За кучетата и хората

• 67 002
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 180
Само мен ли ме е страх от Немски Овчарки ?  Rolling Eyes

Срещу мен живеят 2 - майка и дъщеря . Много спокойни  не знам дали защото са стари кучета .  Но стопанката им винаги проявява внимание и уважение   към страха от размера им  и  (за мен) непредсказуемо  им поведение и винаги ги хваща . Е , така 4 -5 пъти  на 6-7 мия вече махах с ръка и казвах " Няма нужда "  Wink Но в парка има един хубостник много див вълчак  и стопанина му въобще не се съобразява ,че ме е страх . Кучето било добро , снимали го в 2-3 филма и то немски и видиш ли това трябва да ми бъде достатъчно да не се страхувам  Laughing

Като цяло основните ми притеснения към големи кучета са свързани със стопаните с тях и до каква степен имат контрол над животното .

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 13:16 от Брезичка

# 181
съвсем нормално е да те е страх, много хора не се съобразяват с факта, че въпреки че (говоря за немчовците от личен опит) са големи бебета със стопаните си, те са и много особени с чужди хора. Нас например така ни нападна един Бултериер преди време и бях бясна, защото беше пуснат без повод и без намордник - НЕДОПУСТИМО за големи породи (поне за мен). Ако е пуснато без повод, сложи му намордник за да не се притесняват хората и да не стават бели, ама...Аз винаги съм слагала намордник на моя сладур, защото си го знам какъв дивак е, въпреки че не е ухапал никого.
Немчовците наистина са много любвеовилни, но най-вече с един от собствениците, но са и много добри пазачи.
 Ето защо преди да се вземе куче от която и да е порода, трябва да се прочете малко за нуждите и трябва да сме много отговорни за хората и другите животни около нас

# 182
  • София
Горкото детенце  Sad
Много ме е страх от такива инциденти.

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pitbul-napadna-dete-v-lukovit-6000521

# 183
Всяка година има подобни инциденти , защото специални кучета попадат в идиотски ръце .
Това е ужасно . Може ли ние като хора , които не искаме това да продължава да променим нещо ?

# 184
Съжалявам за детето, но аз не приемам подобни журналистически писания за чиста монета. От статията не става ясно абсолютно нищо  Stop

# 185
Проблем с т.н. бойни породи има . И е факт ,че в тази страна всеки кретен и изрод може да се сдобие с такова куче и да има лоши последствия .

В кои страни тези породи са забранени ? Може ли някакво инфо за възникването на Питбула , наистина ли е изкуствено създаден с не добри цели ?

# 186
Проблем с т.н. бойни породи има . И е факт ,че в тази страна всеки кретен и изрод може да се сдобие с такова куче и да има лоши последствия .

В кои страни тези породи са забранени ? Може ли някакво инфо за възникването на Питбула , наистина ли е изкуствено създаден с не добри цели ?

Да, питбулите са селектирани с цел битки/лов на други животни - мечки, бикове и прочее. След като това е забранено, започва организиране на боеве само между кучета.
Но те не са агресивни към хора и принципно не стават и за пазачи.

# 187
Точно за това е много опасно в какви ръце ще попаднат .
Едно момче ми разказа за негов познат който е спасил женски питбул изхвърлен . Явно след загубен бой - била цялата изпокъсана . Едвам са я спасили . Но сега има мил и уютен дом .
Света е пълен с изроди .  Аз бих участвала в петиция или по ангажиращо нещо , да изискам от държавата за по-адекватен контрол при развъждането на т.н. бойни породи. Аз не искам да се забранят , а да има яснота по въпроса кой има такива кучета . Мисля,че и това ще спомогне за по-лесно улавянето на  нелегални кучета използвани за залози и боеве .

# 188
Точно за това е много опасно в какви ръце ще попаднат .
Едно момче ми разказа за негов познат който е спасил женски питбул изхвърлен . Явно след загубен бой - била цялата изпокъсана . Едвам са я спасили . Но сега има мил и уютен дом .
Света е пълен с изроди .  Ако бих участвала в петиция или по ангажиращо нещо , да изискам от държавата за по-адекватен контрол при развъждането на т.н. бойни породи. Аз не искам да се забранят , а да има яснота по въпроса кой има такива кучета . Мисля,че и това ще спомогне за нелегални кучета използвани за залози и боеве .

+1 подкрепям
Затова трябва регистрациите на кучета да бъдат задължителни и да се знае кой каква порода отглежда.
Лично аз съм силно пристрасна към питбули, бултериери и стафордшир териери, защото съм имала и в момента също имам такова куче и то е пълноценен и пълноправен член на семейството ми. И, разбира се, най-доброто куче на света  Heart Eyes

# 189
Ох, много са красиви тези Бернски овчарски кучета  Heart Eyes
Искам и аз такова!
Нали? Пожелавам ти го от все сърце! Освен че са страшно красиви са и много добрички по характер.

# 190
Кучетата не се раждат убийци, хората ги правят такива

# 191

Да, така е, но самият факт, че има селекция означава, че все пак има определени специфики в поведението, които трябва да се вземат предвид, когато си взимаш куче. Просто много хора се надценяват или пък въобще не се интересуват - гледат външния вид, но не и нуждите на животинката. То и затова има толкова изхвърлени кучета от апартаментите - просто някой го е взел като мъничко, порадвал му се е няколко месеца и после е видял, че не може да полага грижи, няма постоянство и айде през вратата  Sad

# 192

Да, така е, но самият факт, че има селекция означава, че все пак има определени специфики в поведението, които трябва да се вземат предвид, когато си взимаш куче. Просто много хора се надценяват или пък въобще не се интересуват - гледат външния вид, но не и нуждите на животинката. То и затова има толкова изхвърлени кучета от апартаментите - просто някой го е взел като мъничко, порадвал му се е няколко месеца и после е видял, че не може да полага грижи, няма постоянство и айде през вратата  Sad

ТОЧНО. Просто хората възприемат кучетата като плюшени играчки, а не като живи същества, които също изпитват болка и чувства. аз само като си спомня моя сладур как ме гледаше и започвше да ми крие обувките като разбере, че излизам....Sad

# 193
Спецификите не са само за бойните породи. Разговаряла съм с треньор на кучета и съм потресена от разказите й. Масово кучета се взимат само по екстериорни показатели, и никакво съобразяване с характера и изискванията които дадена порода има. Пример - хъски - своенравни, свободолюбиви, студенолюбиви, често се губят, имат нужда от ежедневни дълги разходки и живот на воля. Ловни породи - също много енергични с нужда от движение всекидневно и непредсказуеми като видят летящи  или бягащи "Цели" - преследват до последно без да слушат кой ги вика. Ротвайлери, малиноа и разни други служебни породи - отново със специфични нужди и понякога потребност от твърда ръка и добро обучение. За останалите тук сте писали. Всички тези породи биха могли да бъдат и прекрасни домашни любимци при осигуряване на необходимото им движение и обучение, но иначе могат и да ви изядат буквално къщата, както и не дай си боже да пострада човек. Извинете ме за дългия пост, просто ми се иска да предотвратя необмислена постъпка, от която после страдат и хората и неподходящо взетото куче. Та съветът ми е - четете много преди да си вземете животинка у вас. Ако прибегнете до осиновяване на безпородно животинче първо се убедете, че ще можете да се разбирате двамата до края на живота му.

# 194
  • София
Затова трябва регистрациите на кучета да бъдат задължителни и да се знае кой каква порода отглежда.

Не само че са задължителни, но и са задължение на ветеринарите, т.е. при съвестни ветеринари, колкото и недобросъвестен да е стопанинът, няма къде да се скрие. Обаче има едно голямо НО - регистърът не работи, даже при добро желание ветеринарите не могат да си изпълняват задължението, и тук вече опираме до добросъвестност на стопаните, които сами да си регистрират кучетата в общината. Обаче, след като едно куче е регистрирано, върши ли си общината задължението да контролира собствениците и следи ли да се плаща редовно данък? Моята регистрация я бяха затрили (била в архива), наложи се да го регистрирам втори път, като този път вече настоявах да ми издадат документ, че кучето е регистрирано. И следва логичният въпрос - след като дадена регистрация е в архива, защо той не може да се ползва за справки за съществуващи кучета и собственици, техните адреси, номера на чипове, телефони и др.?

Или цялата работа е "дайте да отделим средства, да се правим, че работим, пък на парите все ще им намерим място в джобовете си".

Общи условия

Активация на акаунт