За кучетата и хората

• 66 717
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Охх, и аз не харесвам идеята за чуждо тяло, обаче честно си признавам, че ако имаше начин, бих сложила чип на детето един ден  Embarassed Просто като знам в какъв луд, опасен свят живеем сега, ще ми е много по-спокойно ако мога да проверя къде ми е детето във всеки един момент..

Звучи налудничаво, знам, но това е положението, страхувам се за децата ни  Rolling Eyes

На котето не знам дали ще слагаме, като му направим паспорт ще решим..

# 316
По чипа не можеш да го проследиш  Wink
Ако му сложиш , то ще бъде просто "маркирано" .

# 317
  • София
Значи отпада  Wink
Дано скоро технологията напредне повечко..някоя гривничка за проследяване, или пръстенче..

# 318
  • София
Моето куче е чипирано (задължително беше за осиновяването). Не виждам какъв е проблемът с наличието на "чуждо тяло", при положение, че то е с размер на оризово зрънце и поставянето му надали е по-болезнено от това на редовните ваксини  Peace
Не, че някой е тръгнал да краде трикрак мелез, но ако по някаква причина кучето ми попадне в чужди ръце, някак ще ми е по-спокойно като знам, че по чипа може да се докаже, че аз съм законният собственик и затова съм за чипиране. Също мисля, че е и задължително да има чип, ако искам да пътувам с кучето в чужбина.

# 319
И аз до колкото знам е задължително чипирането .

Моят проблем с него е принципен . Самата идея е в противоречие с моите виждания .

Самата конкретика  на поставяне дали е болезнено или не , за мен не играе голямо значение . Не е съвсем безболезнено и до скоро беше доста кърваво , но пак казвам други са моите противоречия с тия чипове .

А за ползата от тях . . .Нито може да се проследи по тях , за намиране зависи от третата страна на която е попаднало животното . И за доказване на собственост същата роля играят и татуировките .
Аз не съм против индикацията на животните в стил и те да си имат нещо като егн   , просто не ме кефи чипа като идея , а ползите са обезсмислени .

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 01:14 от Брезичка

# 320
  • София
Брезичка, в никакъв случай не се заяждам, напротив - изключително ми е интересна позицията ти и затова ми се иска да науча повече за причината   bouquet

# 321
И аз в никакъв случай не съм го приела за заяждане  Hug И не заклеймявам хората с различно мнение и отношение по въпроса   bouquet Wink Извинявай ако съм ти прозвучала заядливо или прекалено отбраняващо се  Wink

# 322
Ааа, стана ми готино! Grinning Гледам Миро по бтв и той се оказа мой човек. Родителите му му викали животновъд и го питали:''Нахрани ли добитъка?'' Simple SmileКаза, че всичките си животни е прибрал от ''кофата'', а той лично не иска да има животни. И аз съм така, бих искала да немам животни по принцип, за да мога да си давам енергията за спиране на опитите с животни и други такива неща...
Аз вече нахраних добитъка Sunglasses Голям куч Simple Smile спа вътре, щото се страхува от гърмежи, а малък куч явно не се страхува.
Честита Коледа!  bouquet

# 323
  • София
Моят добитък умира от ужас от гърмежите, ама наскоро се оказа, че си има и лични причини - на рентген му откриха съчма в коляното, явно животът му на улицата е бил доста по-страшен, отколкото си мислехме. На Нова година се крие под мивката в банята и отказва да яде  Sad

# 324
  • София
Моят добитък умира от ужас от гърмежите, ама наскоро се оказа, че си има и лични причини - на рентген му откриха съчма в коляното, явно животът му на улицата е бил доста по-страшен, отколкото си мислехме. На Нова година се крие под мивката в банята и отказва да яде  Sad

На моята кучи това ще е първата НГ извън приюта. Липсва ѝ малка част от нослето и съмненията са, че е именно от именно пиратка... Нямам идея какво да очаквам, но мисля да взема нещо хомеопатично за успокояване за всеки случай.

# 325
  • София
Честита Коледа на всички  Heart Eyes
Много здраве и щастие за семействата и любимците ни  Hug

Аз изпитвам ужас от пиратки, наше познато семейство имаха много неприятен инцидент.

А каракачанката на баба и дядо пък всяка година правеше отчаяни опити да се завре под някое легло.
Горкият страшно се стряскаше от гърмежите..скимтеше и виеше на умряло цяла нощ  ooooh!

# 326
  • Варна
Едната ми котка директно изчезва зад леглото, щом гръмне отвън. Другата първо ръмжи като куче, стрелка се напред-назад и после- и тя зад леглото.

# 327

На моята кучи това ще е първата НГ извън приюта. Липсва ѝ малка част от нослето и съмненията са, че е именно от именно пиратка... Нямам идея какво да очаквам, но мисля да взема нещо хомеопатично за успокояване за всеки случай.
Олеле, горкото животинче.
Възхищавам се на хора като теб, Адри   bouquet

# 328
Таис , пуснах твоя коментар в темата за ,която писах . Ето един от отговорите :

Наскоро четох, че няколко сгради в Бостън са си направили ДНК банка на кучетата, за да могат да идентифицират кучешките отпадъци, ако се наложи.  Mr. Green

Laughing Направо идвай там  Wink

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 21:02 от Брезичка

# 329
  • София
Леле, ДНК банка за идентифициране на отпадъци  Shocked Че то ние сме в каменната ера значи..

Аз просто си мечтая стопаните на кучета да са по-съвестни и да си носят съответното пликче в джоба. Баси, работа за една минута е да прибереш отпадъка от земята..

Нашият кот вчера се държа геройски (а е бебе, няма още 2 месеца) и не трепна от гърмежите..но те пък в центъра бяха малко. И за първи път остана самичък за няколко часа, че бяхме на гости. Като се прибрахме го заварихме свит под одеалото, сладко заспал  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт