За кучетата и хората

• 65 513
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 405
Герри  , какво ще правим с двукраките , които са първоизточника на този проблем  Thinking
То бездомничетата може  и да ги утрепят   Tired ама ще дойдат нови  Wink  Laughing Laughing

Ми, да пуснем бомба на пазара на Младост1 като начало?! Около почти всяка сергия има по едно магаре, което спи под нея. Два пъти са ме нападали. Единият път бутнаха 4-годишното ми дете на земята и му налетяха директно по гърлото да хапят. Смел, случайно преминаващ ни спаси. Имаше 50 души, които гледаха ей така  Shocked встрани. Писах жалби, звънях на ББ, кмет беше още, виках телевизии. И наеш ли кво стана? Прибраха продавачите кучетата за около седмица и после пак при тях на пазара.

Сега, когато човек е опасен за него има затвор. Когато куче е опасно, то е душинка, невинна, която е била предизвикана да напада. Ега си му и животните. Не че нещо, ама по-мили са ми животът и здравето на хората.

# 406
A ,Касита няма такова нещо  Wink И за агресивните животни има прибиране и дори убиване .

Въпроса е друг . Че за да са там , на улицата е виновен човека . А животните си го отнасят  и персонално и принципно .  Ако на някой не му изнася това да се обърне първо към двукраките събратя и от тях да очаква, от тях да изисква , тях да вини . 

И още нещо , смятам си проличава позицията и тезата ми , но това по никакъв начин не значи че подкрепям това което ти се е случило на теб и на детето ти .

Не деля нещата на хора срещу животни , а на лоши и добри същества.

# 407
Агресивните улични кучета трябва да се приспят,а когато са гладни зимата,те всички стават агресивни.
Толкова харесвам София,но уличните кучета и боклука винаги са ми охлаждали ентусиазма.

# 408
Ето, де, нито съм първата, нито последната, която се е обърнала към двукрасите и техните институции в борбата си с уличните кучета.
О, аз съм стигнала и по-далече- клюкаря си съседите в Общината, че имат песове и не си плащат данъци за тях, а ги въдят на поразия.
И когато двукракото ни приема, ни предава, остава да се справим с четирикракото.
Не оправдавам, но и някак разбирам. Уви.

# 409
Ами...какво да ви кажа. На нас ни се смеят, че събираме акото на кучето си.
Като им направиш забележка, че не си събират тяхното - недоумяват.
Някои са си взели доста екзотични породи, а им се свиди да направят нужното за тях.
Масово не са регистрирани кучетата в нашия квартал. Хем на тези с хъскитата редовно им зачезват любимците и ходят да си ги търсят по горите. Но доколкото разбрах и  микрочиповете не помагат особено за намиране на изгубено куче.

# 410
  • София
Аз пък не желая да си регистрирам кучето.
Това поне със сигурност няма да направя.
Почиствам всеки път след него, водя го на каишка,
плащам данъци всеки месец, колкото една минимална заплата,
детски не съм взимала никога, нищо, че детето ми е
гражданин на тази държава, а сега остава да плащам и данък куче...
Не, благодаря!

# 411
Прощавай, но детето ти, това че не получаваш детски и размера на данъците ти, няма нищо общо с това, че гледаш куче в дома си. Това че му почистваш също.

Лайносъбирането ми е много смешно. Не че не ви вярвам, да не речете нещо, но само във форума съм чела за това. На живо съм го виждала само веднъж-дваж, единият, от които пъти, собственикът беше немец.

# 412
  • София
Хайде бе, че няма общо  Thinking
Има общо и то много. Мисля, че достатъчно
давам на тази скапана държава, че да давам и още.
И защо? За да продължавам да газя в кучешките лайна
на мърлячите кучкари, които държавата не почиства?
За какво плащам данък сгради и смет, а на всичкото отгоре
и си почиствам творенията на кучето, което между другото
е мини йоркширски териер и ака точно 3 дърдонки като на коза.
Оооо и още нещо, на 2 пъти кучето ми щеше да бъде убито от
хъскита пуснати без каишка. В единия случай стопанката така нарита
бедната животинка, а трябваше аз да наритам нея.
Също така кучето ми е ваксинирано и обезпаразитено по календар.
Та моля те, не ми вменявай вина.
Докато така стоят нещата, от мен данък няма да видят, защото с нищо не са допринесли за да го получат.

# 413
Ами то не е важно дали ти вярваш, Касита, а по-скоро да са ми чисти подметките. Но пак няма как да стане това, защото 99% от хората в градинките изобщо не чистят след кучето си. И аз ако на ден почиствам по 5-6 акита, има още 10 по толкова непочистени.

Отделно имаме едни идиоти, които си хвърлят остатъците от храна през терасата. Те сигурно смятат, че са си платили за зора. Вчера ходих да събирам след тях остатъци от някакви жили, които кучето ми за малко не погълна, понеже ги бяха изплющяли пред входа.

Юлиана, а ти защо си мислиш, че на другите кучетата също не са ваксинирани и обезпаразитени? Сигурно и те като теб смятат, че са дали достатъчно на държавата.

# 414
  • София
И аз не съм взимала детски до сега. Този месец за  първи път. А нямам куче. А газя в кучешки лайна и общински кучета ми се налага да заобикалям отдалече. А плащам такса смет. Що така? Обърках се. Значи да не плащам такса смет , така ли? Така анархията ще е пълна. После ще си взема козчика, нищо, че съм на 15мин от центъра на столицата.

# 415
  • София
Ами точно заради това няма да го регистрирам.
Сами си задавате въпроси и сами си отговаряте.
Защо газя в кучешки лайна?
а) защото не са почистени от стопаните
б) защото държавата не почиства
Защо да регистрирам кучето ми?
а) защото живея в кочина?
б) защото на квадратен метър вече има по минимум 2 помияра
в) защото тези кучета - помияри са ваксинирани, обезпаразитени, кастрирани?
г) защото измежду тях има агресивни и опасни кучета, които продължават да са навън и да нападат

Когато дойде момента да няма какво да напиша срещу а), б), в) и т.н., то тогава аз ще регистрирам кучето ми в общината.
Писах вече - не ми вменявайте вина, защото не се чувствам виновна.
В двата квартала, в които съм живяла съм направила много повече за благото на всички от всеки един живущ там и продължавам да го правя.
Бих се радвала, ако има повече такива оптимисти - ентусиасти, но не би.
Ентусиазирани са само пред клавиатурата!

# 416
  • На земята, която е всъщност звезда.
Винаги съм се чудела защо някои хора вървят и си хвърлят хартиите и фасовете на улицата. Дори да са на 10 метра от кошчето и хоп, на земята. Или пък излизат от колата и изпразват пепелника на тротоара, въпреки близкото кошче. Сега, благодарение на jullianna тайната е разкрита. Те просто разсъждават с нейната логика. Слава богу, все още има достатъчно хора с обратното мислене, иначе не искам да си представям какво ще стане.

# 417
  • София
Ти усещаш ли се, какво точно написа???
Ха, та аз дори си имам пепелник в чантата,
защото съм възпитана да не хвърлям на земята
дори обелка от семка. И пред 2-та блока в които
съм живяла, имах и имам подредени и красиви
цветни градини, които поддържам сама.
Чистя сняг /когато го има/, по продължението
на 2-та тротоара, за да може хората да не вървят
по уличното платно.
Алармирам общината за всяка нередност и сигурно
вече имам подробно досие там, но е факт, че
след мой сигнал, нещата се оправят.
Интересно ми е, ти какво си направила и кое ти дава право
да обиждаш хора, които срещаш за първи път през живота си.
Хубаво бях спряла да пиша тук и защо ли ми трябваше да се излъжа днес???
Едно време форума беше хубаво място, както и София преди ен брой години.
И двете места като се пренаселиха, заприличаха на клоака!

# 418
Не си ти, когато си гладна! Хапни, пийни. По-леко ли ти стана?

# 419
  • София
Екстра съм си Simple Smile
Само се вбесявам от класификации на хора, които грам не ме познават.
Ако искат, мога да им подаря по букет кокичета от градината ми.
Чудесно са разцъфнали, нищо, че около тях има поне дузина кучешки шедьоври.

Общи условия

Активация на акаунт