За кучетата и хората

• 67 016
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 770
Когато си купуваш билетче ти ползваш автобус  и реално се возиш ?
Да няма направени адекватни места за кучкарите при основание ,че те са задължени само и единствено там да си пускат кучетата е все едно да си купиш билетче ,но да  не се возиш , защото липсва автобус или той е развален и това да е ок .

А, не, места на разхождане на кучета има, просто не ти харесват.

Това не е като да ти липсва автобус. Автобус има, ама ти се струва стар и мръсен. Обаче няма значение - качила си се, ще дупчиш билет.
Щеше да си права, ако ти беше разрешено да извеждаш кучето си само на определени места, обаче определени места просто няма.
Като са определени местата - ще се съобразяваш. Ама не ти харесвали - ама твой проблем. Това какво не ти харесва не е основание да не си изпълняваш задълженията.

Ядосана си и емоциите ти водят диалога. Аз отказвам да участвам в това. Когато се успокоиш и напишеш нещо  разумно, с удоволствие ще го обсъдя с теб  Laughing

Ни най-малко не съм ядосана. Но съм искрено учудена от нахалството и най-вече от глупостта ти.

# 1 771

Цитат
Известно е вече, че каквито права имат децата, трябва да се осигурят незабавно и на вашите кучета.
Не , глупавото е да се мисли ,че човека който има дете е с нещо повече от онзи който няма .  Wink

Тук не сравняваме правата на човек, който има дете с човек , който няма. Говорим за правата на децата. Децата, Брезичке, са хора, не са кучета и имат човешки права. Кучетата имат кучешки права...

И не ми намигай, моля ти се.

# 1 772
Когато си купуваш билетче ти ползваш автобус  и реално се возиш ?
Да няма направени адекватни места за кучкарите при основание ,че те са задължени само и единствено там да си пускат кучетата е все едно да си купиш билетче ,но да  не се возиш , защото липсва автобус или той е развален и това да е ок .

А, не, места на разхождане на кучета има, просто не ти харесват.

Това не е като да ти липсва автобус. Автобус има, ама ти се струва стар и мръсен. Обаче няма значение - качила си се, ще дупчиш билет.
Щеше да си права, ако ти беше разрешено да извеждаш кучето си само на определени места, обаче определени места просто няма.
Като са определени местата - ще се съобразяваш. Ама не ти харесвали - ама твой проблем. Това какво не ти харесва не е основание да не си изпълняваш задълженията.

Ядосана си и емоциите ти водят диалога. Аз отказвам да участвам в това. Когато се успокоиш и напишеш нещо  разумно, с удоволствие ще го обсъдя с теб  Laughing

Ни най-малко не съм ядосана. Но съм искрено учудена от нахалството и най-вече от глупостта ти.

Паралела отново ти е некоректен .
Не все едно има автобус , но просто е мръсен . А има автобус , но той е развален - сиреч има места , които са неадекватни .

За да ти покажа доброжелателността си ще пропусна примера с наредбите в Люлин където място за Свободно пускане изобщо липсва . Да не говорим ,че повечето места са до натоварени пътища , но има известна доза разбиране , ако става дума само за разходка на повод  Crazy

# 1 773
  • София

Елл, вече няколко пъти обясних защо никой не ми е забранил да бъда където и да е с детето си и защо на вас ви е забранено да бъдете където си искате с кучетата си. Но тъй като осмислянето явно ти е трудно, ще повторя: моето дете не хапе хора и не сере където му падне.

На нас също не ни е забранено да бъдем където си искаме (с много малки изключения), колкото и да не ти се иска. И моето куче също не хапе хора и не сере където му падне.

# 1 774

Цитат
Известно е вече, че каквито права имат децата, трябва да се осигурят незабавно и на вашите кучета.
Не , глупавото е да се мисли ,че човека който има дете е с нещо повече от онзи който няма .  Wink

Тук не сравняваме правата на човек, който има дете с човек , който няма. Говорим за правата на децата. Децата, Брезичке, са хора, не са кучета и имат човешки права. Кучетата имат кучешки права...

Родителя е човек ,детето е човек и човека който не е родител и който не е дете е човек . Всички имат права .
Правата на децата не сравнявам с правата на кучетата .
Правото на човека ,който е родител с нищо не е по-голямо от на онзи който не е - това казвам . Са схвана ли Герри ?

# 1 775
  • при късмета
  За да ти покажа доброжелателността си ще пропусна примера с наредбите в Люлин където място за Свободно пускане изобщо липсва . Да не говорим ,че повечето места са до натоварени пътища , но има известна доза разбиране , ако става дума само за разходка на повод  Crazy

Не е вярно, пуснала съм назад точно за Люлин наребдата. Нито едно от определените места не са на натоварен път. Между блокове са, до тях няма път камо ли натоварен.
И местата за пускане на кучетата съвпада с определените за разходка. Писах вече, че съм питала проверяващите.
Ето кой си тълкува нещата едностранно

# 1 776

На нас също не ни е забранено да бъдем където си искаме (с много малки изключения), колкото и да не ти се иска. И моето куче също не хапе хора и не сере където му падне.

Нямам нищо против да бъдете навсякъде, стига да си държите кучетата на каишки, както сте длъжни, и да чистите след тях, както сте длъжни. На местата, които общината ви е определила да си пускате кучетата, си правете, каквото искате. 

Брезичке, изморих се вече да ти обяснявам елементарни неща. Места за разходка на кучета има. Дали са  адекватни или не, е въпрос на твоя лична преценка. Задълженията ти към обществото не са въпрос на лична преценка. Длъжна си да ги изпълняваш без оглед на личното ти мнение относно тяхната адекватност.
Това е елементарно и ти много добре ме разбираш, просто не ти изнася да го признаеш.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 14:39 от Whole.Lotta.Love

# 1 777

Цитат

Родителя е човек ,детето е човек и човека който не е родител и който не е дете е човек . Всички имат права .
Правата на децата не сравнявам с правата на кучетата .
Правото на човека ,който е родител с нищо не е по-голямо от на онзи който не е - това казвам . Са схвана ли Герри ?
Не. Ти казваш, че бялото е бяло защото не е розово...ако схващаш де.
Аз казвам, че децата имат човешки права, за разлика от кучетата.
За теб обаче, от предишните ти постове, съдя че не е така. Защото според теб живота на кучето е свещен и бездомните кучета в никакъв случай не бива и е абсурд и нечовешка жестокост да бъдат евтаназирани..
 А когато приравняваш по ценност човешки живот с кучешки такъв, то приравняваш дете на куче. Капиш?

# 1 778
 За да ти покажа доброжелателността си ще пропусна примера с наредбите в Люлин където място за Свободно пускане изобщо липсва . Да не говорим ,че повечето места са до натоварени пътища , но има известна доза разбиране , ако става дума само за разходка на повод  Crazy

Не е вярно, пуснала съм назад точно за Люлин наребдата. Нито едно от определените места не са на натоварен път. Между блокове са, до тях няма път камо ли натоварен.
И местата за пускане на кучетата съвпада с определените за разходка. Писах вече, че съм питала проверяващите.
Ето кой си тълкува нещата едностранно

Joy ма ко , не става дума за тълкуване , а за четене с разбиране   Laughing  
В наредбата ясно пише ,че при разхождането на посочените места кучетата трябва да бъдат на повод . Така ,че няма нито едно място определено за свободно пускане . А ако общината няма това в предвид , да си оправи представите , защото това е меко казано некомпетентно поведение .

И по повод нито едно , погледни за 2ри район  определените места .   Wink

--------------
Цитат
Брезичке, изморих се вече да ти обяснявам елементарни неща. Места за разходка на кучета има. Дали са  адекватни или не, е въпрос на твоя лична преценка. Задълженията ти към обществото не са въпрос на лична преценка. Длъжна си да ги изпълняваш без оглед на личното ти мнение относно тяхната адекватност.
Това е елементарно и ти много добре ме разбираш, просто не ти изнася да го признаеш.

Кажи ми как да ти напиша ,че адекватността на местата не е моя  лична преценка . Адекватността се определя като се приложи изначално заложения смисъл към реално постигнатия резултат . Пример - определяне на крайни алеи , в близост до път за свободно пускане на кучета .
А извъртане е да кажеш ,че това значело да си пускат кучетата с децата .  Crazy

Аз ти говора за адекватност , която ще даде търсения смисъл , а ти ми говориш - като не ви изнася майната ви  hahaha Joy

# 1 779
  • при късмета
И аз не ти говоря за моето тълкуване, а за това как се прилага наредбата. Не ми се търси точното място във втори, но за всичките пише "простронството м/у тоя и тоя блок. Всички до едно. Ти го виж

Сега го погледнах пак. Знаеш ли колко е голямо пространството прад Т маркет. От булеварда до магазина ще се побере блок перпендикулярно на булеварда. Около 100 метра е само навътре от булеварда, а по продължението сигурно е двойно.Това, ако е малко място. Всеки който е минал от там знае. При това във 2ри местата са две. Ела да видиш сама, ако не вярваш. Критикуваш изказванията на всички останали, само твоите остават "адекватни"

http://sofia.bg/smet/zap_kucheta/Lulin.pdf?++=%D0%E0%E9%EE%ED+%2 … FE%EB%E8%ED%27%27

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 14:57 от ма ко

# 1 780
Цитат
Не. Ти казваш, че бялото е бяло защото не е розово...ако схващаш де.
Аз казвам, че децата имат човешки права, за разлика от кучетата.
За теб обаче, от предишните ти постове, съдя че не е така. Защото според теб живота на кучето е свещен и бездомните кучета в никакъв случай не бива и е абсурд и нечовешка жестокост да бъдат евтаназирани..
 А когато приравняваш по ценност човешки живот с кучешки такъв, то приравняваш дете на куче. Капиш?

По моите постове съдиш ,че децата нямат права или че кучетата имат човешки права Joy hahaha Не ми отговаряй   Laughing
Живота на бездомните кучета е свещен защото не съм за това те да бъдат евтанизирани  hahaha Joy И това разбира се автоматично значи ,че изравнявам кучешкия живот с човешкия и то даже дете правя равно с куче  hahaha Joy Joy Joy
И накрая е естествено е капиш , то след такава гладка мисъл изпълнена с логични заключения , капиш ще да е , как не  hahaha Joy

# 1 781
Цитат
И аз не ти говоря за моето тълкуване, а за това как се прилага наредбата. Не ми се търси точното място във втори, но за всичките пише "простронството м/у тоя и тоя блок. Всички до едно. Ти го виж

Напротив , това че е И за свободно пускане не е упоменато в наредбата . То може И да е за свободно пускане , но не е коректно упоменато в наредбата  . Това не е добре свършена работа .

Виж за 2ри , щото казваш нито едно . Другите не съм ги разгледала едно по едно , така че да видя кое е между блок и път . Аз не казвам ,че всички са до път .

Сега видях ,че си се допълнила :
Цитат
Сега го погледнах пак. Знаеш ли колко е голямо пространството прад Т маркет. От булеварда до магазина ще се побере блок перпендикулярно на булеварда. Около 100 метра е само навътре от булеварда, а по продължението сигурно е двойно.Това, ако е малко място. Всеки който е минал от там знае. При това във 2ри местата са две. Ела да видиш сама, ако не вярваш. Критикуваш изкадванията на всички останали, само твоите остават "адекватни"

Тук не става дума за големина , а става въпрос ,че е непосредствено до път .

# 1 782
  • при късмета
Допълних си предния пост докато си писала, прочети го

# 1 783

Кажи ми как да ти напиша ,че адекватността на местата не е моя  лична преценка . Адекватността се определя като се приложи изначално заложения смисъл към реално постигнатия резултат . Пример - определяне на крайни алеи , в близост до път за свободно пускане на кучета .
А извъртане е да кажеш ,че това значело да си пускат кучетата с децата .  Crazy

Аз ти говора за адекватност , която ще даде търсения смисъл , а ти ми говориш - като не ви изнася майната ви  hahaha Joy
Брезичке-ти надмина и онази министърка на спорта, дето я даваха по господарите колко красиво се изразява и хората около нея едвам си сдържаха смеха... Laughing
независимо, че това дето си го казала няма никакъв смисъл ще си кажа и аз.
Когато има някаква наредба и правило то се спазва буквално. Като няма такова правило то се гледа здравия разум...
А здравия разум гласи, че свободно пуснати кучета и свободно пуснати деца на едно място не може да има...И след като не може да има то кой трябва да отстъпи? Кучето или детето?
В България в момента отстъпват децата.  При това положение аз не виждам никъде нарушени права на собственици на кучета или на самите кучета. Те навсякъде са с предимство..особено бездомните.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 15:03 от Герри

# 1 784
  • при късмета
 Когато има някаква наредба и правило то се спазва буквално. Като няма такова правило то се гледа здравия разум...
Не трябва да се спазва само ако е адекватно според нея. Няма значение писано, неписано

Брезичка, като не искат да ходят до пътя са им дали право да изберат другото място. Това до пътя предпочетат повечето и не мислят, че са застрашени.Това от малкото които си спазват местата. Сигурно защото теб не са питали

Общи условия

Активация на акаунт