Съдебни циркове

• 3 682
  • 14
  •   1
Отговори
  • По света и у нас
Правя тази тема, за тези които искат да споделят разни интересни/смешни или нетипични съдебни казуси, които са изживели и какво е решил съдията накрая.

# 1
Един съсед  се сбива с 2ма младежи. За парко място
Яде много бой. Счупвам му челюста на 2 места.
Не можеше с месеци да яде.
И го осъдиха.
Той ги е нападнал и двамата много ги е бил.
Толкова много ги е бил, че му се е счупила челюста Simple Smile
Абееее смях.
Не е за вярване. Абсурди.

# 2
  • София
Не знам как е в Щатите, но тук процедурите ме влудяват. Известие за Уведомление, пък получаване на Уведомлението, пък Молба, пък отговор на Молбата.....

# 3
  • Далечният изток
Няма такова нещо.
Получаваш исковата молба и подаваш отговор.

За години по съдебните зали нямам много смешни или кой знае колко интересни казуси. Типичните, разводи, издръжка, където обикновено се споразумяваме, шофиране с алкохол или наркотици, където също отиваме на споразумение...
По Закона за здравето имах за принудително лечение един наркоман. На делото яко надрусан, няма да му забравя кървясалия поглед. Съдията жена, прокурор жена, аз жена, с една санитарка от болницата го водят, само психиатърът - вещо лице, е мъж. Горкият през цялото заседание стоя скрит зад гърба ми, трепереше от страх...
Имам и разни делби с криви бабички, ама хич не ми е забавно с тях, само ме нервират с претенциите си. Иначе дружките ми умират от смях като им разказвам.

# 4
  • Пловдив
То това е като в училище (или където и да е всъщност) - стане нещо, класът умира от смях. Разказваш го после - ефектът често е: "Ъ, и кво?". Смешката идва от цялата ситуация, от интонация, вид на човека понякога, всичко. Понякога има и неща, които сами по себе си са смешни, като думи, но рядко.
Имахме една майка на ответника, семеен спор, която обясняваше как цялото село(!) на снахата (там живееше синът) го знаело нейния син, че е добър любовник и че тъщата взела да му прави мизерии, защото се отказал повече да я оправя и нея. Тя обаче май беше решила да прави шоу. Синът беше някакъв бая примитивен и не много приятен. Попикахме се от смях, къде наум, къде явно, но няма как да се предаде.
Един друг чичка, тук секретарката така се разсмя, че известно време не можеше да пише, беше ударил с неговата кола друга. Все хора 60+, той в едната кола, семейна двойка в другата, всички за щастие само леко ранени, но ранени. Чичкото спрял край пътя на непрекъсната линия и после тръгнал по някое време през непрекъснатата линия да обръща, прав участък, обаче онези не реагирали навреме и се блъснали. Мъжът от двойката ударил спирачка, но със закъснение. Питат го тоя: ами Вие не го ли видяхте насрещния автомобил, та да ударите и Вие спирачка, и той отговаря: "Я каква спирачка да удрям - я потеглям". Това обаче е пак от нещата, дето ги гледаш в действие смешни, а на преразказ - нищо.

Цитат
И го осъдиха.
Какво да ти кажа - и аз знам един. Ходел с колата в циганската махала на селото си да форсира отблизо покрай циганите, да вдига шум с двигателя, да ги стряска и дразни. Не знам дали стар конфликт, или просто го кефи да ги дразни. Веднъж щял да блъсне някакво дете тяхно и като спрял, циганите го хванали и го набили здравата, счупили му ръката. И го осъдиха. Не го осъдиха, де, ама за малко щяха - за хулиганство, някакъв процесуален пропуск попречи. Циганите за боя - отделно.

-----

Аида, абе, на второ четене - вещото лице ли трепереше? Astonished

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 23:18 от Магдена

# 5
На прима виста се сещам, че развеждах моята клиентка от нейната свекърва - рускиня с кодовото наименование "Вещерицата". Съпругът беше благ и хрисим човек, но слушаше маминка, която му беше наела двама адвокати, които водеха защитата му под нейна диктовка и с нейни саморъчни писания.

# 6
  • Далечният изток
Скрит текст:
То това е като в училище (или където и да е всъщност) - стане нещо, класът умира от смях. Разказваш го после - ефектът често е: "Ъ, и кво?". Смешката идва от цялата ситуация, от интонация, вид на човека понякога, всичко. Понякога има и неща, които сами по себе си са смешни, като думи, но рядко.
Имахме една майка на ответника, семеен спор, която обясняваше как цялото село(!) на снахата (там живееше синът) го знаело нейния син, че е добър любовник и че тъщата взела да му прави мизерии, защото се отказал повече да я оправя и нея. Тя обаче май беше решила да прави шоу. Синът беше някакъв бая примитивен и не много приятен. Попикахме се от смях, къде наум, къде явно, но няма как да се предаде.
Един друг чичка, тук секретарката така се разсмя, че известно време не можеше да пише, беше ударил с неговата кола друга. Все хора 60+, той в едната кола, семейна двойка в другата, всички за щастие само леко ранени, но ранени. Чичкото спрял край пътя на непрекъсната линия и после тръгнал по някое време през непрекъснатата линия да обръща, прав участък, обаче онези не реагирали навреме и се блъснали. Мъжът от двойката ударил спирачка, но със закъснение. Питат го тоя: ами Вие не го ли видяхте насрещния автомобил, та да ударите и Вие спирачка, и той отговаря: "Я каква спирачка да удрям - я потеглям". Това обаче е пак от нещата, дето ги гледаш в действие смешни, а на преразказ - нищо.

Цитат
И го осъдиха.
Какво да ти кажа - и аз знам един. Ходел с колата в циганската махала на селото си да форсира отблизо покрай циганите, да вдига шум с двигателя, да ги стряска и дразни. Не знам дали стар конфликт, или просто го кефи да ги дразни. Веднъж щял да блъсне някакво дете тяхно и като спрял, циганите го хванали и го набили здравата, счупили му ръката. И го осъдиха. Не го осъдиха, де, ама за малко щяха - за хулиганство, някакъв процесуален пропуск попречи. Циганите за боя - отделно.

-----

Аида, абе, на второ четене - вещото лице ли трепереше? Astonished
Същият Joy Мънкаше като ученичка, скрит зад мен. И по други дела ми е бил ВЛ, не се е държал така.

# 7
Аз като студентка присъствах на някакво дело, прости хора, страшна работа и единя обяснява "текна му кръв от главата и я зимах един парцал и го турих на главата", а съдийката го пита: "Е не беше ли мръсен този парцал"? ....

Иначе гледам на английски от американски съдилища, даваха мюсюлманин чиито син е убит от някакъв младеж и той му казва, че ако синът  му е жив, щеше да му прости, съдейката и тя се разплака, този човек такива мъдрости говореше, че се чудиш как е възможно и накрая убиеца и бащата се прегърнаха.

# 8
  • Пловдив
Дело за родителски права.
Всичко върви натам, че 10 годишното дете ще е при майка си - тя детски лекар, направо безупречна репутация. Изведнъж свекъра се провиква в залата " Няма да го дадем детето. Как ще го гледа тя като не го е раждала!?"
Всички онемяват, само къде не се чуват щурци в залата. След една минута в шок, съдията извън всякакви правила пита " Как така не го е родила?". При което свекъра гордо отговаря: " Не го е родила щото не можа и направиха сеЦио!"
Това не е виц!

# 9
  • По света и у нас
Умрях….

# 10
В УПК бях на стаж в Окръжен съд, където повечето време висяхме сред публиката. Имаше няколко дела, които се откроиха сред останалите – за убийство, за присвояване на служебни пари... Но най-голям сеир беше едно дело за бащинство.
Накратко историята – две сестри имали нещо с младежите от една компания. Едната забременяла и родила, но момчето се е оженило за друго момиче. И сега тази го съди за бащинство. В залата са свидетелите – свекървата – рускиня, демонстрираща силни връзки сред партийните среди, сестрата на потърпевшата и останалите членове от компанията на таткото. РС е назначил тест за бащинство, според който вероятността младежът да е баща на детето е ниска. Затова се води второ дело в Окръжен съд. Започва разпит на свидетелите.
Рускинята се пени, защитава сина си и изтъква връзките си. След това дават думата на сестрата. Тя описва надълго и нашироко как е станало бебето. Били са заедно цялата компания в жилището на сестрите, после останалите си тръгват, остават само две момчета и правят секс с тях, според свидетелката – една стая. Всичко се описва с най-малки подробности.  
Компанията и публиката хихикат, съдийката прави няколко пъти забележки и заплашва, че ще ги изгони, но в един момент не издържа и пита невярващо:
- Добре де, докато те правеха секс, вие какво правехте при тях, светехте ли им?
А сестрата отговаря невъзмутимо:
- Ами да, светехме им!
Тук публиката вече ляга от смях. Съдийката, като се насмя, назначи повторна експертиза. После коментираше, че я е подразнила свекървата и че щом е такава връзкарка, може да е повлияла върху резултатите от теста. Затова назначи втори, по-сложен, в който се вземат предвид повече фактори – освен кръвен и антропологичен тест (дано не бъркам термина).
Не знам обаче как се е развила драмата по-нататък и какво е показала втората експертиза.

Имаше още едно дело за бащинство. Там вече бащата беше сигурен – възрастен мъж на 70+ години. Пасял животни в планината и там се заиграл с друга пастирка – на 20+ години. Явно с немного голям умствен капацитет, но пък млада и здрава мома. Излъгал я, че ако роди от него, ще се разведе с жена си и ще я вземе. Момата ражда, ама любовникът се отметнал и отказал да се развежда. Присъдиха там някаква издръжка и това беше. Но ми остана горчив спомен от това дело, защото най-отзад седеше жена му – тъжна жена с наведена от срам глава, която не смееше да вдигне поглед. То не е лесно на тези години да те направят за резил...

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:02 от Как' Сийка

# 11
Дело за родителски права.
Всичко върви натам, че 10 годишното дете ще е при майка си - тя детски лекар, направо безупречна репутация. Изведнъж свекъра се провиква в залата " Няма да го дадем детето. Как ще го гледа тя като не го е раждала!?"
Всички онемяват, само къде не се чуват щурци в залата. След една минута в шок, съдията извън всякакви правила пита " Как така не го е родила?". При което свекъра гордо отговаря: " Не го е родила щото не можа и направиха сеЦио!"
Това не е виц!
Оперирали са я от бебе.... Ама че абсурд!

# 12
  • По света и у нас
Умрях втори път от на кака сийковата история ⛪

# 13
  • Пловдив
6-годишният ми син е трайно във фаза "раздавам го отворен и хулиган" и няколко пъти нарече нас (с все баба му) или други хора "лайнари". С това ме подсети за случка от съдебна зала. Страните - от малък град. Насред града единият (възрастен циганин на име В.) по невнимание ударил с колата си колата на другия, оня излязъл, къде гледаш, бе, ти що не гледаш, бе, къв си ти, бе, ти на къв ми се правиш и така нататък, и собственикът на ударената кола (двайсетина години по-млад) забил на циганина един здрав шамар. После се изнесъл набързо, защото пристигнали зетьовете на шамаросания. Междувременно дошли и полицаи, записали имената на свидетелите, случайно оказали се на мястото, а понеже малък град, всеки се познава с всеки втори, та в съда се изяснява кой кого е познавал отпреди. Единият познава В. Откъде го познава - "Бай В. Лайнара целият град го знае". Astonished  Бай кой?! - "Лайнара, едно време караше лайнарката". Лайнарка, ако някой не знае, е камион за изгребване на септични ями.

# 14
Ето едно видео от американски съд. Този съдия е ангел, много го харесвам. Надавам се всеки да го разбере, пита как така са в брак 44 години.

https://youtube.com/shorts/ePxsnbxzVjY?si=YYTARzHzAr93ienk

Общи условия

Активация на акаунт