За кучетата и хората

• 65 632
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 480
С подобни кучета лесно се решава проблема , но с подобни хора , едва ли .
И виновни за наличието на бездомни кучета са именно хора като вас които оправдават тяхното присъствие сред беззащитни хора...

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 11:32 от Герри

# 481
Хихи, мноу смешно. Освен че са спрели да ги хранят, друго не са им направили.

От сега нататък  всеки пълнолетен гражданин да се задължи да дава по две пържоли на ден на Цар бездомен пес. Ако не го направи, Цар бездомен пес има пълното право да изяде въпросния гражданин. Край.

# 482
Не мисля ,че най-добрия начин за комуникация е двойния аршин и извъртането .
Но който иска да се прави на ощипан - ок .

Виновни са онези , които са безотговорни и ги пускат  на улицата като спре да им изнася  Wink

Вместо по две паржоли , по-добре адекватни правила за двукраките . А не щото помежду си понеже не може да се оправим друг да си го отнася .  Wink

# 483
Виновни са онези , които са безотговорни и ги пускат  на улицата като спре да им изнася  Wink

Вместо по две паржоли , по-добре адекватни правила за двукраките . А не щото помежду си понеже не може да се оправим друг да си го отнася .  Wink
Ми не извъртайте де. Аз никога не съм се държала лошо с животно...освен с хлебарките.. Mr. Green или плъховете-слагам им капани. Но като видя милата глутничка на пазара в Младост 1 и ми тупа сърцето по-бързо и се оглеждам като партизанин, особено като водя за ръка тригодишно..

А адекватните правила  какво включват според вас? Да се "прибере, кастрира(евентуално), обезпаразити и да се пусне отново при глутничката" та да може да атакува на спокойствие някой заблеян и окъснял гражданин...Това ли са правилата според вас? Или нещо трабва да се промени? И ако да-кое?

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 13:27 от Герри

# 484
Хихи, мноу смешно. Освен че са спрели да ги хранят, друго не са им направили.

От сега нататък  всеки пълнолетен гражданин да се задължи да дава по две пържоли на ден на Цар бездомен пес. Ако не го направи, Цар бездомен пес има пълното право да изяде въпросния гражданин. Край.

И такива като AQUA и Пънки ще оправдаят песа: "то милото е било гладно"
вие хора ли сте или кучета и сега ми става ясно,че обичате животните за сметка на хората.
Какво лошо сте видели от себеподобните си,че така се сбъркахте?
Да,майка съм,AQUA,не знам ти дали СИ и дали те интересува колко умъртвени и обезобразени
човешки деца има от тъй любимине ви кучета...
И аз съм имала куче и си го гледахме цели 16 години до смъртта му,
обичам обгрижваните,прибраните и НЕопасните кучета,
не прави на хората психологически характеристики,ами ходи се прегледай
и спрете да храните бездомните помияри,а си ги приберете вкъщи,като толкова ви е жал.

И независимо,че живея в Бургас и проблема с бездомните кучета не ме засяга(тук няма такива)
ми настръхва косата,като чуя за някакъв нещастен случай за нахапан или убит човек от куче.

# 485
  • София
За Аква не знам, но аз вече имам подозрение, че зад ника Пънки се крие един особено интелигентен куч, който - о, чудо! - се е научил тайно да чете и пише, и самоотвержено защитава правата на животинския свят във всяка тема. И яко хейтва човешкия род.

Наистина както каза някой по-назад, границата м/у съчувствието и инфантилността се губи при някои съфорумки  Tired

# 486
Виновни са онези , които са безотговорни и ги пускат  на улицата като спре да им изнася  Wink

Вместо по две паржоли , по-добре адекватни правила за двукраките . А не щото помежду си понеже не може да се оправим друг да си го отнася .  Wink
Ми не извъртайте де. Аз никога не съм се държала лошо с животно...освен с хлебарките.. Mr. Green или плъховете-слагам им капани. Но като видя милата глутничка на пазара в Младост 1 и ми тупа сърцето по-бързо и се оглеждам като партизанин, особено като водя за ръка тригодишно..

А адекватните правила  какво включват според вас? Да се "прибере, кастрира(евентуално), обезпаразити и да се пусне отново при глутничката" та да може да атакува на спокойствие някой заблеян и окъснял гражданин...Това ли са правилата според вас? Или нещо трабва да се промени? И ако да-кое?

Не знам за "вас" , но за мен начина е следния : Прибира се от улицата , кастрира се , обезпаразитява се и се предлага за осиновяване . Докато не се осинови стои прибрано на издръжка на държавата - живо .  Пиша го без да го потъмнявам , дано да се разбере от първия път.

Онези ,които предпочитат кучешкия "род " са ми еднакво чудати с онези , които  слагат хората над всичко . И от двата "рода" има зли индивиди . На мен ми пречи злината .

# 487
Живо, де, ама колко живи кучета може да поемем ние, държавата?

# 488
Докато не се осинови стои прибрано на издръжка на държавата - живо .  Пиша го без да го потъмнявам , дано да се разбере от първия път.

Не ти ли се струва жестоко невинно същество да бъде държано с години в клетка метър на метър?

# 489
Сега в момента схемата е следната. Оплачат ли се хората - пристига екоравновесие, стреля с хуманни стрелички, не уцелва нищо и си отива... После оплакалия се гражданин бива правилно наказан от неуцеления куч с ухапване ....за да престане да се оплаква... Laughing
Или -пристига екоравновесие, улавя куча, държи го известно време на хляб и вода в някой приют и после го пуска гладен и зъл на същото място, за да има и куча шанс да си отмъсти на съвестния гражданин дръзнал да се оплаче..

Отдавна подозирам че само в София има такъв проблем. Виждам, че в Бургас няма. Защо ние софиянци сме толкова привилегировани с ценни глутнички?  С какво ли сме го заслужили?

Брезичке-наистина ме изумявате-Германците са преценили че бюджета им няма да стигне за да правят доживотни пансиони за бездомни кучове. Германия, дето енай-големия износител в цял свят. А ние у нашенско ще шашнеме света?

# 490
  • София
Герри, може би за да сме по-близо до ''природата''  Wink

Не само Германия. И много други, далеч по-заможни страни от нас, са осъзнали, че не може хиляди кучета и котки да се издържат до края на живота си.

# 491
Живо, де, ама колко живи кучета може да поемем ние, държавата?

Колкото има . Ще плащаме за безотговорността на " двукраките ни събратя  Tired " .  Няколко пият - всички повръщат .

Докато не се осинови стои прибрано на издръжка на държавата - живо .  Пиша го без да го потъмнявам , дано да се разбере от първия път.

Не ти ли се струва жестоко невинно същество да бъде държано с години в клетка метър на метър?
По -жестоко ми идва да бъде убито . Първо. Второ - това е най-адекватния начин ,така че хем едните да бъдат защитени , хем другите живи .

А ако наистина те интересува, клетките не са метър на метър . Има и двор . Както и дни за посещение  от хора , които искат да им подарят време и внимание .

# 492

Мооооля? Къде точно съм питала каква си, би ли ми посочила. ooooh! А питах от кое село си, защото ти писа за "наше село". Вече започна да си съчиняваш. Сигурно го намираш за много красиво.  Tired

Питаш за допълнителна информация с цел заяждане после. Тонът ти беше много саркастичен, затова го определих като заяждане. Извинявай ако по принцип си такава, а аз съм го разбрала по този начин.

по темата: ако бъдат кастрирани, кучетата няма да спрат да хапят. Значи трябва да се прибират някъде, но както казва Касита, проблемът е какво следва после. А дори да се намери начин да се изхранват, тези места са с определен капацитет, а хората непрекъснато оставят пред вратата им кашончета с по 4-5 кутрета. Едно куче живее около 10г., дребните и повече, а трябва да яде всеки ден. Същевременно, някои хора нямат пари да ядат всеки ден... Sad

# 493
Масова кастрация на домашни и бездомни кучета. Солени глоби на некастриралите и още по-солени на развъждащите. Купуване само от развъдници или осиновяване. Висок данък "куче", за да стане ясно, че да гледаш такова, не опира само до това да му купуваш креМвирши от 2,20 килото. Регистрация на всяко животно. И някъде след десетина години нещата ще се нормализират.

# 494
Сега в момента схемата е следната. Оплачат ли се хората - пристига екоравновесие, стреля с хуманни стрелички, не уцелва нищо и си отива... После оплакалия се гражданин бива правилно наказан от неуцеления куч с ухапване ....за да престане да се оплаква... Laughing
Или -пристига екоравновесие, улавя куча, държи го известно време на хляб и вода в някой приют и после го пуска гладен и зъл на същото място, за да има и куча шанс да си отмъсти на съвестния гражданин дръзнал да се оплаче..

Отдавна подозирам че само в София има такъв проблем. Виждам, че в Бургас няма. Защо ние софиянци сме толкова привилегировани с ценни глутнички?  С какво ли сме го заслужили?

Брезичке-наистина ме изумявате-Германците са преценили че бюджета им няма да стигне за да правят доживотни пансиони за бездомни кучове. Германия, дето енай-големия износител в цял свят. А ние у нашенско ще шашнеме света?

Какво според мен трябва да се направи и какво ще се направи са 2 различни неща . Както виждаш сама "светъл" пример са екоравновесие  Whistling Tired

Просто както на някой му идва супер нагло безхаберието и безразличието към наличието на бездомни животни по улицата , на мен пък ми идва по същия начин желанието и безразличето към това животни не агресивни да бъдат убивани ,само защото някой си е изхвърлил кучето , то се е размножило и конкретното нещастниче на нищо не прилича ,няма кой да го осинови и видиш ли не може да го издържаме .  
Докато не се научим да бъдем адекватно общество и не вадим подобни бодили , които са първоначалниците на подобни проблеми .
Само за мин. год. не знам дали знаеш колко кучила бяха изхвърлени на панчаревското езеро от хора , на които кучката се окучила и те сигурно са разбрали след като е родила . И бам кученцата на езерото до заведението . А такива кретени се знаят от съседите . А ма е те на , някой нещо да прави , да каже , да похване ? Само като ни залят кучетата се сещаме .

Положението е от пробита лодка - вода да изхвърляш . Всички кучета да се убият или осиновят  предполагам ,че можеш да пресметнеш след какво време колко кучета ще има само от 3-4 ма подобни идиоти  Tired

Peace

Общи условия

Активация на акаунт