За кучетата и хората

• 65 529
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 390
Тоягата може да ги накара да станат агресивни обаче.

Тогава ползвайте тояга маскирана като бяло знаме. Кучетата ще видят че се предавате и ще проявят милост...

# 391

Тогава ползвайте тояга маскирана като бяло знаме. Кучетата ще видят че се предавате и ще проявят милост...
Абе ти тръгни наежена с тоягата, пък ако щеш и като клоун се маскирай, да видим дали няма зорлем да си изкараш белята.

http://dogs.care.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5 … 0%BA%D1%83%D1%87/

http://daobg.com/index.php?showtopic=4858

# 392

Абе ти тръгни наежена с тоягата, пък ако щеш и като клоун се маскирай, да видим дали няма зорлем да си изкараш белята.
Може да пробвате вие да го ухапете-ще ви признаят законна самоотбрана...

ПП: Вие като видите човек с тояга ставате ли агресивни? И защо си мислите че кучетата са по-глупави от вас? Вече почвам да си мисля че кучето надминава по интелигентност доста градски жители...

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 14:43 от Герри

# 393
  • София
 Joy  Joy

# 394
Много смешно. В крайна сметка всеки има право да си троши главата както иска. За тези, които все пак се интересуват от самозащита при нападение от кучета, съм дала линкове по-горе.

# 395
  • На земята, която е всъщност звезда.

Интересно, ти колко кучета си отгледала? newsm78

# 396
Много смешно. В крайна сметка всеки има право да си троши главата както иска. За тези, които все пак се интересуват от самозащита при нападение от кучета, съм дала линкове по-горе.

Линковете са полезни но.
Ако куче ви нападне леко отстъпете назад. Питам:ако не се откаже да ви нападне и все пак ви нападне какво правите вие?
Не правете резки движения-правилно. Но понякога въпреки това ако е глутница пак ще ви нападне, защото ще ви сметне за лесна плячка-все пак говорим за хищници.
Не бягайте-естествено. Това предотвратява възможността да ви захапе за врата-а кучето се цели там.
Аз съм се спасявала от кучета два пъти в живота си.
1 път-наведох се и взех един клон. Размахах клона срещу двете кучета . Те продължиха да се зъбят и ръмжат, но не скочиха. През това време леко отстъпвах назад, като продължавах да стискам клона като Люк Скайукър и виках за помощ докато се появи един човек и ги прогони с чадъра си...
2 път. Качих се на ограда като изтървания домашен ротвайлер гледаше отдолу, докато се появи мутрестия му стопанин. Не съм го дразнила кучето, не съм го закачала, просто изведнъж завих и се появих пред него като явно той смяташе улицата за своя
Като дете имах немска овчарка-след като умря вече не искам да имам куче. На село съм живяла сред овчарски кучета и доста добре познавам кучешкия нрав..и добър и лош..

# 397
Тя само си чеше клавиатурата, чини ми се.
Ами разбира се, че ще продължи да ти се зъби като му размахваш нещо пред носа. Барем да му я беше хвърлила.

За ротвайлера..стопанинът е за бой. Някои нарочно си насъскват кучетата, но тогава няма какво да направиш. Той слуша него и му се подчинява.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 15:06 от Анонимен

# 398
Тя само си чеше клавиатурата, чини ми се.
Ами разбира се, че ще продължи да ти се зъби като му размахваш нещо пред носа. Барем да му я беше хвърлила.
Много смешно...
Кучето се зъбеше и готвеше за скок, а другото пригласяше преди да се добера за клона. Ама нейсе...Като видяха тоягата и доста взеха да се двоумят.
Вие явно все покрай домашния пудел се въртите. Личи ви че сте градски жители.
Явно за вас с "не дразнете кучето" се изчерпва самоотбраната Grinning

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 15:08 от Герри

# 399
  • На земята, която е всъщност звезда.
Всъщност опитът ти показва, че не с тояга, а с чадър трябва да се подходи към кучетата.  

"...наведох се и взех един клон. Размахах клона срещу двете кучета . Те продължиха да се зъбят и ръмжат, но не скочиха. През това време леко отстъпвах назад, като продължавах да стискам клона като Люк Скайукър и виках за помощ докато се появи един човек и ги прогони с чадъра си..."

Има логика. Кучетата сигурно са помислили, че ще вали и са побързали да си тръгнат. Тактиката, известна като "Заблуда на противника".

# 400
Всъщност опитът ти показва, че не с тояга, а с чадър трябва да се подходи към кучетата.  

"...наведох се и взех един клон. Размахах клона срещу двете кучета . Те продължиха да се зъбят и ръмжат, но не скочиха. През това време леко отстъпвах назад, като продължавах да стискам клона като Люк Скайукър и виках за помощ докато се появи един човек и ги прогони с чадъра си..."

Има логика. Кучетата сигурно са помислили, че ще вали и са побързали да си тръгнат. Тактиката, известна като "Заблуда на противника".
Mr. Green
Абе казали са си: Я да ги оставим тези откачалки-явно нещо са изперкали..

# 401
Имала съм немска овчарка. Сега имам лабрадор. Ежедневно се срещаме със всякакви кучета. Дори и някои от опасните породи. Мен също са ме нападали кучета, и за по-тъп начин за прогонване от размахване на пръчка не мога да се сетя.
А межудругото онези безобидни болонки, за които говорите най-често се спускат да хапят.

# 402
  • София
Няма ли някакви спрейове за защита? Навремето имах спрей и винаги го носех, че все замръквах по нощите някъде навън..но беше за защита от двукраки.

Мразя ротвайлери. Съвсем чистосърдечно си признавам  Rolling Eyes

# 403
Кастрация на всички домашни кучета е решението (изключение само за родословни и участници по изложби), ама надали ще стане някога.

Колкото за кучетата в София... разликата е огромна от това, което беше преди години. Поне из центъра. Като реших, че искам да осиновя куче, първо имах желание да си го взема направо от улицата, не от приют. Е, честно ви казвам, една седмица се завирах в какви ли не улички с надеждата да срещна "моето" куче, но така и не видях нито едно, освен един натирен ретривър, който е на отглеждане в кашонче пред съседска кооперация.
Амии? Поразходи се около пазара в Младост 1, на отклона за Младост от Цариградско шосе, на бул Малинов, около Панчеревското езеро, Дружба, Люлин, Обеля и Надежда. Има и още доста места.
Ще си намериш не едно а доста, ако те не те намерят първи... Mr. Green Както се случи на една комшийка до строежа в Младост на метрото-още накуцва горката .

Явно г-жа Фандъкова е решила въпроса с кученцата като ги е измела от центъра само. Явно тези по края са секънд хенд столичани...
Хората ще почнат да се организират, да ловят лаещите и да ги стоварват в центъра. После от центъра обратно в периферията и така ще си се замеряме...Ама ха.
Герри  , какво ще правим с двукраките , които са първоизточника на този проблем  Thinking
То бездомничетата може  и да ги утрепят   Tired ама ще дойдат нови  Wink  Laughing Laughing

# 404
  • София
За жалост безотговорните стопани са правило, а не изключение.
Държавата също допринася за проблемите с домашните и бездомните кучета,
като бездейства и нищоправи.

Общи условия

Активация на акаунт