За кучетата и хората

• 66 890
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 025
Мой пост в подобна тема във форума от 2007 г.:
Цитат
Ужасно е да си помисля с какви хора се разминавам по улиците, разговарям, усмихвам им се, дори намирам за симпатични!  
/Това е по повод реплика на съфорумка, че е ритнала куче, което е заплашило детето й./

И отговора, който са ми дали:
Цитат
Много драматизираш. Не е нужно някой да е фанатизиран на тема животни за да го вкараш в графата "добър човек". За щастие свестните хора не са само тези, които се лигавят при вида на бездомно куче.

Мисля, че се вижда какво ми е отношението към животните и към кучетата специално. Просто вече съм по-съгласна със съфорумката, която ме е репликирала, отколкото с онази си аз!  Wink

# 2 026
  • Варна
Може да умирам от страх от улично или домашно куче,но ритнеш ли го безпричинно, щото така е редно да постъпи човекът към животното, за мен си аут! Simple Smile

Да ви разсея малко Laughing-и мъж така си избрах-милостив! Нека ми е зле! Laughing

# 2 027
  • при късмета
Може да умирам от страх от улично или домашно куче,но ритнеш ли го безпричинно, щото така е редно да постъпи човекът към животното, за мен си аут! Simple Smile

В цялата тема няма пример на безпричинно ритнато куче, за нещо повече да не говорим.
Дай цитат някой да е написал такава случка.
За теб може много хора да са аут, но това не задължава другите да реагират по същия начин.

# 2 028
  • Варна
ма-ко, извинявай, че няма да се върна назад и да цитирам! Всеки да си мери думите и енергията, която запраща с тях!

# 2 029
  • София
Стейси, толкова ми падна в очите с последните постове. Не, че за теб има значение, де.
Но някак за Елл ми е ясно, че е тотално фанатизирана и не търпи никаква критика към кучета и стопани. Все си мислех обаче, че има хора - като теб например, които не заемат страна първосигнално.

Явно съм се объркала. Ти никога няма да ми отовориш на въпросите, които ти зададох.
Просто защото това няма как да стане без да излъжеш. Затова ми ''отговаряш'' с 2-3 думи, извъртяни и нищо-не-значещи. Ми ОК, ако така си приспиваш съвестта.

Интересно ми е, все пак, как квалифицираш кучкари, които откровено си признават, че са ''за'' евтаназията на бездомните песове  Thinking Щото за нас, некучкарите, квалификацията я чухме вече стотина пъти - щом сме ''за'', значи сме кучемразци и садисти.

А кучкарите - и те ли са кучемразци и садисти? Сигурно не е лесно да им сложите етикет.

Жаве, и аз съм така. И доста народ, който познавам - също. Жалко, но факт.

# 2 030
  • Варна
Таис, запомни нещо за мен-рядко заемам първосигнално позиция и този случай не е от тях!

Обясних защо НЯМА да кажа някои работи в темата!
Жалко за мнението ти за мен, но щом си решила....

И за евтаназията имам мнение, различно от представата ти за мен! Но ти си квалифицирай, аз ли ти преча! Laughing

Въобще, Таис, ако решиш, само за теб бих отговорила на въпроси! Някак си ми направи впечатление, въпреки, че подлайваш. Laughing Hug Да речем, че ме предизвикваш. Grinning
Ако не съм усетила злостни намерения от твоя страна,  намекни, за да не се излагам. Grinning

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 00:24 от Стейси Грей

# 2 031
  • На земята, която е всъщност звезда.

Така да видим защо казвам, че си изключително нагла и нахална:

1. "... значи аз трябва освен в моите постове, където през ден-два повтарям, че има и свестни кучкари, да дебна и постовете на други момичета тук, които влизат възмутени от поредната наглост на кучкарите. Сори, ма за полицай не ме бива. Нито за пъдар.
" ...когато някой като wholelottalove влезе тук и изрази възмущение, вие не казахте "Да, супер кофти се е получило, когато кучето те ухапало, или когато ти е скочило отгоре щото е било без каишка". Точно обратното, веднага я нападнахте, че не обича кучета, че тя си е виновна и подобни простотии...

Значи ти не си полицай и пъдар и не можеш да дебнеш постовете на другите момичета, но ние сме длъжни да ги дебнем и да съчувстваме на всеки, който е нахапан, за да докажем, че сме кучкари, каквито на вас се харесват? Аз лично не съм нападала въпросната съфорумка и никъде не съм писала, че тя си е виновна, но не, пак за разлика от теб, трябва да дебна и за такива постове, т.е. да бъда пъдар?  Поне на трима души, вкл. на мен,  размаха пръст да сме се връщали  и четяли назад из темата. Явно, за да бъдем полицаи, щото ти си над това и не можеш.   ooooh!

2. "...тук сте 3-4 фанатички кучкарки, които дума не давате да се издума за лош стопанин. Или ако евентуааално нещо там под сурдинка признаете, че има и безотговорни такива, то вкупом пак на висок глас настоявате, че те са малцинство, че повечето сте прекрасни и ние си измисляме..."

Посочи един пост, където пише, че всички стопани са ок, че няма лоши и и безотговорни стопани. Абсолютно всички кучкари в темата се съгласиха, че има лоши стопани и абсолютно всички се съгласиха, че трябва да се чисти и да има глоби. Неее, ти трябва да изопачиш, да си измислиш, само и само за да наложиш в един, благодарение на теб,  абсолютно профанизиран и махленски спор. Този стил на разговор водеше и в другата тема, където, слава богу, се въздържах да пиша и да участвам. В същото време  имаш наглостта да напишеш на Стейси:  "когато преувеличаваш и преиначаваш, показваш безсилие. Рабираш ли?" Е, ти сега разбираш ли колко си безсилна?

# 2 032
  • София
Вселена, Елл и прочие постоянно твърдите, че едва ли не, всяко нападение, всеки пропуск е случаен, а най-често жертвата си го проси. Дори когато се говори за нахапани хора, пак се извъртат нещата.
Вие не понасяте критика! Непрекъснато казваме, че болшинството кучкари са безотговорни, вие влетявате и започвате да обяснявате, че неее, измисляме си, нямало лайна, а кучетата пуснати да тичат навсякъде свободно всъщност имали право на това.

И в коя друга тема интересно съм спорила с теб за кучета  Thinking

Пак ще попитам - когато ни нападате и ни казвате, че сме садисти и кучемразци само защото сме ''за'' евтаназията, как тогава бихте определили други кучкари, които изразяват същата позиция??

Стейси дори не може честно и почтено да излезе и да каже - ''Не, не съм за евтаназията/да, аз съм за. Поради тези и тези причини.'' Тя ще си шикалкави до утре, и ще заема позата на недооценена и неразбрана. Ми като сама не казваш ясно и високо какво мислиш, някак доста логично е хората да не те разбират.

И нещо различно, че ми/ни писнахте с вашите извъртания.

Днес дарих парички за едно дете, което се бори с рак. Тези дни ще даря на друго детенце.
Това го казвам не защото съм бяла и добра, а по повод нещо, което преди малко прочетох и гледах, а именно:

http://bnt.bg/part-of-show/noviyat-dom-na-kuchetata-v-bogrov

Потресох се от следното: ''безпрецедентно за два месеца бяха събрани 210 хил. евро дарения за кучешки приют в София. Любители на бездомните ”приятели на човека” от цялата страна организираха събития и кампании за целта.''

Нямам думи просто. Излиза, че само за 2 месеца могат да се съберат 200 000 евро за бездомните песове. А деца, които се борят със страшни болести, трябва да се молят за всеки лев и да чакат дълги месеци, някои и година, за да се дарят необходимите средства - за да могат да живеят, да имат детство.

Това е гавра. Народ, който не събира пари за болните си дечица, а за бездомните песове, просто не ги заслужава. Заслужава си само песовете.

Личен поздрав за всички ненормални защитници на бездомните глутници от мен. Искам, ако имат изобщо някаква съвест, хубаво да погледнат снимките на тези 2 прекрасни, слънчеви деца. И да си помислят - дали следващия път не трябва да отделят парите си за тях:

http://www.save-anna-mariya.com/index.html

https://bg-bg.facebook.com/SAVEIVALENA?filter=1

Анна-Мария има нужда от още 50-60 000 евро..Ивалена от още повече.

Как мислите, дали тези истерични защитници на бездомни песове, ще съберат парите за тези деца - за 2-3 месеца? Аз мисля, че не  Tired

# 2 033
  • Варна
Таис, последният ти постинг е пълна простотия, от типа:"като свърша аргументите, почвам с обидите" Макар, че то и обиди няма, а просто простотии и бла-бла-бла!

И за да се подсигуря, че ви нямам тук доверие-не нуждата на посочените деца в нужда е простотията. Напротив.

# 2 034
  • София
Е, аз друга реакция не съм и очаквала. Защо не кажеш дали си за или против евтаназията?
Защо е цялата тази тайнственост  Thinking Тук всеки влезе и каза, казаха се и много доводи.

А, и да допълня: за мен простотията са тези 200 000 евро дадени за бездомни кучета.
Но, разни хора, разни идеали.
Ти самата, поради липса на нормални доводи - защо такава огромна сума се събира за толкова кратко време за бездомните песове, а същото не се случва за болните дечица - прибягваш до обиди, и то не обиди, а бла-бла-бла.

# 2 035
  • Варна
Защото стигнах до извода, че "коя си ти, за да ти кажа". Grinning Ти мразиш, обиждаш, не поемаш приятелско намигване, а изискваш!По-полека.

# 2 036
  • София
Относно простотията, виж по-горе.

Нищо не изисквам. Всъщност се забавлявам..и знам, че няма да си ''признаеш''. Не и в тази тема.

Защото ако кажеш, че си ''за'' евтаназията, тогава ще си поредното допълнение към един интересен казус за който толкова пъти вече питам, а именно: какъв етикет слагате на кучкари/коткари, които са ''за'' евтаназията на бездомните животни?
Ние другите сме дамгосани като садисти и кучемразци, то се каза. Ами тази категория - нито риба, нито рак? Бе сложна работа, не е лесно да раздаваш етикети..доста хора остават извън тях и се чудиш после етикетите ли да пренаписваш, друго ли  Thinking

Със здраве, и лека нощ. Трябва да си допреведа параграфа, защото покрай кучешките страсти, тази вечер нищо не свърших  Wink

# 2 037
  • София
Вие не спите, бе!
Не, че в 6.22 е нормално да си буден, ама е по-така..
Всъщност кучкарките вече трябва да връзват каишката  Grinning В кръга на шегата, усмихнете се  за добро утро.
Аз много се терзая от един въпрос, за да ви отдалеча от нощната врява. Искам без никакъв подтекст, съвсем от любопитство (съм имала много години котка и само дворно куче,  та не знам) да попитам-  кучетата след разходка къпят ли се или само се мият лапите (щото съм чувала няколко пъти това за лапите)?

# 2 038
  • Пловдив
Добре, ако снимам лайната от домашно куче покрай оградата на началното училище - ще признаят ли кучкарките, че има много безотговорни стопани?

# 2 039
Geraldine ,мият му се лапите,а ако се е омазало с кал или с лиги от друго куче ,направо къпем.Не знам дали сериозно зададе този въпрос ама аз да кажа  Laughing И не мога хич да разбера тук защо така се карате? Аз се обидих от това,че някой си там нарече всички кучкари безотговорни ,прочитайки повече обаче и вниквайки в тематиката на спора разбирам,че повечето възмущаващи се тук всъщност са имали кучета или обичат четириногите,но се възмущават от някакви неща,от които всеки нормален човек би се възмутил.Вие драги ми кучкари,които така обиждате,обичате ли да се разхождате в кучешки лайна? Обичате ли кучето ви да гази в тях и след разходки да ги пипате с ръце,за да му ги махнете от лапичките? Обичате ли до като спокойно се разхождате някое друго куче да се хвърли върху вас,дори и от радост,защото е без повод на оживено място? Бихте ли били съгласни вашето куче да е нападното от друго ,защото е без повод и има възможността да го направи? Мога да питам още,но няма смисъл.Предполагам,че горе изброените случаи са достатъчни и не са ви приятни.Ако е така защо се карате? Аз нещо не разбирам.Пак казвам,не съм конфликтна личност,с никой не искам да се карам ,просто си питам.

Общи условия

Активация на акаунт