За кучетата и хората

• 65 567
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 360

Възхищавам се на хора като нея, защото нейното е денонощна грижа от години към какви ли не ранени и полу умряли животни, някои са умирали в ръцете й- това е страхотна травма и за нея. Да не говорим колко средства е отделила от собствените си за операции, антибиотици, ваксини, храна, тоалетна и т.н.

Да й се преумножи в благословение всяка добрина  Heart Eyes

За мен единствения начин за справяне с бездомните кучета е организирането на доброволчески екипи ,които да тръгнат от най-малките населени места и да информират  мало и голямо за кастрацията и какви плюсове носи тя ( като например освобождение от данък  Laughingкойто сигурно не плащат Laughing ) .

# 361

Възхищавам се на хора като нея, защото нейното е денонощна грижа от години към какви ли не ранени и полу умряли животни, някои са умирали в ръцете й- това е страхотна травма и за нея. Да не говорим колко средства е отделила от собствените си за операции, антибиотици, ваксини, храна, тоалетна и т.н.

Да й се преумножи в благословение всяка добрина  Heart Eyes

За мен единствения начин за справяне с бездомните кучета е организирането на доброволчески екипи ,които да тръгнат от най-малките населени места и да информират  мало и голямо за кастрацията и какви плюсове носи тя ( като например освобождение от данък  Laughingкойто сигурно не плащат Laughing ) .
Страхотно мнение.   bouquet

# 362
  • София
Кастрация на всички домашни кучета е решението (изключение само за родословни и участници по изложби), ама надали ще стане някога.

Колкото за кучетата в София... разликата е огромна от това, което беше преди години. Поне из центъра. Като реших, че искам да осиновя куче, първо имах желание да си го взема направо от улицата, не от приют. Е, честно ви казвам, една седмица се завирах в какви ли не улички с надеждата да срещна "моето" куче, но така и не видях нито едно, освен един натирен ретривър, който е на отглеждане в кашонче пред съседска кооперация.

# 363
Напук на твърдението ,че винаги ситуацията е " кучета-срещу деца" , реших да споделя това Wink :
Скрит текст:

Дано ви е подарило усмивка   bouquet

# 364
Ха, аз пък твърдя, че някои кучета са по-умни от някои хора.

# 365
  • Варна
Страхотна цел - да се стремим към Русия, Сърбия, Македония, Турция, и най - вече Румъния SadSadSad

# 366
  • София
Петре, бре, къде казва някой, че трябва да се стремим към посочените от теб страни? Просто се отбеляза къде сме виждали най-много бездомни кучета. Аз например написах, че в Лихтенщайн такъв проблем нямат..и много бих се радвала ако започнем да се стремим към тях  Wink

Колкото и да съм против евтаназията на беззащитни и не-виновни животни, мисля си, че това е на първо време единственото решение за БГ. Плюс кастрация - задължителна, ако се пропусне - солидна глоба. Глобите съответно отиват за изграждане на оградки по парковете.

Убедена съм, че ако евтаназията плюс кастрацията се прилагат системно, в цялата страна, до няколко години ще се усети чувствителна разлика в популацията на бездомните кучове.

Аз живея в центъра, кв Оборище - има много малко бездомни. Но когато ходим някъде из кварталите е страшно. Особено в Люлин и Кр. село  Sad

# 367
  • Варна
Zатова в Пловдив няма бездомни кучета , просто ги изтребиха.Майка ми хапаха , дъщеря ми , аз как да съм доволен.И каква толкова жестокост.Просто такъв го е създал Създателя.Всеки ден се изяждат милиони пиленца , агънца , прасенца , рибки и какво ли не още.Е и??? Такъв е света!!!

# 368
При нас няма улични кучета,има милион котки,
които само цапат,разни изкуфели баби ги хранят,хвърляйки направо през терасите
и положението не знам как може да се подобри.
Кой ще ти кастрира улични котки...
Скрит текст:
Става въпрос за Бургас

# 369
Zатова в Пловдив няма бездомни кучета , просто ги изтребиха.Майка ми хапаха , дъщеря ми , аз как да съм доволен.И каква толкова жестокост.Просто такъв го е създал Създателя.Всеки ден се изяждат милиони пиленца , агънца , прасенца , рибки и какво ли не още.Е и??? Такъв е света!!!

Такъв е света ? Разбирам ,че някой хора нямат нищо против да е ТАКЪВ света , но това НЕ означава ,че това е НОРМАЛНО .  Stop
Съжалявам за случилото се на близките ти . Уважавам хора , които въпреки личните си преживявания умеят да се абстрахират и да не съдят само от тях.

# 370
Петерчо, то по тази логика и ти си за тва създаден като човек-да те ядат вируси, бактерии, кърлежи, тигър канибал да те изяде, разгневен слон да те стъпче... Wink Такъв е светът в твоята глава.

# 371
Вчера за пореден път се убедих колко са полезни огражденията на  зоните за кучета .
Едно е срещата на детето с кучето да бъде внезапна и изневиделична , друго е да бъде плавна ,постепенна , поднесена с контрол и отношение .
С племенника ми се спряхме да погледаме кучетата в една подобна зона. Бяхме отвън до оградата . Имаше и други родители и деца , които гледаха през оградата. Кучетата се гонеха ,други пък ги тренираха на препятствията . Беше много интересно и дори забавно . Хората се забавляваха с това което виждат . Децата също . Нямаше напрежение или страх . Някои толкова се впечатлиха от кучетата ,че попитаха дали може да влязат и да ги погалят . Стопаните , които бяха в близост до вратата хванаха кучетата. Когато децата  понечиха да ги погалят , стопаните обърнаха кучетата с муцунките към тях за по-голяма безопасност . А един от стопаните извади мокра кърпичка и подаде на родителите на едно 3 годишно дете ,да си забърше ръчичките .
Беше толкова цивилизовано , че чак ми стана приятно .

# 372
  • София
Хубав разказ. И на мен много ми се иска отношенията между хора/кучета/деца да са точно такива - цивилизовани, с доза любопитство и интерес, с разбиране и без страх  Heart Eyes

За съжаление, в повечето случаи сякаш е обратното. А най-тъпото е, че всичко си зависи от нас, каквото си го направим ние, това ще е..

# 373
Таис , така е .  Но сякаш когато има изначално установен ред подобна комуникация - с отношение и отговорност и без страх  е по-възможна да се получи .

# 374
Искам да разкажа една случка от онзи ден и да задам въпрос как е правилно да се постъпи в тази ситуация. Та, разхождаме се с мъжа ми и детето в събота около едно малко манастирче до Бистрица. Вървим си по пътеката, детето събира камъчета, подминават ни разни хора и едно семейство с пинчер на каишка. Изведнъж виждам как от полето към нас се задават на бърз ход три големи кучета. Помислих ги за глутница бездомни. Минаха покрай нас и с все сила се насочиха към пинчера, който вървеше на 50 метра по-надолу по пътеката. Стана малка схватка - нищо сериозно. След 3 минути дойдоха и стопаните на кучетата, които се разхождали по-назад. Кучетата бяха вълчак и две хъскита. Много добрички и неагресивни. Но ние не знаехме това, когато кучетатат на бегом тичаха към нас. Аз се постреснах малко за детето. Мъжът ми взе камъни с идеята да ги замерва. Ами ако не бяха добрички и домашни породисти, а агресивна глутница бездомни? Откъде да знаем? Как се реагира ако три едри кучета тичат към теб някъде сред полето и има малко дете с теб?

Общи условия

Активация на акаунт