За кучетата и хората

• 65 602
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна/София
Който има желание, моля да подпише петицията против намаляването на наказанията за  насилие над животни.
http://www.peticiq.com/protiv_namaliavaneto_na_nakazaniata_za_nasilie_nad_zivotni

# 331
  • На земята, която е всъщност звезда.
Който има желание, моля да подпише петицията против намаляването на наказанията за  насилие над животни.
http://www.peticiq.com/protiv_namaliavaneto_na_nakazaniata_za_nasilie_nad_zivotni

Peace Преди малко прочетох поредната ужасяваща история и заедно със случката с циганина ми дойде доста  Shocked ooooh! Cry Close.

# 332
  • на брега на морето

Не стига, че не се налагат наказания, ами намаляване на наказателния срок искат, гиди маймуни недни Rage
Подписах.

# 333
  • София
Подписах  Peace

Каква е историята с циганина?

# 334
  • на брега на морето
По-добре не питай. Неописуема жестокост към улично куче.

# 335
Подписах  Peace

Виж ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758516.0

# 336
Гледах малко от Говорешия с кучета сега по нешънъл джиографик. Избира деца за обучение. Страхотни деца! Толкова хора обичат животните, а има и хора, които не ги обичат, но никога не биха ги наранили. Кой може да иска намаляване на наказанията за жестокост към животни?!! Мотивите на такива са желание за такава жестокост Mr. Green, оправдаването и...Думи неам! Човек без състрадание за мен не е човек, той нема душа...

# 337
  • Колибите
Подписах  Peace

За протокола само бих си позволила да напиша, че етносът на човека не е определящ.

Скрит текст:
Жестокостта е присъща на всички раси и етноси. Примери колкото щеш.

# 338
 Peace Естествено, че не е определящ. В случая "циганина" е използвано от мен за разграничаване на тази случка от другите случаи на насилие, които, за съжаление, не само не са малко, а и се увеличават. Ако главното действащо лице имаше друга отличаваща го характеристика, щях да използвам "блондинката", "софиянецът/бургазлията/видинчанинът и пр.", "американецът" и т.н. Това не означава, че не правя разлика между циганите, американците или блондинките. Има и други клипове с нецигани, които по абсолютно същия начин си тренират кучетата за бой. И, между другото, това изобщо не са най- фрапантните случаи на жестокост. Има такива гаври, че това изглежда само като малко по- хард изпълнение, но не ми се навлиза в подробности. Законът не само не бива да се смакчава, а да се прилага с най- голямата си тежест.

# 339
  • Варна
Защо само в България има улични кучета.В повечето щати , Канада и Европа заловените кучета се умъртвяват след 2 седмици.

# 340
Проблема не е с уличните кучета . Проблема е с хората ,които си изхвърлят животните . Защо трябва да убиваме животни ,защото някой е решил да го изхвърли ?  Thinking

И защо проблема се предписва на животните , а не се водят отговорни хората , които са основната и първа причина ?

# 341
Защо само в България има улични кучета.

Бре, тая Б-я се ширнала на 4 морета, целия Балкански полуостров, че и извън него.  Laughing

Лятото бях на п-в Атон в Гърция и имаше доста улични кучета. Дебели, охранени и нахални. Влизаха в ресторантите, излежаваха се на плажа и на шосето, а когато колите им бибибкаха ставаха изклюююючително бавно и с достойнство. За моя изненада гърчолята ги чакаха и никой не ги газаше. В същото време по островите напр. няма кучета, но котките направо се прескачат.  Бездомни кучета има и в Русия, Сърбия, Македония, Турция, за Румъния да не говорим. Виждала съм бездомно куче и в Будапеща.

Приютите са с различни режими, има такива, в които животните се умъртвяват, има такива, в които това се прави само за много болни животни. Работата е там, peterky2002, че ако искаш да сравняваме там и тук, трябва да имаме тяхната развита култура и програми за осиновяване и мрежа от приюти, които си сътрудничат. За Германия 2 седмици може да е нормален срок за намиране на стопани за животно, в Б-я това може да се случи само при единичен срок на изгубен и непотърсен лабрадор.

# 342
То е ясно, че проблемът е в хората. Но тези кучета, които бродят с хиляди в момента... тях какво ги правим? Аз съм за евтаназия след определен престой в приют и за въвеждане и налагане на изключително строги мерки срещу нехайни стопани, които изхвърлят/тормозят животните си.
Това естествено са само мечти. Скоро нито едното, нито другото ще са реалност тук.

# 343
Къде за последен път видя хиляди бродещи кучета?

# 344
В милата ни столица.

Ето една новина от последните дни http://sofia.dir.bg/news.php?id=15862555&nt=10

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 17:27 от Pumuckl.

Общи условия

Активация на акаунт