За кучетата и хората

• 66 953
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
И да си затваряте очите за лошото? Които и да сте тези "вие".

# 1 936
  • София
Да, бе, убихме ги с магическата пръчка  Wink

Рапунцел, обърни се, моля те, към хората, които влизаха в темата и споделяха, че им се налага да си променят живота и навиците от страх от глутници бездомни кучета. Ежедневно. Не могат да извършват елементарни неща, заради същите тези глутници. И им кажи, че вече ги няма щото ние тук сме ги убили.

Аз например не смея да отида сама с детето до къщата на майка ми в Кр. поляна - защото трябва да мина покрай едни огромни недружелюбни песове.

Ти и подобни индивиди за пореден път потвърждавате нещо, което сме обсъждали и с приятели, и сме виждали и ''на живо''. Че обикновено най-големите радатели за правата на кучетата тук в БГ, най-гръмогласните фанатици, са абсолютни мизантропи. Биха се потресли ако някой изрита куче, което тръгва да хапе, но ако видят детенце, което плаче даже няма и да се спрат да попитат какво става.

Тъжно ми е за вас, честно  Tired

# 1 937
  • Варна
Кой е казал, че в спора се ражда истината! Twisted Evil hahaha

# 1 938
  • виртуално
Ти и подобни индивиди за пореден път потвърждавате нещо, което сме обсъждали и с приятели, и сме виждали и ''на живо''. Че обикновено най-големите радатели за правата на кучетата тук в БГ, най-гръмогласните фанатици, са абсолютни мизантропи. Биха се потресли ако някой изрита куче, което тръгва да хапе, но ако видят детенце, което плаче даже няма и да се спрат да попитат какво става.

Тъжно ми е за вас, честно  Tired

кой ти дава право да ме обиждаш без да ме познаваш
и аз бих казала, че си кучка, ако с това не обиждах нещо по-добро от теб

в тази тема вече дори и спорът изчезна - говорите си само монолозите и си ръкопляскате една на друга колко сте велики

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 18:13 от Рапунцел ®

# 1 939
  • Варна
в тази тема вече дори и спорът изчезна - говорите си само монолозите и си ръкопляскате една на друга колко сте велики

Рапунцел, то да беше само в тази тема...

# 1 940
  • София
Уф, може ли без драми. От хора като теб, на които ви дреме повече за кучетата, отколкото за хората и тяхната болка, ''кучка'' не ми звучи като обида.

Никой не си ръкопляска тук. Когато обсъждаме проблеми и настояваме да се вземат същите мерки както в другите страни, ни се казва, че не можело, щото тук имало корупция.

Затова и предложих на Вселена да закриваме всичко тогава: съдилища, парламент, Софийския.
И там контролът е имагинерен.

Баси и логиката  Naughty

# 1 941
  • Пловдив
Покрай работата на мъжа ми имам контакти с хора от най- различни националности и среди от цял свят. Да, в Западна Европа спазват законите, но съчувстват на кучетата много повече, отколкото тук. И си има съдебни дела, и ефективни присъди, и много повече права, вкл.  да се движат на общ. места /за което беше всъщност темата ти/.
Ама се движат на къс повод, какъвто е нашия проблем. Ако всеки в Бг си водеше кучето по обществени места на къс повод нямаше да имаме проблем.

# 1 942

Скрит текст:

# 1 943
  • София
NinoTino, хубава снимка  Simple Smile

Аз също имам сладки снимки с животни. Ето например тези, където са ме снимали как си играя с кутретата на една приятелка:

http://sylvester.snimka.bg/animals/play.805060.32626567

Виждала съм обаче и снимки на деца и възрастни хора, нахапани - някои буквално разкъсани - от кучета. Ако ще си влияем със снимов материал, редно е да покажем и тях.

Защото всяко нещо на този свят има (поне) две страни.
И това включва и кучетата..колкото и някои хора тук да се опитват да го отрекат  Peace

# 1 944
  • при късмета
Получава се нещо много необяснимо, поне за мен.
Даже и тук, като се пусне тема с молба за помощ за човек, още от 2-3 пост се започва с "публикувай епикризи","ама сигурни ли сте, заболяването е сериозно",  "дай доказателства, че се събират пари именно за еди кой си човек", "каква е гаранцията, че парите ще отидат при нуждащия се", "ние вече сме се убедили, че с такива неща се спекулира и някой просто събира пари" и все в този дух. Изразяват се съмнения за коректността на инициативи и фондации от Българската Коледа, та до Червения кръст едва ли не(не казвам, че е без основание).
Но когато става дума да се събират пари за куче/та, никой не подлага на съмнение коректността на събиращия парите, независимо дали е частно лице или организация.
Необяснимо е за мен.
Защитниците на кучетата (защото са единствените дарители за такива), защо си мислят, че тях не ги манипулират за пари. Няма разлика м/у фондация или организация занимаваща се с благотворителност за хора и такива занимаващи се със същата за кучета. М/у части лица решили да спекулират с нещо също.
Защо тези, които помагат на хора винаги ги подлагат на съмнение, а тези които помагат на кучетата да ги приемаме като светци?

# 1 945
NinoTino, хубава снимка  Simple Smile

Виждала съм обаче и снимки на деца и възрастни хора, нахапани - някои буквално разкъсани - от кучета. Ако ще си влияем със снимов материал, редно е да покажем и тях.

O, моля ти се, няма нужда.

Когато влязох в тази тема на 2ра или 3та страница си говорехме нормално за съжителството м/у хора и животни. И сега влязох да споделя това, снимката е много готина.
Не ми се четяха 130 страници, откъде да знам, че и тука сте се изпокарали.

# 1 946
  • София
Останах с впечатление, че си наясно с настроенията тук (108)-ма стр.
Е защо да лъже, жената каза, че просто не може да ходи да прави постоянно забележки на другите.

# 1 947
Останах с впечатление, че си наясно с настроенията тук (108)-ма стр.
Е защо да лъже, жената каза, че просто не може да ходи да прави постоянно забележки на другите.

То това беше в друга тема май  Tired Дето я затвориха оня ден.
Абе горе долу съм наясно, ама мислех, че тази не е за това. М/у другото моето куче оздравя, да кажа, че нали тук писах, че е болен.

И сега лети като щур:
Скрит текст:

Ама ужасно е във всички теми да се карат хората за кучета.

# 1 948
  • София
В тази тема е, написала съм станицата. Тук хората не се карат за кучетата, тук се карат основно за това, че трябва да са пуснати да летят точно кат твоето само в двора си  Grinning

# 1 949
В тази тема е, написала съм станицата. Тук хората не се карат за кучетата, тук се карат основно за това, че трябва да са пуснати да летят точно кат твоето само в двора си  Grinning

Ами то толкоз теми за кучета  Grinning

Ясно, тогава аз изказах позиция, знаеш я каква е. На каишки и толкоз. Пинчер или булдог, все тая.  Hug

В двора може пуснати и ако искат и на тамбура да свирят и на батут да скачат.

Общи условия

Активация на акаунт