За кучетата и хората

• 65 493
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 450
Работещите в приютите често са такива хора, нали и там има далавера по бг начин.
Защитните организации дават времето, средствата и нервите си, за да помагат на животни. Те искат закриване на приютите в този им вид и правене на нови, хуманни приюти, от които животните се осиновяват.Тва лято събраха 150 долара ли беше, евро ли, за такъв приют. Peace
Пари за неизвършена кастрация вземат екоравновесие/ Боже, кво име си сложили! Mr. Green/ и други държавни организации с хора на заплата.
Поста на Аква Simple Smile  си прибирам в папка и ако позволи, ще го използвам някъде, някога...
Колкото до некои бездушни хора, предпочитам да изкъпя улично куче, отколкото да споря с тях.
Щях да си живея весело, ако несе срещах на всяка крачка с натвореното от тази душевна грозота.
Само да добавя, че нема проблем между кучета и хора, има проблем между хора и хора.

# 451
Като казахте кастрация...сама по себе си тя също не е хуманно решение според мен. Който има махнати яйчници или матка ще се сети какво имам предвид. Confused
През уикенда бях в приюта в Горни Богров - повечето кучета са нахранени и в добро здраве, но им липсва внимание, движение. Абе, тъжно беше.

# 452
....
Давате за пример Германия - а знаете ли там как си обичат животните хората? Обичат си ги и си ги гледат!
Нищо... в природата всичко се връща!

Мда. А знаеш ли че в Германия ако куче не се потърси или осинови до 14 дни хуманно се убива?
За другите ти брътвежи кво да коментирам.....не само че са нелепи, но и направо хумористични.. Laughing
Нищо-всичко се връща. Да в природата има и смърт...така е...като на професора в Малинова долина заради "уникалното" решение и закон  да връщат кучетата от там откъдето са взети.
Но професора кво---кучета го яли, като не може да маха с опашка и да гледа предано така му се пада. Ама ха...

# 453
Само да добавя, че нема проблем между кучета и хора, има проблем между хора и хора.
Правилно. Проблема идва от това, че на много хора не им правят впечатление глутниците болнави шаровци и скачат срещу всеки, който дръзне да се изкаже за едно работещо решение по въпроса. Същите тези се покриват вдън земя когато някой човек е изпохапан до смърт за известно време докато мине истерията и после пак старата песен на нов глас " кастриране, обезпаразитяване и връщане от там, откъдето е взето, та да яде следващия замръкнал минувач"

И ако някой пак дръзне да има нещо против почват пак мантрата "ми те и хората трябва да се трепят, защото са гадни".
Какво има да се разговаря с такива хора. Това е все едно да спориш с радиоточката.
Нито разум има, нито хуманност -нищо.
Само се сипе огън и жупел по хората дето смятат че в София трябва да НЯМА бездомни кучета-казах вече в Германия защо няма-защото ги убиват. Това е.

# 454
  • София
Герри е права, почти навсякъде по света когато куче/коте не се осинови до две седмици/месец, бива приспивано. На улицата то просто няма място.

И какво означава, че не било хуманно да се кастрират животните?? Всички приюти и еко организации, които се занимават с безпризорни кучета и котки, непрекъснато апелират към кастрация. Няколко страници назад дори ви цитирах цифри - ако не се кастрират навреме животните, какво точно с е случва и колко бързо нараства популацията на безпризорните животни.

Съжалявам, но да се сравнява кастрацията на кучета и котки с човешкия еквивалент, ми е  Sick

Сантименталностите на Аква, и как ние сме лоши, лоши хора, а кучетата и котките са прекрасни, ми е също толкова смешна. Така не се решават конкретни проблеми, а само ахкаме и охкаме пред супер-мега-хипер-невероятните качества на четириногите.

И аз имам коте вкъщи. Да, радваме му се, гледаме го добре. Но все пак е котка, по дяволите, няма да седна да се възторгвам от неговата великолепност, и да го сравнявам с детето ми, комшиите или баба ми.

# 455

И какво означава, че не било хуманно да се кастрират животните?? Всички приюти и еко организации, които се занимават с безпризорни кучета и котки, непрекъснато апелират към кастрация. Няколко страници назад дори ви цитирах цифри - ако не се кастрират навреме животните, какво точно с е случва и колко бързо нараства популацията на безпризорните животни.

Съжалявам, но да се сравнява кастрацията на кучета и котки с човешкия еквивалент, ми е  Sick

Това, че организациите апелират, не означава, че е най-удачния вариант. Просто така е най-удобно за хората - прас с ножицата и нямаш грижи вече, не ти вие на главата и т.н. Да, кастрирането намалява популацията, но не ми го пробутвайте като хуманен метод. След това знаете ли каква хормонална супа става? На няколко пъти ми се е случвало жени да отказват да им се кастрира животното точно заради стреса и посттравматичния шок. А колко животни има осакатени при кастрация - да не говорим. Признавам, че нещата, които пиша не са красиви и не галят ухото, но са самата истина и са базирани на лични наблюдения. Но в кастрацията има парички. Затова тя е популярна. Това в предните постове най-вероятно са официални данни - вижте колко много работа сме свършили. Никога няма да кажат колко кучета са дали фира, това е реклама все пак. Wink И ако евтаназията също е хуманна, защо се бие упойка преди това? И някой казвал ли Ви е какво се случва ако по някаква причина упойката не хване?

п.п.: У наше село нЕма природозащитни организации. Няма и бездомни кучета. Thinking

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 17:22 от Little Queen

# 456
....
Давате за пример Германия - а знаете ли там как си обичат животните хората? Обичат си ги и си ги гледат!

Мда. А знаеш ли че в Германия ако куче не се потърси или осинови до 14 дни хуманно се убива?
За другите ти брътвежи кво да коментирам.....не само че са нелепи, но и направо хумористични.. Laughing
Нищо-всичко се връща. Да в природата има и смърт...така е...като на професора в Малинова долина заради "уникалното" решение и закон  да връщат кучетата от там откъдето са взети.
Но професора кво---кучета го яли, като не може да маха с опашка и да гледа предано така му се пада. Ама ха...

Stop
Само ,че има малки подробности - какво ли са преживели кучетата за да станат такива .
Много животни стават агресивни в следствие на нещо . Защо се пропуска това ?

# 457
  • На земята, която е всъщност звезда.
п.п.: У наше село нЕма природозащитни организации. Няма и бездомни кучета. Thinking

Кое е твоето село?

# 458
....

Stop
Само ,че има малки подробности - какво ли са преживели кучетата за да станат такива .
Много животни стават агресивни в следствие на нещо . Защо се пропуска това ?

Никой в София не го пропуска. Очевидно е че живота на кучетата е по-ценен от този на професорите. Все пак има голи факти...Или аз бъркам?
Напълно е възможно професора да е обидил някое кученце и то в яда си го е нахапало до смаърт.. Горкото животно.
Така ли е, Брезичке?

# 459

Кое е твоето село?

Чавдар. Защо?  Simple Smile

Герри, случаят с професора и мен ме озадачи до краен предел. Също и с една баба на която й бяха изяли краката. Колко бързо се покри, направо не е истина Shocked

# 460
  • София
Господи, на кой са изяли краката  Shocked Бездомни песове ли?

# 461
Господи, на кой са изяли краката  Shocked Бездомни песове ли?

http://www.slusham.com/kutcheta-izyadoha-krakata-na-baba-otetche.html

# 462
  • На земята, която е всъщност звезда.

Кое е твоето село?

Чавдар. Защо?  Simple Smile

Искам да разбера кое е това уникално за Бг място, в което нито един селянин не си пуска кучето да скита свободно и всички се държат като примерни европейци.

# 463
Това, че няма бездомни кучета не означава, че:

1. няма такива, които ги разхождат без каишка

и

2. всички се държат като примерни европейци

# 464
  • София
Прочетох за нахапаната жена..нямам думи. Просто не мога да повярвам, че подобни неща се случват в една европейска държава. Безумно е.
Още по-безумно е, че псетата са оставени живи..подобни същества трябва на момента да се умъртвяват. Това можеше да е моята баба, или нечие дете..ебаси и ужаса  ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт