора, била страшно весело, спокойно и добродушно куче.

Минало време, тя родила и стопаните си оставили едно, също женско, кутре. Само че, за разлика от майка си, кутрето си стояло в апартамента, и имало контакт само с 2-3 члена на семейството. Като пораснала, втората ротвайлерка била много по-необщителна, и не давала не само някой нея да я пипа, но и никой да не се приближава твърде много до ''семейството'' и. Хората от съседните блокове доста се притеснявали от нея, децата изобщо не се приближавали.

Та все си мисля, че е по-скоро до начин на отглеждане и отношение, а не толкова до порода. И най-милият на вид кокер, при калпаво, жестоко отглеждане, надали ще стане особено любвеобилен любимец  Peace

# 122
Естествено, че става дума за отглеждане, а не за лоша или добра порода. Питбулът и стафът например се различават не с лошия си характер, а със силата, издръжливостта и с това, че са изключително предани кучета. Това са кучета, които умират за стопаните си. За разлика от един пудел или кокер например.

# 123
Един пудел или кокер не може да умре за стопанина си, така ли? Хора, това не е до порода, а до връзка между стопанина и животното. Породата е много по-назад във факторите, отколкото я слагате. В общия случай тя е ориентир как ще изглежда животното, колко лесно ще се поддава на дресировка и как ще се понася с други животни. Нищо повече.

# 124
Виждала съм какво прави пит за стопанина си, а и познавам много добре породата. Да, различава се от пудел. Peace

# 125

Та все си мисля, че е по-скоро до начин на отглеждане и отношение, а не толкова до порода. И най-милият на вид кокер, при калпаво, жестоко отглеждане, надали ще стане особено любвеобилен любимец  Peace

За мен това е абсолютен факт .  Мравка да си ,ако те ритат и бият и никой не ти обръща внимание , ще станеш агресивен .
Чувала съм ,че Питбулите са изкуствено създадена порода,не с много добри цели . Не мога да кажа до каква степен това е така , защото не съм се интересувала . Питбули , Бултериери , Ротвайлери и подобни - плашат ме ... Но от опит знам ,че ако попаднат на стопани могат да бъдат много добри животни . Сестра ми  си има един любим Питбул с нерязани уши, с който пуска кучето си да играе . Предпочита го пред някой други водещи се за спокойни породи . Обаче стопанина на Питбула ... много е добър този човек . Когато питбула беше на 3 месеца и когато на игра взимаше надмощие над някое куче , той го дърпаше и  казваше : не трябва да узнава каква сила има . Този човек работеше с тази порода . Имаше отношение . Обичаше животното си , но и работеше спрямо размерите , произхода и характера му . И този Питбул наистина е един ракошник . Казвам това при все ,че подобни породи ме плашат . Човека до домашното куче наистина е от голямо значение . Той може и от пинчер да направи злобарче .

# 126
  • София
Най-агресивното куче, което съм срещала в живота си беше болонка  Laughing Не мога да преброя колко пъти ме е нападала, но от последния (преди 21 години) още си имам белег на ръката. В парка пък имаме един кокер, който системно обикаля около малките деца и им дърпа солетите и плодовете от ръцете, като в повечето случаи ги и хапе.
За сметка на това, синът ми е яздил рорвайлер и си е играл с часове с две питбулчета.
От мен толкова по отношение на "опасните" породи  Tired

А по отношение на отговорността на собственика за характера на кучето - моето куче е от приют. Било е малтретирано (с рязани пръсти, лапи, вадени зъби и т.н. прекрасности)... Първият ден вкъщи трепереше като лист от ужас, а през следващите дни проявяваше и непредизвикана агресия към всички и всичко. Два месеца по-късно, с повечко търпение и правилен подход, мога да кажа, че това е най-кроткото и добродушно същество на света. Сама се бута да я гушкат и мачкат, обожава да е в ролята на плюшена играчка. Малкият ѝ бърка в очите, в ушите, краде ѝ играчките, дърпа ѝ храната, днес даже я гримира - тя седи мирно и му се радва и ближе. И това за мен е поредното доказателство, че едно и също куче може да е коренно различно, в зависимост от това кой и как се грижи за него   Peace

По темата:
Нямам нищо против да срещна куче в книжарница, ресторант, кафене или където и да било, но аз лично не водя моето на нито едно от изброените места, защото просто не ми е комфортно да го правя. Не смятам, че трябва да съм с кучето си непрекъснато, та толкова да не мога да го оставя първо вкъщи и после да отида сама където съм решила.

Имам много против обаче пълните с ла*на паркове. Да, неприятно ми е, но винаги си чистя след кучето и очаквам и другите да го правят, а не, докато го разхождам, да нагазя в 15 чужди изпражнения  Sick

Неприятно ми е и да виждам кучета по детските площадки, както и да тичат свободно там, където има малки деца, независимо дали става дума за питбул или за чихуахуа.

# 127
Виждала съм какво прави пит за стопанина си, а и познавам много добре породата. Да, различава се от пудел. Peace
Моята шпаньолка, кварталната лигла, 3 пъти ме е спасявала - веднъж от нападение на наркоман, веднъж от пожар и веднъж от някакъв, който не беше ясно какво искаше, но изхвърча като ракета кучето като се хвърли към него. Имаше ли заплаха, скачаше без да се замисли.

Има породи и породи. Въпреки, че съм се занимавала с възпитание на кучета, при това доста успешно, много бих се замислила преди да си взема ротвайлер. Наистина трябва да знаеш какво правиш и да си носиш отговорността.

Между другото ходихме да гледаме с шпаньол номер 3 как ттренират кучета за защита и послушание. Шпаньолът много успешно се включи сам и отигра ситуациите отлично. Дори го поканиха се включи в грпата от овчарки,малиноа и ротвайлери.

# 128
  • София
Да, както има и голяма разлика в последствията от нападение на пудел или питбул.

Убедена съм, че както обикновено, в бгмама са се събрали най-съобразителните стопанки, почистващи след кучето си, съобразяващи се с околните, отглеждащи възпитано, ваксинирано и обезпаразитено куче, обаче повечето навън не са такива.
Законите са за несъобразителните. Няма как да бъде приет закон срещу идиотите.
И не, кучетата нямат място в заведения, магазини и прочее обществени места, без значение колко чисти и умни били. Tired Все пак градовете са за хората, не са зверилници.

# 129
Да, както има и голяма разлика в последствията от нападение на пудел или питбул.

Няма как да няма разлика. За да не се виждат последствията, възпитание му е майката.

# 130
  • София
А как да забраним на идиотите да отглеждат питбули, защото са си повярвали, че са много способни да възпитават подобна порода и им е изключително важно да си начешат егото?

# 131
 По същия начин както би трябвало да спрем идиотите да нараняват други хора. Със закони и с прилагане на закони.
У нас е доста безнадеждна ситуацията по отношение прилагането на закона, но това е начина.

# 132
Не само до начин на отглеждане, но и характерът на животинката оказва влияние. Имах мини-дакел, представете си малък пинчер, израсна сред милион и един души, но изначално мразеше хората. Единствените двама, които обичаше, бяхме аз и баща ми. Това не беше куче, а малък изрод.

Елица, има места, където отглеждането на питбули и други подобни породи е забранено.

# 133
  • София
А как да забраним на идиотите да отглеждат питбули, защото са си повярвали, че са много способни да възпитават подобна порода и им е изключително важно да си начешат егото?

С психотестове, тестове за IQ, свидетелство за съдимост, писмена характеристита от съседите и т.н. И не се шегувам, това според мен трябва да се изисква от всички бъдещи стопани на кучета, не само за "опасните" породи.

# 134
  • София

Елица, има места, където отглеждането на питбули и други подобни породи е забранено.
И за мен това е решението.

Аайдеее, Jarrita, отпаднаха поне половината кучкари.
Но все пак се шегуваш де, ако гледаме реалистично и се съобразяваме с ресурсите.

Общи условия

Активация на акаунт