За кучетата и хората

• 65 518
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 130
Ами не знам ,момичета,аз купувам само расови,родословни кучета и в момента кучето ми е такова и винаги съм ги взимала с чип,за това си мисля,че като роди би следвало и аз да ги дам с чип.Не знаех за това,че не се слага преди 6-тия месец.Дая е чипирана на 3,сега е на 6 ,чипа си е там,проверихме го.
Да, и моето куче е с родословие, купих си го с чип и паспорт от чужбина. Вдех го на 2 месеца и половина, значи е чипиран преди това. Чипът малко се  е поизместил в тялото, но си е там. Ама няма кой да го разчете ако се наложи. Иначе в общината му имат данните но какво от това? Няма регистър.

# 2 131
  • София
И да е кастрирано, но пак ти искат документ от общината за това. Проверяващите няма как да разберат, че е кастрирано. Моето също е чипирано на 3-4 месечна възраст. И при нея чипът се е поизместил, малко трудно го намират.

Ако има регистър има смисъл в чипирането, но аз лично нямам надежда, че скоро ще се появи такъв.

# 2 132
  • виртуално
И да е кастрирано, но пак ти искат документ от общината за това. Проверяващите няма как да разберат, че е кастрирано. Моето също е чипирано на 3-4 месечна възраст. И при нея чипът се е поизместил, малко трудно го намират.

Ако има регистър има смисъл в чипирането, но аз лично нямам надежда, че скоро ще се появи такъв.

Не ти искат документ от общината  Peace
В паспорта на последната страница при операции е отбелязана кастрацията, с подпис и печат на лекаря

# 2 133
  • Варна
Елл, нали в паспорта на кучето пише, ако е кастрирано! Що така пак искат документ? ooooh!
Или ти имаш предвид, че няма как да са сигурни, че паспорта е точно на някое куче, заради липсата на начин да се проверѝ(регистър Twisted Evil)

Не одобрявам домашното развъждане на кучета и котки, дорѝ и най-расовите. Според мен това трябва да става само в лицензирани развъдници.

докато напиша, Рапунцел уточнѝ.

# 2 134
  • София
Стейси, какво означава - не виждам смисъл? На запад, Щатите и прочие е задължително.

Не е проблемът в чиповете, като ви чета. Проблемът е, че няма база данни. Тоест, тези чипове са малко за красота. Идеята е добра, но тук не е довършена.

Хубаво, а кучкарите защо не натиснете властите - общини и прочие??
Нали уж искате да има ред, да има инфо за всяко куче - има ли ваксини, обезпаразитявано ли е, а в случай, че се загуби, веднага да се задейства системата, за да не стане поредното бездомно..абе ползите са много. Защо само казвате, Уфф, нищо не става от тези чипове и толкова.

Аз подозирам, че има един голям процент стопани, на които всъщност им изнася да няма контрол. Ей като тези за които писа Брезичка..много по-лесно и по-евтино е да не си обезпаразитяваш кучето. А нерегистрираните домашни кучета са десетки..тоест пак измъкване.

# 2 135
  • виртуално
Не одобрявам домашното развъждане на кучета и котки, дорѝ и най-расовите. Според мен това трябва да става само в лицензирани развъдници.

Колкото и расови да са, ако не са регистрирани в бълг. клуб и нямат определен брой титли от изложби - поколението им не се води родословно.

Не е проблемът в чиповете, като ви чета. Проблемът е, че няма база данни. Тоест, тези чипове са малко за красота. Идеята е добра, но тук не е довършена. Хубаво, а кучкарите защо не натиснете властите - общини и прочие??
... Защо само казвате, Уфф, нищо не става от тези чипове и толкова.

Кучкарите си направихме база данни  Peace

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 19:10 от Рапунцел ®

# 2 136
  • София

Не ти искат документ от общината  Peace
В паспорта на последната страница при операции е отбелязана кастрацията, с подпис и печат на лекаря
Хе, хе, права си. Не съм обърнала внимание, защото го пише на латински (ovarihysterectomia) Пък аз всичко разнасям Simple Smile

# 2 137
  • Варна
Стейси, какво означава - не виждам смисъл? На запад, Щатите и прочие е задължително.
Таис, не те разбрах, в кое не намирам смисъл! Tired

# 2 138
 Таис,много пъти съм задавала въпрос-а на общинарите,за мое щастие или нещастие имам един такъв за съсед,но отговорът винаги е "Работим по въпроса" Какво повече да направим ние? Сигурна съм,че не съм единствената,която натиска.Ако имаш идеи какво може още да се предприеме сподели.
  Стейси,и аз съм против домашното и междусъседското развъждане,но когато купиш животно с родословие от доказан произход и го развъждаш съгласно правилата на клуба и на БРФК ,то кучилото е напълно регламентирано и не виждам нищо лошо в това.

# 2 139
  • София
Стейси, ми аз така разбрах това:

''В чипирането  на кучетата и котките ни виждам голям смисъл. Само да заработи системата.
И в кастрирането също.''

И в кастрирането ли не виждаш смисъл?? Всички организации по света и у нас апелират за кастрация, точно за да се намали броят на бездомните животни. Че това не е достатъчно за намаляването, е ясно, но поне е един от начините.

celevra, то тук все се ''работи по въпроса''..по какви ли не въпроси, вече с години  Tired
Браво, че си се интересувала, но сякаш малко кучкари всъщност проявяват интерес..наистина си мисля, че на голяма част не им изнася да има истинска база данни. Щото по презумпция, тогава няма да има мърдане..и ще се глобяват доста стопани. Те не са глупави, знаят го.

Интересно ми стана, каква порода ти е кучето  Simple Smile

# 2 140
  • Варна
Таис, та аз точно обратното съм написала на това, което ти твърдиш! На мен дори и котките ми са чипирани, нищо, че няма да ги изведа да потичат в парка Laughing, нищо, че не работи системата.

Просто мисля, че трябва да сме отговорни, нали към това се апелира тук, във всякакъв аспект. Ако нещо се случи с мен, ако котките ми попаднат навън(пази Боже), аз съм взела мерки и да нямат поколения.

И влизаш ти, прочела-непрочела, и ми забиваш виртуален шамар-толкова ли много го желаеш!

# 2 141
  • София
Таис, та аз точно обратното съм написала на това, което ти твърдиш! На мен дори и котките ми са чипирани, нищо, че няма да ги изведа да потичат в парка Laughing, нищо, че не работи системата.

Просто мисля, че трябва да сме отговорни, нали към това се апелира тук, във всякакъв аспект. Ако нещо се случи с мен, ако котките ми попаднат навън(пази Боже), аз съм взела мерки и да нямат поколения.

И влизаш ти, прочела-непрочела, и ми забиваш виртуален шамар-толкова ли много го желаеш!

И цитат няма, разбира се Simple Smile

# 2 142
Таис, нямат интерес от регистъра хора, които са склонни да си изхвърлят кучето. Аз знам за такъв случай на изхвърлена НОК на 10 години и взето по-младо куче вместо това. Повръща ми се от такива стопани, нямам думи да изразя отвращението си. Само се надявам на техните старини така да се отнесе някой с тях.
А за натискането и неуредиците ехе, колко писма съм писала в СО, че даже и са ми отговаряли в смисъл "работим по въпроса, някой ден ще стане" и от сорта. И не само за кучетата, за транспорта и паркингите и за какво ли не. Чакам с нетърпение изборите за кмет на София, имам конкретни въпроси, които ще отправя на кандидатите. Но все пак съм и на работа, не мога по цял ден да вися по приемни и да въртя телефоните.

# 2 143
  • София

Не е проблемът в чиповете, като ви чета. Проблемът е, че няма база данни. Тоест, тези чипове са малко за красота. Идеята е добра, но тук не е довършена. Хубаво, а кучкарите защо не натиснете властите - общини и прочие??
... Защо само казвате, Уфф, нищо не става от тези чипове и толкова.

Кучкарите си направихме база данни  Peace

Да, но тя е пожелателна и решава евентулните проблеми само на съвестните собственици. Абсолютно крайно време е държавата да го приключи с тоя регистър (ако са го почнали изобщо, де).

# 2 144
  • София
Стейси, извинявай много, прочела съм ''ни'' като ''не''  Hug

Вече виждам двойно, цял ден пред компа  Simple Smile

Охх, Елл, ама и ти не пропускаш, нали..как не ти писна да мелиш едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт