За кучетата и хората- по държави

• 4 316
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Пърт, Австралия - няма бездомни животни. Събираме си след кучетата, кучетата обаче ходят по детските площадки.

# 16
Лондон - имя глоби, има кучешки тревни площи..... и пак има отпадъци по улиците, особено в някои квартали. Но има и много чисти квартали...

Уелс - малките градчета покрай заливът Кардиган - чистота!

# 17
И в Бостън е чисто. За 10 години съм виждала кучешки л-а навън сигурно 2-3 пъти. Обикновено са от питбулите на т.нар. pit kids - разглезени бунтарски пуберчета-пънкари които се търкалят по канавките и се правят на просяци, и задължително мъкнат питбули със себе си. Впечатлена съм обаче че тези кучета никога не правят проблеми, минувачите стъпват на 2см от носовете им а ония само си дремят.

В нашия район обаче забелязвам са отишли прекалено далеч в контрола. Навсякъде е забранено да се пускат кучетата свободно, включително в парковете и дори на планината до нас. Направо няма къде да си потича кучето на свобода. На други места има специални оградени кучешки площадки, но наблизо няма. Съответно виждам много "нелегално" пуснати кучета на забранените места, просто защото няма къде другаде. Хората им влизат в положение и не се оплакват. Но пък кучетата са възпитани и не правят проблеми, а стопаните са нащрек. По някое време искаме и ние да си вземем куче, и не знам къде ще го разхождам, то си му трябва и да потича малко.

# 18
В Германия ситуацията варира страшно много според квартала и града. [...] Бездомни животни няма, само зайчета често се виждат по полянките.

В малък град съм. Тук-таме някой се е направил на разсеян, но като цяло няма мизерии на всяка крачка, чистичко е.

Кучетата са много възпитани, даже и да са пуснати, собственикът си го привиква и то му ходи редом, докато се разминава с други хора, велосипедисти и пр. Масова практика е да се ходи на кучешко училище.

В провинцията, където живея, за да гледаш голямо куче (над 20 кг) задължително държиш изпит за компетентност (основи на възпитанието, социализацията и законите) и му правиш застраховка за щети, ако нанесе някъде.

Мит е, че всички германци са супер-изрядни, но тук кучета се гледат като цяло културно.

Бездомни кучета, разбира се, няма, но някои хора си пускат котките да шарят свободно.

# 19
Ирландия - има закони, глоби и торбички, но по улиците (тротоарите) и парковете е мазало, особено преди да минат почистващите машини.  ooooh!
Бездомни кучета няма (нито едно), но пък е пълно с разхождащи се котки из кварталите, които един Господ знае дали са домашни или не.  Rolling Eyes

# 20
Германия - на село - чистота. Купчинки от кучета - тц.
Германия - среден/голям град - според зависи квартала и контингента в него положението с кучешките нещица варира от "супер липсващи" до "на всяка крачка".
Франция - среден по големина град - градинки означени като кучешки тоалетни - на всеки ъгъл.
Безплатни торбички за кучешки акита - буквално на всеки стълб. Кучешки гадости - НАВСЯКЪДЕ!
Австрия - Виена - като за столица чистотата е завидна. Според квартала, разбира се, но кучешки неща по тротоара са по-скоро изключение.

# 21
  • в едно миланско село
в последните години съм приятно изненадана от чистите тротоари в наше село - в началото като пристигнах и в първите няколко години беше просто ужасно, дотам, че изобщо не уважавам (да не бъда груба) притежателите на кучета.
дано и по градинките да са се променили нещата, за последен път преди 6 години се забърках в голям скандал, приключил с викане на полиция, заради една трътка (без сори), която пред очите на 7-8 деца и родителите им, си изака булонката под пързалката на малка детска площадка, на която има изрична табела за забрана на разходка на кучета.

понеже не съм виждала да глобяват го отдавам на някакво развитие в съзнанието, или поне на това се надявам.
за сметка на това, инцидентите с пуснати свободно и без намордник кучета, продължават-последният е прясно вчерашен  Confused, и, за съжаление, потърпевшите са в голям процент, деца, малки деца, бебета  Confused

бездомни животни никога не съм виждала.

# 22
  • На остров
Стокхолм, Швеция - не съм виждала бездомни кучета. Стопаните си почистват след кучетата и самите кучета са много социални и възпитани. Винаги са на повод освен в специално определени площадки за игра на кучета. Кучешко училище е много популярно, както и кучешка градина. Не само кучетата, но и котките имат застраховка.

# 23
  • Ispania
Испания - тя Испания е голяма, но моят е опит е 4е хората поне се опитват да поддьржат малко от малко 4исто. В градовете ку4етата задьлжително са на каишки, и собствениците им сьбират каквото са оставили домашните лУбимци в плик4ета. Има бездомни ку4ета, но са МНОГО малко. При нас има парк, който използваме само хората от "квартала". Ку4етата ни си вьршат свободно нещата там, а после ние се редуваме всеки месец кой ще 4исти Joy. Понеже сме много, реално погледнато в годината може по-ведньж да се наложи само да 4истиш. Ако пьк не искаш да 4истиш, плащаш си на 4овек и той за няма и 3 4аса из4иства вси4ко.
Аз ведньж се оплаках(на себе си hahaha) 4е сьседската котка имаше наглоста да дойде в моята градина да си свьрши нуждите, докато не видях моята как най-нахално просто преско4и оградата и се изпишка пред о4ите на сьседкото ку4е, след което се прибра доволно Joy.

Закони има, но не зная за някой да е глобен, предполагам защото хората се опитват да ги спазват.

# 24
  • Германия

В Германия ситуацията варира страшно много според квартала и града. На мястото, където живея в момента редовно виждам стопани да не почистват и никой не се впечатлява особено. Преди бях в едно малко, спретнато провинциално градче, там глобяваха за всичко, което се сетят и купчинки не съм виждала. Бездомни животни няма, само зайчета често се виждат по полянките.
Потвърждавам, тротоарите в района ни са посяни с с места с торбички и кошчета за кучешките бомби. Въпреки това има достатъчно мини в тревата. Кучета са довеждали и на детската площадка, въпреки забраната. Има места, където кучетата са свободни /поляната зад блока ни буквално е кучешка поляна/. Глоби, данъци и такси има. Не знам обаче как глобяват, защото никога не съм виждала контрольори наоколо. За малко градче говоря все пак, в големите е различно някак...

# 25

Всъщност е замислих, в другите - нормални - страни, където се плащат глоби за куче пуснато свободно, за неприбрани изпражнения и т.н., как аджеба е устроено всичко?? Имат екипи, които обикалят ли, или телефони на които да се звъни..изобщо как им е направена системата с глобяването, а и прибирането на самите глоби?

# 26
В Кипър (Пафос ) е забранено да пускаш кучето си без надзор и свободно ,но изключения колкото щеш . Аз бременна в 6м и срещу мен куче с големината на дог , обичам кучета и имам куче ,но не беше приятно ,а стопанката му стои до мен без дори да го извика  Thinking
При оплакване от някого обаче стопаните отиват на съд и плащат солени глоби . Моя позната плати 200 евро за досаждащ на съседите пудел ,и то само защото го беше дала в приют,ако беше при нея още щеше да е по солена глобата .
Тук обаче тровят кучетата  ooooh! завист голяма ей ,особено за ловна порода .

# 27
Германия - среден/голям град - според зависи квартала и контингента в него положението с кучешките нещица варира от "супер липсващи" до "на всяка крачка".

При нас на село /suburb/ няма, чисто е и на всеки стълб табела с напомняне за глоба.
Но в кварталите около центъра на Дъблин е....мазало. Където има повече емигранти и социалки е по-мизерно, хем всеки ден чистят.

# 28
Наскоро четох, че няколко сгради в Бостън са си направили ДНК банка на кучетата, за да могат да идентифицират кучешките отпадъци, ако се наложи.  Mr. Green

# 29
  • Белгия

При нас на село /suburb/ няма, чисто е и на всеки стълб табела с напомняне за глоба.
Но в кварталите около центъра на Дъблин е....мазало. Където има повече емигранти и социалки е по-мизерно, хем всеки ден чистят.

Подобно е и в Белгия - колкото по-голям град, толкова по-малко се спазват правилата. В Брюксел - в центъра е добре да внимаваш, макар че гледам, че общината се старае да чисти редовно. В моя квартал не ми се е случвало да видя купчинки по улиците или някой да не си почисти след кучето.
Бездомни животни няма, както и кучета без поводи; даже и бездомните, които имат кучета, си ги водят на въжета. Като отидем в София и ми трябват два дни, докато свикна да не подскачам при вида на огромни улични кучета, минаващи с лай покрай мен.

Общи условия

Активация на акаунт