За кучетата и хората

• 65 509
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 145
Таис,много пъти съм задавала въпрос-а на общинарите,за мое щастие или нещастие имам един такъв за съсед,но отговорът винаги е "Работим по въпроса" Какво повече да направим ние? Сигурна съм,че не съм единствената,която натиска.Ако имаш идеи какво може още да се предприеме сподели.
  Стейси,и аз съм против домашното и междусъседското развъждане,но когато купиш животно с родословие от доказан произход и го развъждаш съгласно правилата на клуба и на БРФК ,то кучилото е напълно регламентирано и не виждам нищо лошо в това.
Да, точно така. Много ми е приятно да прочета, че някой е толкова наясно и се съобразява с правилата за чистопородното развъждане. Това не е просто чифтосване на едно родословно с друго.

# 2 146
 Таис ,кучето ние Дог от Бордо,няма ги много в Бг,плюс нашето са 5-6 родословни ако не се лъжа.

# 2 147
  • виртуално
За мен най-важното е ако си изгубя кучето и някой го намери - да знае на кого да го върне  Peace
В този смисъл тази база данни е перфектна

Държавата не мисля, че някога ще направи каквото и да е по въпроса - вече взеха парите. Ако нямаш чип - пак събират глоби т.е. целта на държавата е да събира пари.

# 2 148
  • Варна
Да предположим, че и на мен може да ми се случи да не прочета правилно и да обидя, та... все едно нищо не е станало. Peace
"Меленето" ще го пропусна.

Предполагам, расови кучета у дома се развъждат с цел печалба-нали после се продават кученцата!

Как става заплащането на съответните данъци към държавата при осъществяването на продажбата-фирма ли трябва да има човек?

# 2 149
  • София
Рапунцел, теб може да те интересува само ако се загуби кучето, да може някой да ти го върне. А другите ни интересува и обезпаразитяването, тоест истинската база данни, когато се появи, да дава инфо за това кое куче е обезпаразитено и кое не. И което не е, да следват глоби.
Все пак масово хората гледаме малки деца, които ровят по земята, нали се сещаш.

celevra, не съм виждала ''на живо'' такава порода. Изглеждат, хмм, внушително  Wink  Simple Smile

# 2 150
  • виртуално
А другите ни интересува и обезпаразитяването, тоест истинската база данни, когато се появи, да дава инфо за това кое куче е обезпаразитено и кое не. И което не е, да следват глоби.

пожелавам ти успех   bouquet
и си отучете децата да ровят по земята, не само кучета минават там

# 2 151
 Стейси,развъждането е с цел развиване на породата.Изобщо няма да коментирам това за печалбата,явно не си наясно колко пари трябва да хвърлиш по женската ,за да я допуснеш до разплод,какви разходи имаш по бременността й ,апосле и по кученцата.Не дай си Боже и да не ги гледа и да храниш с адаптирани млека,тогава пък за пеалба изобщо не можем да говорим.Данъци няма или поне до сега на мен не са ми търсили такива.Ако се регистрирам като развъдник,ще плащам,имам намерение да го направя.
 Базата данни че трябва да я има-трябва,за всички ни ще е полезна по един или друг начин ама....

# 2 152
  • София
Е, който намери начин да отучи едно дете да рови по земята, мисля, че веднагически ще му дадат Нобелова награда  Simple Smile

Защо ми пожелаваш успех  newsm78
Пак ли не ти дреме за околните..важното е ''вашия'' регистър да работи, пък другите майната му.

# 2 153
  • Варна
calevra, дано не ми се обидиш, но това, че тепърва мислиш за законен развъдник, означава ли, че кученцата досега са продавани нелегално!

Аз съм убедена, че ти си ценител и полагаш грижа, но дали и Пешо и Сащо го правят! Или просто третират някоя кучка като страничен доход! Най-вероятно изхвърлят някоя част от реколтата на пътя, ако е нефелна.

Заради това мисля, че трябва и тук да се прояви строг закон.
Проблемът с лайната на пътя е голям, но не разбирам защо не се дискутират и други проблеми напоследък!
Пък и не само проблеми-и хубави неща! Grinning

# 2 154
  • виртуално
Е, който намери начин да отучи едно дете да рови по земята, мисля, че веднагически ще му дадат Нобелова награда  Simple Smile

Защо ми пожелаваш успех  newsm78
Пак ли не ти дреме за околните..важното е ''вашия'' регистър да работи, пък другите майната му.

Как да я получа, моето не е ровило по земята
Има катерушки, пълзалки, люлки, колела и тротинетки... доста други занимания

Дреме ми за околните, затова ще повторя ва 1000 път, че е ваксинирано, обезпаразитено, чипирано и кастрирано .
Не ми дреме за това ти какво искаш ... затова ти пожелах успех  Hug

# 2 155
  • София
Стейси, по-назад доста дъвкахме за развъдниците. По тази точка всички сме на едно мнение: трябват много, много строг контрол и глоби. Защото има животински ферми и там нещата са страшни  Sick

Рапунцел, аз съм от околните. И ма ко, и Джералдин и сума ти хора с които ти се издърли тук.

# 2 156
  • виртуално
Таис - твойта котка чипирана ли е?

# 2 157
 Стейси,разбира се,че трябва да има закон,това ще разреши и проблема с помиарите,защото те идват точно от Пешо и Гошо.Страшно е неприятно да си хвърлил толкова труд ,грижи ,пари ,за да развиеш дадена порода и някой да се изсере на метеното .Някой като Пешо и Гошо,но закони няма.Много жалко,ако имаше нямаше и да ги има тези караници тук.

# 2 158
  • Варна
Стейси, по-назад доста дъвкахме за развъдниците. По тази точка всички сме на едно мнение: трябват много, много строг контрол и глоби. Защото има животински ферми и там нещата са страшни  Sick
Бях споменала, че се отписах по едно време от темата, та най-вероятно тогава е било! Simple Smile

Кастрацията обсъдена ли е? Мен много ме интересува това.
Че трябва да чета с дни да наваксам! Blush

# 2 159
  • София
Кастрацията покрай бездомните е обсъдена. Теб какво те вълнува за коте ли?

Общи условия

Активация на акаунт