За кучетата и хората

• 66 990
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 815
 Но е факт ,че агресията у някой животни е следствие на човешка жестокост над тях . Което не им отнема вината,но е важно да се отбележи като факт .

Това което изнасяш, като факт го преиначаваш. Може агресията да е следствие на тормоз, но при домашни кучета. Тях някой се е правил, че ги гледа.

Куче в глутница, напада само заради факта, че е в глутница. С това нясно ли си или се правиш, че не го знаеш? В глутница да се съберат, дори най-миролюбивите кучета стават агресивни. Това им е в природата и така са устроени. Като се правиш, че ти е толкова ясна природата на кучетата и можеш да мислиш вместо тях, кое е добре и кое не, поне наистина ги опознай.
Пак повтарям, ако не си разбрала, така са устроени, да нападат.
Това, че тормозено куче напада не е никакъв факт. По-голяма част от тях стават страхливи и наплашени. Това, че стават агресивни е по-скоро изключение. И то при домашните процента е по-голям

Това абсолютно не е вярно за всички глутници .  
И също не е вярно твърдението ,че  от малтретация не ставали агресивни  Stop
И както виждаш аз не обобщавам , не го прави  и ти .  
Това , което съм видяла не казвам ,че е за всички , странно ми е колко смело говориш за всички бездомни кучета заради твоите опитности .
Щото аз познавам "глутници " ,които не са агресивни . Ти да видиш . И все пак не одобрявам мястото им на улицата - това го пиша , за да не изкокне в следващия коментар как аз одобрявам и искам бездомни кучета на улицата щото не са агресивни  hahaha Mr. Green

# 1 816
  • при късмета
Дали не нападат просто така, ето пример. Това е нормалното поведение на глутница.

http://vbox7.com/play:493f2664

Сега чакам да ме убедите, че момичето ги е провокирало. Ако видите такова нещо, запазете определенията да себе си

# 1 817
  • София
Аз ако бях на нейно място, сигурно инфаркт щях да получа  Shocked
Случвало ми се е да ме наобикалят глутници, случвало ми се е да ме подгонят, ама така да ме задърпат за чантата и каквото още успеят да хванат, и то толкова голяма глутница, направо не ми се мисли  Shocked

# 1 818

Страшна картинка , и тоя вместо да седи и да снима що не вземе да помогне  Sick Добре ,че дойде друг човек .  Tired
Не съм съгласна с обобщенията ти . Тези кучета са агресивни  ,но не е задължително да са такива защото са  глутница .  Tired
Цитат
Сега чакам да ме убедите, че момичето ги е провокирало.
За коя жертва се е твърдяло ,че тя е провокирала кучетата  newsm78

# 1 819
  • при късмета

Думата "всички" не използвам аз, а ти. Не съм спорила за това кои глутници нападад, а защо нападат. Спусне ли се едно се спускат всички. Нападанението е заложено в природата на кучето и когато са повече от две, не им трабва провокация или да са тормозени животни за да нападнат.
Това понеже и Елл твърдеше, че не нападат без причина. Виж клипа Елл

А този който снима, както се вижда е нависоко, най-вероятно го е хванал случайно от вкъщи. Надали можеше да реагира навреме. Но добре, че е снимал, защото, ако беше станало по-лошо с момичето, щеше да се намери кой да каже, че кучетата са провокирани,че тя си е виновна, че кучетата така никога не правят, че сигурно горките са тормозени накога за нещо си и от още 100 кладенеца ще извадят вода, за да ги оневинят. Случая с професора, също се коментира тук и такива коментари не липсваха. Както и в тази тема

# 1 820
  • София
А този който снима, както се вижда е нависоко, най-вероятно го е хванал случайно от вкъщи.

Надали е случайно, човекът е седял с камерата да чака. И това, за съжаление, има много добро обяснение - Екоравновесие не прибира (или поне не прибираше) кучета, ако не са агресивни. Сигурно хората са подавали многократно сигнали и най-накрая са били принудени да дебнат да заснемат едно такова нападение.

# 1 821
  • София
ма ко, гледах клипа.
Според теб за удоволствие ли нападат???
Зима е, минусови темперератури. През зимата трудно се намира храна, а на тях им е необходима в по-големи количества, отколкото през лятото заради студа. Те са свикнали откакто свят светува да разчитат за храна на хората.
В случая нападат момичето, защто са гладни. Дърпат й чантата, може да им мирише на нещо за ядене.

Сега очаквам да ми обясните как оправдавам нападенията над хора от глутници, за да не гладуват милите кученца. Не се хабете, на подобни глупости няма да отговарям.

# 1 822

Думата "всички" не използвам аз, а ти. Не съм спорила за това кои глутници нападад, а защо нападат. Спусне ли се едно се спускат всички. Нападанението е заложено в природата на кучето и когато са повече от две, не им трабва провокация или да са тормозени животни за да нападнат.
Това понеже и Елл твърдеше, че не нападат без причина. Виж клипа Елл

А този който снима, както се вижда е нависоко, най-вероятно го е хванал случайно от вкъщи. Надали можеше да реагира навреме. Но добре, че е снимал, защото, ако беше станало по-лошо с момичето, щеше да се намери кой да каже, че кучетата са провокирани,че тя си е виновна, че кучетата така никога не правят, че сигурно горките са тормозени накога за нещо си и от още 100 кладенеца ще извадят вода, за да ги оневинят. Случая с професора, също се коментира тук и такива коментари не липсваха. Както и в тази тема
Напротив , ти обобщаваш за глутниците.
И ти си тази , която като не й изнася си намира 101 оправдания и 1002 извъртания .
Аз само казвам ,че не можеш да обобщаваш за всички бездомни кучета , заради агресивните им представители или обратното- да ги изключим агресивните заради не агресивните .
Не всички кучета са агресивни и агресията на агресивните не винаги е просто така .. понякога си има причина . Нито аз нито ти сме им светили за да твърдим едното или отречем другото със сигурност .

А този човек е знаел какво ще стане , за това е снимал . Знаел е ,че има глутница  която скача и просто е изчаквал поредния минувач .
Не е просто случайност . Умишлено е снимал как ще я нападнат . Което не му прави голяма чест . Поне да го беше направил в позиция ,в която може да й окаже адекватна помощ .

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 23:45 от Брезичка

# 1 823
  • при късмета
А този който снима, както се вижда е нависоко, най-вероятно го е хванал случайно от вкъщи.
Надали е случайно, човекът е седял с камерата да чака. И това, за съжаление, има много добро обяснение - Екоравновесие не прибира (или поне не прибираше) кучета, ако не са агресивни. Сигурно хората са подавали многократно сигнали и най-накрая са били принудени да дебнат да заснемат едно такова нападение.

В това има логика. Вижда се че снима от по-горен етаж.

Не знам да има животно на света, което да нападне безпричинно.

Ето тази ти глупост, клипа я опровергава. Ти може да измислиш хиляди причини, но те ще си останат измислени. Теб като те наядат се, чудя как ще ги оправдаеш?

# 1 824
  • София
Ма ко, кой клас си завършила? Май не си стигнала до биологията в 7ми.

# 1 825
Кой тука оправдава тези агресивни кучета ? Разликата е ,че не се  лепва на всички етикета , който се слага конкретно на тези кучета .

Казвам ти го от позицията на човек , който на връщане от училище заобикаляше 2 блока поради зли кучета .  Tired Но мога да правя разлика между пес и пес било то домашен или уличен .

# 1 826
Кучето в глутница се чувства по-силно и действа по-смело. Но то никога не напада просто така, за удоволствие. Напада, за да се защити или, за да получи храна. Не знам да има животно на света, което да нападне безпричинно.
Куче може да те нападне само защото е преценило, че е по-силно от теб. Те са йерархични животни и винаги търсят надмощие.
Елл-по твоята логика професора е нападнал кучетата и те са се защитавали така ли? Т.е. той е виновен че е бил убит. Т.е. жервите са виновни.
Гнуся се вече от вашите постове. Струва ми се че надминахте себе си...
Елл-гладнички са били кученцата и са се нахранили с човечеца...Така е като не ги храним редовно глутничките ще ни ядат. Имат право нали? Горките животинчета...Трябва на бездомно кученце всеки да отделя по две пържолки на ден иначе кученцето има пълното право да ръфа наред....

# 1 827
  • при късмета
Гери, безмислено е, няма да те разбере по очевидни причини.
Елл, ти не знам какво си учила по биология, но в моите учебници никъде не пише, че човека е нормална плячка на кучето, че да го напада за храна. Куче катато нападне човек, не го изяжда, само хапе. А, в и случая с професора и от клипа, се вижда, че не са провокирани, че да нападнат. Щом не са нападнали нито за храна, нито при самозащита, защо тогава? Няма нужда да ми отговаряш, чети си биологията, ако си способна да я разбереш.
Все пак само ти употреби думата "удоволствие" след "напада", така, че това си е чисто твоя логика, може би и лични чувства и връзка между двете

# 1 828
Не е вярно изобщо, че животните не нападат ей така, за удоволствие.
Не сте ли наблюдавали котка как си играе с мишка ей така, за кеф. После и отхапва главата и я изоставя, защото не е гладна? А куче, което си играе с котка и после я разскъсва и пак я оставя така без да я яде?
 Куче може да нападне дете по същия начин, по който напада котка-за удоволствие или за да се докаже като по-силно, като алфа господар. Това е психологията на кучето. Ако сте стопани на кучета , то трябва да го знаете. Кучето се подчинява на стопанина си не само защото той го храни, а защото го приема за господар, за по-силен, за господар на глутницата. Като не е задължително този господар да е физически по-силен от кучето-важно е поведението. Домашните кучета също се привързват и с любов, когато случат на добри и обичливи стопани и когато са подходяща порода.
..Прочетете малко книжки бе.
Глутници на улицата е все едно да пуснеш луди от лудницата и да им дадеш заредено оръжие. Защитаването или оправдаването на наличието на глутници е признак на слабоумие или на омраза към хората...
А да твърдиш, че не нападат без причина е вече прекалено грозно...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 10:15 от Герри

# 1 829
  • при късмета
Нападат разбира се. Не е точно удоволствие, а защото им е програмирано, това е същността на природата им. Особено на кучетата.
Елл, дай да видим този учебник по биология  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт