За кучетата и хората

• 66 873
  • 2 194
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Ели, така трябва да бъде, шегата е само защото в наши условия и с нашия манталитет това няма как да стане. Защо едно време не е имало такъв проблем с уличните кучета в градовете, нито пък всякакви сульо и пульо си взимаха куче, само защото така е модерно? Една позната твърди, че за да отглежда куче, е трябвало да получи разрешение.

То и сега законите за отглеждане на домашни любимци са достатъчно строги, ама като няма кой да глобява за неспазването им, така и ще си останем.

# 136
Честно казано, ако някой идиот е решил да има питбул, ще го запише неизвестна порода и пак ще има питбул, ако въобще го декларира някъде.
За декларациите от съседите във входа съм съгласна, че може би е правилно решение. Обаче, ако кучето се окаже неконтролируемо, трябва да могат и да се оплачат като това има последствия за стопанина - да го води на обучение, да го възпита, ако нищо не помага да му търси друг дом.

В абсурдистан, не бих се учудила, ако единствено забрана за отглеждане е решение. Не би трябвало да е така.

# 137
  • Колибите
Изпитвам инстинктивен страх от кучета. Не ги обичам. Не мога да разбера хората, които им се възхищават и отглеждат.

Изпитвам инстинктивен страх и детето ми да не стане свидетел на тричане на кучета  #Cussing outили недай Боже, снимка на осакатеното куче Мима. Бърррррррр, потръпвам от ужас Sad

# 138
За тази цел трябва да се приемат закони,които много точно , ясно и стриктно да сложат в ред цялата бъркотия с покупко-продажбата на животни . Да има изисквания за развъждане на порода . Закони , които изключват живеенето на животинчета в аквариуми на витрини и разпространението на животни по пазари за 200,300 лв. . Закони за съседските скачки .
Скрит текст:
Има един много елитен зоо-магазин , който продава болни кученца. Продава ги за 300-400 лв  ,а ги купува за 50-60 лв. от Словакия или Чехия беше ... А там има кучета , които се държат само с цел разплод до изнемога . Една моя приятелка работи в този магазин и точно поради това  което става там напусна . Не можеше да издържи да става свидетел на това . Обяснението на шефката й било - не гледай на тях като на живи същества , те са артикули  #Crazy

А вече развъдниците развъждащи т.н. "бойни породи" да имат определени изисквания и да водят някакъв регистър .

Сега всеки може да си купи Питбул и може да го използва за каквото си поиска . Най-актуалното е роми се сдобиват с бойно куче и печелят пари , като го пускат на боеве .

# 139
Брезичка, +1  Peace

# 140
  • София
Какво е тричане  Embarassed

Брезичка, кой е този магазин? Тези неща трябва да се казват ясно и високо, а не само да им спестяваме имена, докато те си въртят бизнеса!
Имам някаква нетърпимост към хора, които проявяват жестокост към малки деца, кучета, котета, т.н. Артикули били. Баси и психопатите, много се ядосах  Twisted Evil

Не може ли да се подаде сигнал някъде? Да им се потърси отговорност, ако трябва да се направи и (журналистическо?) разследване и цялата далавера, барабар с онези в Чехия/Словакия да се разпердушини  Sad

# 141
Таис, уви, не е "КОЙ, а "КОИ" са тези магазини. Масово се продават болни животни. В един ветеринарен форум бях чела поне за десетина кученца, взети от магазини, различни, починали в рамките на няколко седмици след покупката.
Няма как едно куче да пристигне от Чехия в 12 часа и в 12,30 вече да е в аквариума за продажба.
Моят мини-дакел също едвам оцеля, мистериозно разболявайки се на третия ден у дома.

Има пазар в Долни Богров, където всяка неделя се продават животни в окаян вид и здравословно състояние. Преди две-три седмици продаваха едно пале, уж малтийка, което се скъсваше да повръща, а цветът на козинката му беше не перлено бял, а сив.

# 142
Тричане - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%B0

Магазина се намира на бул. Черни Връх - голям не евтин зоо-магазин , в който се продават и животни .

Таис ,  
Скрит текст:
всеки път  ,когато си спомня за тези животни , които се държат само с цел разплод си спомням за това : Кучета,които са спасени от лаборатории , в които са родени и държани през целия си живот - използвани за изследвания . Та биват спасени и е заснето излизането им за първи път на слънчева светлина - http://www.youtube.com/watch?v=IFtJeKojFfI

# 143
  • София
Касита, ужасно е това.. Та те са като мафия значи, и вероятно за доста голяма част от 'шефовете', животинките са само артикул  Sad

Никога не съм долюбвала зоо магазините, не съм се и прехласвала пред витрините им зад които стоят затворени кученца, котенца, които да си призная, понякога са ми изглеждали като дрогирани.

Като малка помня, че ми купиха морско свинче от един магазин, но беше страшно отдавна. Всички останали животни, които сме гледали (кучета и котки), са ни били подарени, или сме ги купували от познати. Та в зоо магазин съм влизала сигурно три пъти в живота си. Чувала съм, разбира се, че понякога ги продават в не много добро здраве, но явно съм се заблуждавала, че е инцидентно.

А законово как стои въпроса? Има ли с какво човек да ги закачи?

Брезичка,   bouquet

# 144
  • София - Рим и обратно
Недоумявам защо гордите собственици на кучета, извеждащи любимците си на разходка, съвсем разсеяно си оставят произведенията от голямата нужда на средата на улицата/тротоара. Длъжна ли съм да стъпвам в лайна, ходейки пеш?
В това отношение, май котките са по-развити същества, предпочитам ги.
Иначе, ясно, че ако чакаме на стопаните - все тая.

# 145
Недоумявам защо гордите собственици на кучета, извеждащи любимците си на разходка, съвсем разсеяно си оставят произведенията от голямата нужда на средата на улицата/тротоара. Длъжна ли съм да стъпвам в лайна, ходейки пеш?
В това отношение, май котките са по-развити същества, предпочитам ги.
Иначе, ясно, че ако чакаме на стопаните - все тая.

Този въпрос вече го обсъдихме.
Котките и кучетата са съвсем различни видове.

# 146
  • София
Кафе с мед, всички ни дразнят неприбраните лайна - мен лично ме дразнят и детските такива, съответно винаги съм си почиствала след дребната. Едно време почиствах след кучето, сега след детето. След време ако си вземем кутре, ще чистя и след двамата по парковете  Simple Smile

За съжаление, повечето хора не почистват нито след децата си, нито след кучетата си. Те са някак свързани нещата, мен ако питаш..

Котките са просто различен вид, не можем да ги сравняваме с кучетата.
Не мисля, че са 'по-развити'  Peace

# 147
  • София - Рим и обратно
Шегувам се, разбира се. Просто ми допада тази им особеност да си крият нечистотиите, да го кажем така Simple Smile.
Аз и на децата не давах да акат по паркове и градинки, то е ясно, че ще го изхвърля в кофата, но и там е гнусно като се размирише Sick.

# 148
И кучетата си крият нечистотиите. Зариват ги обикновено. Разбира се, ако кучето е водено да се изходи на подходящо за целта място. Водейки го по тротоара, няма как да изкопае асфалта.

А да сте видели улично куче да сере насред улицата?

# 149
  • София
Ох, моля ви се. Нали нямаше да сравнявате деца и кучета?
Никой не си извежда детето, за да го изходи нарочно в парка, за разлика от кучетата.
Статистиката сочи тонове л**** дневно само в София.

Общи условия

Активация на акаунт