За кучетата и хората

• 65 485
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В Германия съм била в Бавария. Улични кучета нямаше, навсякъде беше чистичко..
Предполагам, че в Берлин нещата са малко по-различни  Thinking
Но им правя евалла за законите..и за това, че се опитват да ги спазват, а не стоят само на хартия.

Като софиянка, имам по-скоро крайно мнение по въпроса с чистотата на града ми..свързано е с твърде многото селяндури с които се напълни Сф през последните 20 години. За някои тази тема е кощунствена, но това си е лично мое мнение. Както м/у впрочем и на доста народ около мен.

# 436
Пътувала съм в почти цяла Европа с малки изключения и по мои наблюдения бездомни кучета съм видяла в: Класифицирани са по брой бездомни кучета
1.България
2. Румъния
3. Гърция
4. Сърбия
5.Италия (само на юг)
6. Португалия(пак в южната част)
7. Испания-епизодично
8. Франция-епизодично

В Германия, Австрия или Швейцария не съм видяла нито едно. Но съм виждала безпризорни котки-със звънчета на врата..
За Албания -не знам не съм била там-сигурно и там има..
Но тук у нас в София според мен има най-много. Сигурно и само тук има изядени хора от бездомни кучета последвано от безразлично вдигане на рамене от общинари..
И само тук според мен има тази велика практика-да се вземе, да се обезпаразити, да се кастрира и да се върне пак "на родното място" под някоя пейка в парка...
Макар че...в Гърция са зачислени на издръжка към общината-поне в Солун. Сега покрай кризата може и да са им резнали порциона-но не знам за случай на изяден от бездомни кучета грък.

# 437
  • при късмета
  И само тук според мен има тази велика практика-да се вземе, да се обезпаразити, да се кастрира и да се върне пак "на родното място" под някоя пейка в парка...

Ето от тук идва целия проблем. И за това са виновни само и единствено кучезащитните организации, защото те прокараха въпросния закон. Защо? Защото докато има кучета на улицата те ще има за кой да се "грижат" и чии права да защитават, а от там ще имат наливане на пари от европейски подобни организации.
Не знам защо винаги общината се обвинява за кучетата.
Ако сте забравили, последното което сътвориха кучезащитниците беше точно това, да задължат общината с техните изисквания(а според мен задължения на организациите). Общината е длъжна да прибира, кастрира, транпортира въпросните кучета от където са взети и обратно, да им осигури квадратура в клетките,място за разходка, количество храна и още много, но за сметка на общината, т.е нас. Като имат толкова претенции да задължат тях да поемат въпросните разходи. Иначе излиза, че организациите налагат задължения и разходи на всички, а за тях само приходите от Европа.

# 438
Ко, ма? От твоят пост получих катарзис Wink, изясниха ми се нещата Party, може да взема даже прашка и да мятам камъни по уличните кучета! Mr. Green
Поздравявам дамите без Сахасрара чакра с 1 клип на Пета.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152150301409586&set=vb.5647744585&type=2&theater
Ще повторя ред от клипа на песента:
АЙ ХЕЙТ ДЪ ХЮМЪН РЕЙС!

# 439
  • при късмета
На теб ти идват идеи да мяташ камъни с прашка, не на друг.

# 440
Ирония беше. Wink  ooooh!Я да зема да си лягам, утре заминавам на кратка почивка, приготвила съм цяла торба кокъли да раздавам на уличните кучета. Heart Eyes

# 441
  • София
Стига, Пънки. Не ми превръщай темата в цирк, pls  Peace

Аз също не понасям кучезащитните организации и смятам, че ако не бяха те, досега проблема с уличните песове щеше да доста по-малък.

Взимат кучетата от улицата, уж ги кастрират, после ги връщат обратно.
Гениално, нямам думи  ooooh!

# 442
Агресивните улични кучета трябва да се приспят,а когато са гладни зимата,те всички стават агресивни.
Толкова харесвам София,но уличните кучета и боклука винаги са ми охлаждали ентусиазма.

И агресивните и противни хора също трябва да се приспят!! Да приспиваме направо поне 3-4 милиарда от населението на земята...
Вече за втори път прочитам твой пост с агресия и откровена ненавист към животните .

Цяла България е преобладаващо грозна, мръсна, неудледна, неподредена, но за всичко това са виновни единствено и само хората - българите! А не животните! Почти всичко, създадено от ръката на човека българин! Грозни сгради, грозни квартали, депресиращи пейзажи, лъхащи на безнадеждност, порутени фасади, сивота, безвкусица и простотия заливат отвсякъде в България, но някои решиха, че кучетата са най-големия и едва ли не единствения основен проблем...
Душевно грозен е този, който намира грозота и несъвършенство в творението на висшия разум - животните. Независимо дали са улични, домашни кучета или каквито и да било животни! Божии творения са.
И ми е страхотно непонятно как въобще може да се слага в едно изречение отвращението от боклуците, сивотата, гадостта и животните.

"За прогреса на една нация се съди по нейното отношение към животните" - Ганди

Не случайно само най-изостаналите страни в Европа - България, Румъния и Украйна си решават въпроса с уличните животни по най-варварския и гнусен начин, особено украинците. Показателно!  
Уличните животни са улични отново заради хората - само човека е виновен за това.
Давате за пример Германия - а знаете ли там как си обичат животните хората? Обичат си ги и си ги гледат!
Нищо... в природата всичко се връща!
Така, както "уличното" куче може да обича човека, който се грижи за него, малко същества на света могат. Такава безрезервна обич и преданост, искрена радост щом види човека си, подскачане, махане с опашка, щастие, чисто искрено щастие, лишено от покварата човешка.

# 443
Агресивните улични кучета трябва да се приспят,а когато са гладни зимата,те всички стават агресивни.
Толкова харесвам София,но уличните кучета и боклука винаги са ми охлаждали ентусиазма.

Ентусиазмът към този град, превърнат в клоака, е проява на странни емоции, а предложеното решение - знак за наличието на много опасни елементи в тях.

AQUA, това е поредният ти пост, който ме развълнува и порази едновременно. Хирургически точна си, без това ни най-малко да отнема от емоцията ти. Много, много харесвам тази твоя "живост" на чувствата и запазена човещина.  Hug

# 444
  • Никога на земята...

Цяла България е преобладаващо грозна, мръсна, неудледна, неподредена, но за всичко това са виновни единствено и само хората - българите! А не животните! Почти всичко, създадено от ръката на човека българин! Грозни сгради, грозни квартали, депресиращи пейзажи, лъхащи на безнадеждност, порутени фасади, сивота, безвкусица и простотия заливат отвсякъде в България, но някои решиха, че кучетата са най-големия и едва ли не единствения основен проблем...
Душевно грозен е този, който намира грозота и несъвършенство в творението на висшия разум - животните. Независимо дали са улични, домашни кучета или каквито и да било животни! Божии творения са.
И ми е страхотно непонятно как въобще може да се слага в едно изречение отвращението от боклуците, сивотата, гадостта и животните.

"За прогреса на една нация се съди по нейното отношение към животните" - Ганди

Не случайно само най-изостаналите страни в Европа - България, Румъния и Украйна си решават въпроса с уличните животни по най-варварския и гнусен начин, особено украинците. Показателно!  
Уличните животни са улични отново заради хората - само човека е виновен за това.
Давате за пример Германия - а знаете ли там как си обичат животните хората? Обичат си ги и си ги гледат!
Така, както "уличното" куче може да обича човека, който се грижи за него, малко същества на света могат. Такава безрезервна обич и преданост, искрена радост щом види човека си, подскачане, махане с опашка, щастие, чисто искрено щастие, лишено от покварата човешка.
Страхотен пост   bouquet

За мен лично приспиването на бездомни животни е равносилно на убийство. Peace

# 445

За мен лично приспиването на бездомни животни е равносилно на убийство. Peace

+1  Peace

# 446

bouquet  Heart Eyes

# 447
Благодаря ви много  Simple Smile  bouquet
Хем съм си наложила подобни теми нито да отварям, нито да чета, нито да пиша в тях, защото много вътрешно взимам нещата и пак се изкуших.

# 448
Няма ли някакъв начин да се направи  виртуална кръгла маса , на която да се поканят представители на общината , които да отговорят на конкретни въпроси .   Thinking

Аз имам да задам точно няколко въпроса , чиито адекватни отговори биха приключили много бързо темата свързана с домашните кучета , регистрациите , парите и огражденията и т.н.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 05:20 от Брезичка

# 449
Аз вчера бях изумена как от приюта са дали на лудите от махалата кученце.  ooooh!
При положение, че бащата от семейството преди години утрепа едни палета, хвърляйки ги от 9-тия етаж  Tired

Общи условия

Активация на акаунт