За кучетата и хората

• 66 783
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 525
Тези, които са привърженици на евтаназията за уличните кучета, да се хванат като доброволци-джелати. АЗ лично не бих могла.
Колко може да е издръжката на едно куче годишно? Като се хванат всичките и се кастрират, за няколко години ще станат двойно по-малко, дори и никой да не ги осинови. Дори и в първите 3-4 години да се напълнят много кучешки приюти, след този период съм сигурна, че всички ще се поберат в един. Ако някой частник се наеме да го направи, няма да е чак толкова скъпо /при условие, че обществото помага/. Но ако го направи държавата, сигурна съм, че ще струва милиони /ако гражданите помагат - още по-скъпо ще е/.
Куче не бих осиновила, но бих плащала една разумна издръжка за едно животно. И съм сигурна, че като мен има доста хора.

# 526
  • На земята, която е всъщност звезда.

Леле,ето сега хуманистките ще те изгризкат с дрешките. Ама те с любов де, поне това разбрахме от темата.  Laughing

# 527
Вселена , защо бях останала с впечатление, че ти обичаш животните, което включва и уличните, разбира се?

По въпроса с кастрацията - мисля, че е наложителна за бездомните животни, за да не се раждат повече нещастни животни на тоя свят. Също както си мисля и че хора, които нямат ресурсите да отглеждат деца, по-добре въобще да не се размножават! Под ресурси имам предвид всякакви - желание, време, сили, финанси, прилични условия и т.н. Ако ли не... няма смисъл да се създават още страдащи същества на света, само и само някои да си размножат "ценните" гени и да не умрат без наследник - най-страшното за мнозина. Колко деца се раждат и майките им ги дават за осиновяване... В случая много по-хуманно би било да е била абортирала, след като няма да го гледа, а най-добре пък въобще да не се е стигало до аборт - като е взимала необходимите мерки. Може да звучи нехуманно, но мнението ми е, че има един куп хора на този свят, за които живота е кошмар поради финансови причини и/или поради липса на родителска грижа и спокойно е можело да им се спести житейското страдание. Всеки път се чудя като гледам филми за някои области в Африка например, както и за други крайно бедни и мизерни райони /където немотията е само един от проблемите/ - защо продължават да правят още нещастни страдащи индивиди?!

Иначе мисля, че трябва да се процедира така - взимат се, кастрират се, обезпаразитяват и лекуват, ако е необходимо и се пускат на мястото, откъдето са взети, но се осигуряват къщички /колибки/ за тях, където да живеят. По улиците, както в Истанбул, да има автомати за храна на животните - хранилки. Който желае да слага храна в обособените за целта места, но общината преди всичко да се грижи за това с парите от данъци. Зимата, когато стане по-студено, да се прибират на топло в пригодени за целта приюти, после пак да се пускат, където си живеят.
Това, разбира се, е една утопия що се отнася до Бг, защото отвсякъде е нереализируемо - нито пари има, нито ще се усвояват правилно, за да отиват по предназначение, а не да се облажват някои, както винаги става тука, освен това е по-вероятно да изпокрадат храната от хранилките за собствените си домашни животни, нищо, че имат достатъчно възможност....
Та си мечтая ако някой няма да помага, поне да не вреди!

# 528
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена , защо бях останала с впечатление, че ти обичаш животните, което включва и уличните, разбира се?

Защото е така. Кое в моите включвания те е подвело, че правя разлика?  newsm78

# 529

Защото е така. Кое в моите включвания те е подвело, че правя разлика?  newsm78
Извини ме тогава, явно съм се объркала вече, а и късно отворих темата Simple Smile Peace

Точно няколко бездомни кучета ни изядоха три котки, но продължавам да твърдя, че само човека е виновен да станат тези кучета бездомни. Били са от строежите наоколо, после като са си отишли майсторите, които са ги хранели, те са останали гладни и освирепяли от глад, нападат котки, защото от хора се плашат. Скитат из гората. Е, колкото и да ревах и да ми беше мъчно, не ми мина през ум идеята да се изтрепят всички бездомни кучета. Те са си хищници, котките пък нападат и убиват пилета и мишки, а оставени гладни, пък съвсем стават ясни нещата.
Едно бездомно куче, но не от тези, а друго някакво преди година се засели при майка ми на двора. Отначало се страхувахме да не посегне на някоя котка. Ние гледаме котки. Кучето беше отначало много плашливо, стоеше на метри от хората, явно бито или пъдено и наплашено. Просто си живееше в задния двор и обикаляше за храна, когато няма хора наоколо. Майка ми, нали е жалостива, не можа да го изгони и почна да му хвърля храна. Видяхме, че не напада котките и постепенно стана все по-спокойно и започна да се приближава. Все още обаче не дава да го погалиш, а само души ръце или дърпа на майка ми дрехите в знак на радост и да покаже, че иска да си играе. Много се радва, че си има човек, заляга, скача, тича като лудо!
Мисълта ми е, че при достатъчно имащи възможност хора наоколо, те само са го пъдели и прогонвали от дворовете си, явно камъни са мятали по него, за да е толкова наплашено, а спокойно е можело да го вземат или поне да му хвърлят храна, за да не скита гладно и потенциално опасно. Но хората масово искат породисти кучета! Ако не е от порода, значи не си заслужава. Това е една от грешките, че се делят животните на породисти и непородисти. Предишното ни куче също беше взето от улицата и нерядко са ни питали с майка ми къде го разхождаме "тоз пумияр"...

# 530
  • София
И моята котка я разкъсаха улични кучета (бяха се промъкнали в задния ни двор, точно в деня, в който тя пък се беше промъкнала навън). Пред очите ми стана, а бях бременна в 8 месец. Тежко го преживях, но не съм намразила кучетата, напротив. Дори осинових наскоро куче от приют - малтретирано, осакатено и на моменти агресивно. Е, сега няма и следа от агресия, превърнала се е в най-сладката и любвеобвилна плюшена играчка, което пак показва, че агресията не се проявява просто така.

И все пак... колкото и да ги обичам и колкото и да ми е трудно да го напиша, не мисля, че на кучетата мястото им е на улицата и евтаназията може би е решение. Не толкова защото пречат (на мен не ми), а защото те самите се мъчат. Това не е живот - да се скиташ в студ и пек, умрял от глад и всеки да те гони, рита, гази. Ако наистина няма къде да се приберат (в което се съмнявам - винаги има начин, ако има желание), нека ги евтаназират. Ама не с тояги и лопати, а наистина хуманно. Струва ми се обаче, че това никога няма да се случи, защото трябва да се цоцат парички за борба с "проблема", а ако проблемът се реши, няма да има какво да източват.

# 531

Тежко го преживях, но не съм намразила кучетата, напротив. Дори осинових наскоро куче от приют - малтретирано, осакатено и на моменти агресивно. Е, сега няма и следа от агресия, превърнала се е в най-сладката и любвеобвилна плюшена играчка, което пак показва, че агресията не се проявява просто така.

Знам, Адри, страхотна е, а и е агент на FBI - такова палтенце си има Grinning
И тук да напиша колко е за възхищение постъпката ти Hug Не всеки би имал и силите психически да се занимае с такова животно, което е било с проблем... Просто е съвсем друго същество от онова, което беше преди, вижда се колко е спокойна и как се радва, че си е намерила семейство Simple Smile

# 532
  • София
AQUA,  Hug

Не всеки би имал и силите психически да се занимае с такова животно, което е било с проблем...

Оказа се наистина трудно в първите дни. Най-тежко беше като откривах всеки ден нови и нови следи от малтретиране (рязани пръсти, краче, опашка, кълцано гръбче, избити зъби, откъснато частично носле - най-вероятно от пиратка...). Точно тези няколко дни, в които узнавах на какво е било подложено това куче, ме накараха от позицията на човек, който и дума не дава да се издума за евтаназия, да стигна до позицията на такъв, който наистина приема, че тя може и да е за добро. Никое същество не заслужава да страда така и ако единственият начин да се спаси, още преди да е попаднало на поредния садист или забързан шофьор, е да се евтаназира, то аз го подкрепям.

# 533
Аз не мога да чета дори за такива неща, защото много зле ми действат и после със седмици не мога да се оправя! Бих рухнала. Просто се искат много сили и здрава психика, за да се справи човек и да го върне към живота животното.
От тази гледна точка - да, да се приспят би било много по-хуманното, но пък така им се отнема шанса със сигурност. Не знам... сложно е...ако поне тези, които не помагат, поне не вредяха, нямаше да има такива случаи като тези, за които ме е страх дори да говоря. Най-много си мечтая и аз да бъдат прибирани, кастрирани и гледани докато са живи. Прибрани, но в прилични условия, а не в мизерия, като в същото време им се търсят осиновители. Защото наистина - на улицата, дори в колибки, пак не биха могли да се спасят от изроди и злосторници.

# 534
  • София
И аз съм си мечтала за идеален свят, в който няма престъпления, няма глад, няма бездомни животни... но такъв свят няма, няма и да има. Нека сме реалисти. На едно осиновено и щастливо куче се падат поне 100 бити, малтретирани и сгазени. Струва ли си заради шанса на 1 да се оставят останалите 100 да страдат, да гладуват, да се озлобяват? Нека приберат и задомят колкото могат (естествено, за доброволческите организации говоря, държавните изобщо не искам да ги коментирам), но останалите просто не бива да се връщат обратно на улицата, защото това е в пъти по-нехуманно от инжекцията.

# 535
Брезичка, малко ще поспоря с теб. Съгласна съм, че неагресивни животни не трябва чак да се убиват, но и да са на улицата не е решение.

Може би имаш в предвид някой друг , защото аз никъде не съм споделила ,че мястото им е на улицата или  че след като се кастрират да се връщат на улицата  Peace Wink

Единственото за което заставам е да не се ефтанизират , а да бъдат в приют докато им се намерят осиновители .

И въпреки ,че става трудно - все пак става . Основният въпрос е реално да има спиране на извора ,който бълва подобни животни . Защото на месец примерно може и 5-6 - 7 кучета да се осиновят , но като се тресне едно кучило от 4-5 кученца , нали всички сме съгласни ,че всичко се обезсмисля ?

# 536
  • при късмета
Аз не твърдя, че си казала, че на улицата е мястото на кучетата.
Оборвам твърдението ти, че хората са виновни за ситуацията с кучетата.

И няма да одобря това да бъдат убивани невинни , неагресивни животни  заради безотговорността на хората  .
Основният виновник за бездомните животни е човека , така че му се полага да си носи дисагата . И персонално и като общество .
Дадох пример, че стават агресивни и без намеса на човек. Прочети последния ми въпрос.

Кучетата не стават агресивни само за това, че са били малтретирани. Има такива, факт. Както има и такива които стават още по-страхливи.
Кучетата стават агресивни когато са на глутница. Няма друга причина, това е! Заложено е в природата им, така функционират.
И колкото да ми се правят на кучешки психолози псевдолюбители на кучета, много удобно пропускат този факт.
И най-миролюбивото куче става агресивно в глутница, пак казвам в природата им е. Бабичката която ги хранеше в Борисовата градина си изпати точно по тази причина. Нали я познават и ги храни? Едно като скочи скачат и другите.
От организациите да си ги прибират и да си ги отглеждат. Но в приюти изградени за тяхна сметка, а не на общината(т.е. за сметка на данъкоплатеца). Важното е да не са на улицата на глутници, който иска да ги гледа, но не там.
Аз не съм за евтаназия на всички улични кучета,а на агресивните, но нещо това с доказването на агресия у животно е мижи да те лажем.Агресивните минават метър.
Пак казвам важното е да не са по учиците на глутници и съм съгласна на всякакво решение, стига това да е крайния резултат.

# 537
Агресията е в кръвта на кучето и в гените му. Даже и булонка да е.

И пак да попитам сополивещите се защитници-защо не напрвим и приюти за плъхове и мишки?
Те по-малко право на живот ли имат от кучето?
Ааа-сетих се-не могат да въртят опашка и да гледат предано, а това е основното качество на кучето което ви интересува-да ви гледа предано...
Има хляб за психиатрите..

# 538
Леле
 #Crazy
Тук Акуа задмина Пънки с мечтата и за човешка бомба

Евала
Хуманисти и оттатък  #2gunfire

# 539
Аз не твърдя, че си казала, че на улицата е мястото на кучетата.
Оборвам твърдението ти, че хората са виновни за ситуацията с кучетата.

И няма да одобря това да бъдат убивани невинни , неагресивни животни  заради безотговорността на хората  .
Основният виновник за бездомните животни е човека , така че му се полага да си носи дисагата . И персонално и като общество .
Дадох пример, че стават агресивни и без намеса на човек. Прочети последния ми въпрос.

Кучетата не стават агресивни само за това, че са били малтретирани. Има такива, факт. Както има и такива които стават още по-страхливи.
Кучетата стават агресивни когато са на глутница. Няма друга причина, това е! Заложено е в природата им, така функционират.
И колкото да ми се правят на кучешки психолози псевдолюбители на кучета, много удобно пропускат този факт.
И най-миролюбивото куче става агресивно в глутница, пак казвам в природата им е. Бабичката която ги хранеше в Борисовата градина си изпати точно по тази причина. Нали я познават и ги храни? Едно като скочи скачат и другите.
От организациите да си ги прибират и да си ги отглеждат. Но в приюти изградени за тяхна сметка, а не на общината(т.е. за сметка на данъкоплатеца). Важното е да не са на улицата на глутници, който иска да ги гледа, но не там.
Аз не съм за евтаназия на всички улични кучета,а на агресивните, но нещо това с доказването на агресия у животно е мижи да те лажем.Агресивните минават метър.
Пак казвам важното е да не са по учиците на глутници и съм съгласна на всякакво решение, стига това да е крайния резултат.

Кой е виновен кучетата да са на улицата и при какви условия стават агресивини са 2 отделни въпроса . Peace

По първия си е баш човека виновен , за това има резон оправянето на тоя проблем да бъде за сметка на данъкоплатеца .

Общи условия

Активация на акаунт