За кучетата и хората

• 66 892
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 150
А да сте видели улично куче да сере насред улицата?

Никога, макар че разни кретени обявяват мините по тротоарите като следствие на бездомните живини.

# 151

В това отношение, май котките са по-развити същества, предпочитам ги.
Иначе, ясно, че ако чакаме на стопаните - все тая.

Аз пък с котки имам проблем. Тъпите съседки ги хранят/гледат пред мойта врата и не разбират, че няма вечно да ги търпя, колкото и да обичам животни.

Мафията за зоомагазините и мен е опарила. 6 дена ми живя кученцето.
Всъщност не е само български проблем. Навсякъде по света казват, куче от магазин - не. Само от развъдник, при това с име или от място, където знаем как е гледано.
В магазините "стоката" идва точно от такива кучкарници, в които отглеждат животните само за разплождане, кръстосват ги както им дойде, родословията - фалшиви, мизерни условията на отглеждане.  Изпращат ги прекалено малки, кой ще ти чака 3-4 месеца ..
На мен в повечето зоомагазини животните ми изглеждат болни. Само им погледнете очите и козината.

# 152
Аз от много време извръщам глава като минавам покрай витрина с животинки.....За съжаление този бизнес няма да отмре скоро, жалко за животните там, никога не бих си купила куче или котка от зоомагазин.

# 153
На мен животните в магазините ми изглеждат дрогирани  Tired
Като знам, колко много щъкат мъниците по принцип

# 154

Аз пък с котки имам проблем. Тъпите съседки ги хранят/гледат пред мойта врата и не разбират, че няма вечно да ги търпя, колкото и да обичам животни.

Всъщност не е само български проблем. Навсякъде по света казват, куче от магазин - не. Само от развъдник, при това с име или от място, където знаем как е гледано.
В магазините "стоката" идва точно от такива кучкарници, в които отглеждат животните само за разплождане, кръстосват ги както им дойде, родословията - фалшиви, мизерни условията на отглеждане.  Изпращат ги прекалено малки, кой ще ти чака 3-4 месеца ..
На мен в повечето зоомагазини животните ми изглеждат болни. Само им погледнете очите и козината.

Да, и аз съм съгласна, че най-добрият вариант е от развъдник, но там пък съществува голяма опасност от генетични дефекти, защото голяма част от развъдниците, поне в България, имат 1-2 добри кучета и заплождат всички женски от тях. Другият тънък момент при закупуването на куче от развъдник е когато стане въпрос за цената, издръжката и изобщо за пари - често се случва да преценяват по джоба и да съобщават космическа сума за животно, което е с очевиден дефект за породата, а още по-често - да се държат супер високомерно като разберат, че нямаш опит или че не смяташ да водиш кучето по изложби. Ако не си в бранша е много трудно да ги убедиш да ти дадат качествено кученце.

# 155
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А да сте видели улично куче да сере насред улицата?

Никога, макар че разни кретени обявяват мините по тротоарите като следствие на бездомните живини.
Точно надомните са причина. И то не те, а стопаните им, които ги мързи да си разкарат бутовете към парка или поляната и обикалят улиците в съседство с местообитанието. Освен това най-невъзмутимо си оставят животното да опикава на хората входните врати и автомобилите Sick.

# 156
  • Варна
Като споменахте кученца от развъдник, да ви покажа една кучешка майка, чийто кученца може би някой от нас е закупил! Tired Извинявам се предварително, че тук е място за развлечение, но...вижте( бременни може да не отварят скрития линк)
Скрит текст:

# 157
Като споменахте кученца от развъдник, да ви покажа една кучешка майка, чийто кученца може би някой от нас е закупил! Tired Извинявам се предварително, че тук е място за развлечение, но...вижте( бременни може да не отварят скрития линк)
Скрит текст:
Това не е единичен случай! Не купувайте кучета от развъдници освен ако не сте някакви ценители/, които търсят еди-какво-си родословие /което често е пълна лъжа в развъдниците/ и други глупости. Много често това е мръсен бизнес, експлоатиращ животните. Ако търсите породисти, в приютите е пълно. От мопс, през хъски до кокери.

# 158
  • София
Стейси, нямам думи..
Човешката жестокост всеки път ме изненадва..точно преди малко четох новината за детенцето, което е в кома след побой, и ме обзе такъв гняв към онази ''жена'', а сега ето още едно доказателство, какъв красив венец на творението сме.

Трънен, както казва Лец  Rolling Eyes

# 159
  • Варна
Ох, Таис, аз по новините видях за детето... Tired

А Пумукл е права, че в приют( ако някъде го има) или дори на улицата, можем да попаднем на породисти кучета и котки, ако на някой му е важно как точно да изглежда любимата космата муцунка.
Умирам от ужас и затова, когато някой влезе в 'котките", с въпрос, да кастрира или не, или да търси от противоположния пол за разплод, и откачам. Толкова ли сме неинформирани, не знам!
Макар че, ако силно желая порода, не знам дали не е по-добър варианта от  Мими развъждачката, или да се закупи от развъдник!  Бизнес и това е! Tired
Лоши сме много, хората!

# 160
  • Насред хаоса
Скрит текст:
Това не е единичен случай! Не купувайте кучета от развъдници освен ако не сте някакви ценители/, които търсят еди-какво-си родословие /което често е пълна лъжа в развъдниците/ и други глупости. Много често това е мръсен бизнес, експлоатиращ животните. Ако търсите породисти, в приютите е пълно. От мопс, през хъски до кокери.
Добре, че попаднах на написаното от двете ви. От доста време съм подложена на атаки от страна на наследничките да вземем куче, тъкмо и аз да си излекувам фобията от кучета. Понеже сме решили да е немска овчарка, се бях насочила към развъдници. Но след това, което научих тук, вече знам, че няма да е от развъдник. В приютите пък май са предимно пораснали вече кучета с изграден характер и много трудно ще преодолея страха си от голямо непознато куче, а и то ще го усети. Къде да търся кученца от тази порода? Родословията не ме интересуват толкова, важното е да е има някаква гаранция за здравето му (защото разбрах, че има специфични за породата болести), както и външният му вид да съответства на характерния за породата. В интернет има много обяви, но никога не се знае кой казва истината и кой лъже.

# 161
La Sombra, специално за немски овчарки нямам информация от къде може да вземете. Но ако потърсиш обстойно в Гугъл със сигурност ще излезе информация. Потърси във Фейсбук, би трябвало да има български групи за породата и там може да разпиташ хората, със сигурност ще ти помогнат.
Може да погледнеш и в Продаваник. Гледах там преди дни и беше пълно с обяви за всякакви бебета-кученца.

П.С. Немската овчарка е чудесно куче, много добър избор! Peace

# 162
  • Варна
Ла Сомбра, благодаря!

Къде ще намерите вашето кученце, кой да каже при тези условия! Simple Smile Ще го познаете някъде! Hug Единственият ми съвет- купуването на кученце трябва да е лично, след проверка на място.

Но аз и към нещо друго искам да обърна внимание-харесването на породи животни с недостатъци.
Примерно брахицефалията при котките-екстремните персийци. Хората често харесват умишлените недъзи в животните, защото така им се струват интересни. И се разъждат скъпоструващи животни, които с раждането си имат здравословен проблем.

# 163
Единственият ми съвет- купуването на кученце трябва да е лично, след проверка на място.

+1.
Задължително когато се спреш на нещо, отиди и виж не само това, което ти предлагат, а всички кученца. Къде живеят, как, виж и майката. Ако откриеш нередност, пусни един пост във Фейсбук, има големи групи за защита на животните в България.

# 164

Да, и аз съм съгласна, че най-добрият вариант е от развъдник, но там пък съществува голяма опасност от генетични дефекти, защото голяма част от развъдниците, поне в България, имат 1-2 добри кучета и заплождат всички женски от тях. Другият тънък момент при закупуването на куче от развъдник е когато стане въпрос за цената, издръжката и изобщо за пари - често се случва да преценяват по джоба и да съобщават космическа сума за животно, което е с очевиден дефект за породата, а още по-често - да се държат супер високомерно като разберат, че нямаш опит или че не смяташ да водиш кучето по изложби. Ако не си в бранша е много трудно да ги убедиш да ти дадат качествено кученце.
Като всички други бизнеси в България и този така ...
Аз щях да купувам куче от председателя на клуба на съответната порода, но докато отида, цената три пъти се смени, то не беше бързане да го взема по-бързо, накрая го взех от друг.

От моя опит, ако искате куче от съответна порода, не бързайте, а предварително се разровете във форумите и групите, където пишат почитатели на породата. Те си организират и срещи, така, че може да отидете да разгледате кучетата на едно място.
Първо трябва да се запознаете какво да гледате при избор на куче по принцип, второ кое да гледате за съответната порода и накрая покрай информацията от почитателите на породата да се ориентирате откъде да се сдобиете с куче. Здравословните проблеми, наистина трябва да ги имате впредвид.

Аз за куче от приют съм мислила, но те винаги имат някакви проблеми, най-малкото от това, че са били изоставени и ще са необходими време и усилия, с които не разполагам в момента, за да се социлизират.

Общи условия

Активация на акаунт