За кучетата и хората

• 66 688
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 510
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Прочетох за нахапаната жена..нямам думи. Просто не мога да повярвам, че подобни неща се случват в една европейска държава. Безумно е.
Още по-безумно е, че псетата са оставени живи..подобни същества трябва на момента да се умъртвяват. Това можеше да е моята баба, или нечие дете..ебаси и ужаса  ooooh! ooooh!
Нищо не разбираш! Ужас е да се умъртви куче. Хората заслужават и по-лошо! Те са гадни и нека ги ядат псетата живи!!!
Чета, чета, и не мога, и не искам да повярвам, че наистина мислите така. Цитирате Ганди- а хрумва ли ви, че освен животните той е обичал и ХОРАТА?

# 511
Брезичка, защо трябва да плащат всички за безотговорността на един? Според мен това не е справедливо. Така няма да имаме стимул да бъдем отговорни, а тези, които са виновни, ще получат по-малко наказание за грешките си, защото ще е разпределено между повече хора.

# 512
Моето мнение е ,че не трябва да се ефтанизират животни ,само защото никой не ги иска , поради човешката безотговорност . Народа да се научи  ,че след като ч е безотговорен всички ще плащаме .
Ако искаш да си последователна и справедлива трябва да се бориш и за доживотни приюти за хлебарки и мишки и плъхове, защото и тях никой не ги иска и съвсем безмилостно ги изтребват.
Защо според теб кучето трябва да е с предимство пред останалите живи твари?

Иначе разбирам жалостта ти към отритнатите шаровци...и желанието ти всички да са щастливи, но това просто няма как да стане-живеем на земята и досега утопията е само в приказките...

Въпрос на принципи . Не става дума за жалост . За принцип . А защо хлебарките не влизат в тази категория - те нито могат да проявят качества като кучето , нито могат да ухапят някого така .
Ако не разбираш това , което пиша -чети го няколко пъти . Така ще избегнем това да ти го пиша пак в друг пост същото .

Fru Inger til Østeraad защо едната любов трябва да противоречи на другата . Аз обичам и хората и кучетата . И по един и същ параграф имам проблем и с двата вида ... не поради вида им.  Peace

Little Queen , защото видимо не може да се справи с проблемните си звена в тази насока . В момента отговорността някак е пожелателна . Когато "падне на плещите " ще има злоба , която ще амбицира ( щото е наивно да се надяваме да се пробуди някакво гражданско чувство към общото благо )  .
А наказанията за безотговорниците , които са на лице би трябвало да са си отделно  и персонално.

# 513
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Брезичка, не е нужно, но, прости, аз в тази тема любов към хората особена не виждам Embarassed. Плашещо е.

# 514
  • София
Джой, то е страшно направо, не плашещо.
Ама защо ако някой не е на мнението на Пънки или другата фанатизирана потребителка, автоматично се смята , че мрази животните? Повечето, сигурна съм, ги обичат повече от съседите си, но мястото на животните  не е в градовете, освен ако не са обгрижвани така, че  да не пречи присъствието им на никой. Това, че някой не иска да гази в лайна , не означава по никакъв начин, че иска човека да остане последния вид на планетата.

# 515
Според мен наказанията трябва да бъдат персонални и да се подават сигнали. Малко става в стил "прецакай другарчето", но не вярвам съвестта на някой да се събуди изведнъж.

Като говорим за кучета, наскоро ми се случи следното: вървя си аз из града и на един ъгъл едно безстопанствено куче се "лепва" за мен - подскача, радва ми се, ходи плътно по петите ми в рамките на почти половин час... И един минувач ми казва "ама моля Ви се, вържете си кучето, как може така да го разхождате!" Shocked

# 516

Не става дума за жалост . За принцип . А защо хлебарките не влизат в тази категория - те нито могат да проявят качества като кучето , нито могат да ухапят някого така .
...
 А към хората нямаш ли жалост? И компромиси с живот на куче в името на живот на човек не трябва ли да  се правят?
За страшните последици от кучешката тения чувала ли си?

# 517

Не става дума за жалост . За принцип . А защо хлебарките не влизат в тази категория - те нито могат да проявят качества като кучето , нито могат да ухапят някого така .
...
 А към хората нямаш ли жалост? И компромиси с живот на куче в името на живот на човек не трябва ли да  се правят?

Аз не ги деля на род , как да ти го напиша ??
Зависи от ситуацията , човека , животното и "благото" . Само защото някой е човек не значи ,че автоматично мисля за неговата изначална полза и обратното .

Чувала съм да . Също бях чувала ,че над 1000 паразита може да има в човешкото тяло,а съществуват тестове само за 40 до 50 вида.
Паразити може да се хванат от въздуха до водата .

# 518

А към хората нямаш ли жалост? И компромиси с живот на куче в името на живот на човек не трябва ли да  се правят?

Аз не ги деля на род , как да ти го напиша ??
Зависи от ситуацията , човека , животното и "благото" . Само защото някой е човек не значи ,че автоматично мисля за неговата изначална полза и обратното .

[/quote]

Явно не знаеш какво е кучешка тения-това ми се изясни.
Не ми се изясни обаче следното: Не ги делиш по род, но явно слагаш живота на кучето над живота на мишките и плъховете . Слагаш живота на кучето наравно с човешкия живот...във всички случаи. Е добре-значи другите хора според теб ще възприемат живота на децата си или на родителите си равен с този на бездомните кучета? Дали го възприемат Брезичке? Съмнявам се. По-скоро  смятат това за патология...
В България закона е такъв, че живота на кучето е висша ценност, но това се видя че е за сметка на някои човешки животи или поне човешко здраве.

# 519
Мисля ,че на теб ти е трудно да ти се изясни нещо по повод на това ,което пиша . Не ,че нямам желание да има яснота или не говоря ясно . Обаче по въпросите ,които ми връщаш виждам ,че не ти се получава .

Не ги деля по род кучетата и хората .  Гледам ги като живи същества . И няма да одобря това да бъдат убивани невинни , неагресивни животни  заради безотговорността на хората  .
Основният виновник за бездомните животни е човека , така че му се полага да си носи дисагата . И персонално и като общество .

# 520
  • при късмета
Брезичка, малко ще поспоря с теб. Съгласна съм, че неагресивни животни не трябва чак да се убиват, но и да са на улицата не е решение.
Пред нашия блок имаше 4 поколения кучета от една кучка, която весникарката криеше в павилиона, като идваха да ги прибират. Слава богу най-накрая я хванаха, поради липсата на "грижовната" леля и вече 2 години не ражда. Та в тая образувала се глутница отнякъде се появи агресивно куче. Първо налиташе само по коли и колоездачи, започна да налита и на майки с колички. Три пъти го прибират. Защо го връщат не знам, има няколко сигнала, че е агресивно. Другото което стана покрай него, е че мъжките от тая глутница, както бяха най-миролюбивите същества, започнаха да нападат с него. А сега ми кажи човек ли е виновен, че и другите кучета станаха агресивни?

А за тенията, статия от днес
http://www.zajenata.bg/21-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D … 8F-news14092.html
Последното изречение, е за починало дете

# 521
  • София
Бе как може улични кучета да нападат майки с колички и пак да ги връщат на същото място..побеснявам като чета подобни неща  Twisted Evil Ми освен да им освободим на псетата парковете и градинките, та да могат свободно да се разхождат..

Баси и смешната държава сме, наистина е Абсурдистан.

# 522
  • при късмета
За сега не са хапали майка, но се спускат с лай срещу тях. А коли и колоездачи направо се опитват да захапят. Чудили сме се няколко пъти защо точно с количка като е някой по улицата се спускат.
Това куче за последно го прибираха, след случая с професора, като от кучезащитните организации претендираха, че имало хора които определят дали кучето е агресивно. Изкараха ги нещо, като кучешки психолози  ooooh!
Имам подозрения и, че психясалата рускиня, която по телевизията доказва колко са милички кученцата нахапали вече някой има пръст в тази работа. Много често се движи с глутница кучета по булеварда, който разделя 1ви и 2ри микрорайон на Люлин, ние сме наблизо. Става смешна, като започне да обяснява как нямало страшно от тези животни и идвали и се галели в "добрите" хора, а храната за тях се подава от джоба й. С храна всеки ще ги подмами да въртят опашка.
Обаче тия дето хранят бездомните кучета, не правят сметка, че кучето ще скочи на дете, което си яде закуската по улицата или на някой има има наглостта да не го забележи и да му я даде ил на някой който излиза от магазина с колбаси в торбата.

# 523
Винаги ме е дразнело когато което и да е животно се храни от ръка (изключвам поощренията по време на дресировка). До едно време им подаваш, после почват сами да си взимат Rolling Eyes

# 524
  • София
И аз така  Peace
Единственото животно, което някога съм хранила директно от ръка беше хамстера ми Спиридон. Той обаче беше едно много специално животинче, лека му пръст. Котки и кучета никога не бих хранила така.

Общи условия

Активация на акаунт