За кучетата и хората

• 65 563
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 115
  • София
Всички така мислим. 100 страници се изписаха, поне това да бяхте разбрали.

# 2 116

А милитана казва, че на практика няма как да има контрол  Rolling Eyes

Да, и обясних защо. Ти имаш ли  предложение точно как да стане?

# 2 117
  • София
Имам, свързан е с финанси. Правят се да речем 4 задължителни обезпаразитявания на година. Съответно всеки собственик си хваща кучето и отива при вета. Плаща си, работата се свършва, вписва се в паспорта и това е.

Плюс засилен общински контрол - както когато шофираш, си носиш книжката, така и при разходка на кучето си носиш паспорта му. Минава проверяващ, преглежда дали всичко е редовно. Ако не е, те глобява за пропуснато обезпаразитяване. До следващия път.

За такива, които си гледат кучето основно в двор и го пасат из полянките на Люлин планина, ще минават проверяващи до къщата. И без това имаме толкова безработни, не могат всички да стават охрана на паркинги.

Друго засега не ми ражда главата..но сигурно има и други начини.

# 2 118
Имам, свързан е с финанси. Правят се да речем 4 задължителни обезпаразитявания на година. Съответно всеки собственик си хваща кучето и отива при вета. Плаща си, работата се свършва, вписва се в паспорта и това е.

Плюс засилен общински контрол - както когато шофираш, си носиш книжката, така и при разходка на кучето си носиш паспорта му. Минава проверяващ, преглежда дали всичко е редовно. Ако не е, те глобява за пропуснато обезпаразитяване. До следващия път.

За такива, които си гледат кучето основно в двор и го пасат из полянките на Люлин планина, ще минават проверяващи до къщата. И без това имаме толкова безработни, не могат всички да стават охрана на паркинги.

Друго засега не ми ражда главата..но сигурно има и други начини.

Те майките децата си не водят на ваксини, които са задължителни ти за проверяващи по къщите сънуваш.....А по селата? Там пък не са и чували за обезпаразитяване.  И по квартали като Факултето - малеее, не ми се мисли какво ще сполети проверяващите там. Да не говорим, че аз обезпаравитявам всеки месец, не четири пъти в годината. Много мои приятели също. И го правя в къщи - не в клиника. Ако ме задължат да го правя в клиника, ще го правя само четири пъти в годината, което пък е зле, щото кучето не е обезпаразитено както трябва. Проблемите не са един и два. За бездомните кой пък трябва да отговаря - пак ли безработните?

# 2 119
 Таис,то и в момента така.По принцип когато изведеш кучето навън трябва да му носиш паспорта,в който да са вписани ваксините и да има лепенка с номера на чипа .Ок до тук добре.Но...моето куче има чип ,спира ме общинката гледа ,гледа и си мисли,че всичко е наред,но той няма как да знае това защото няма машинка ,с която да провери чипа.Т.е. паспорта може и да е на друго куче.Освен това ,ако аз не нося документи на кучето в мен,следва общинката да ми напише глоба,да ама той не е никой ,за да му представям лични документи и ако иска да ми напише глоба,ще трябва да извика полицаи,които да ми изискат личната карта,защото аз не съм длъжна да я показвам на общинска полиция и мога да откажа.Така че вратички има,аз сега мога да взема на предишното ми куче паспорта и да го представя за същия на сегашното,нищо че не е ваксинирано  и няма чип,това никой няма да го знае,само аз и глоба няма да ми се наложи.Просто нещата не са изпипани ,ама хич.Можем да си ги въртим и да прескачаме правилата както си искаме ,ако искаме.
 Колкото до помиарите и тяхното обезпаразитяване,ще замълча,защото съм крайна.

# 2 120
  • София
Таис, обезпаразиятаването и ваксините са задължителни и в момента. Стопаните са длъжни да носят паспортите с лепенките за ваксини и обезпаразитяване. Както по-назад стана ясно - има и общински проверяващи в комплект с полицай.
Не си измислила топлата вода.
А това с носенето на паспорти и листче за платен данък е пълна идиотщина наистина. За да няма вратички, трябва да има регистър. Иначе тези проверяващи, които съм срещала имат машинки с които да детектнат чипа, но пък защо са им...   Thinking при положение, че база данни, в която да проверят кое е кучета?

На три месеца взимам хапчетата от вета + лепенката. Давам ги в къщи и лепя.

# 2 121
 Елл,май само в София имат.Тук в Пловдив нямат.Ами като ги чекнат с машинката им излиза номера на чип-а и проверяват дали съвпада с номера от лепенката в паспорта.Така удостоверяват,че това е същото куче.

# 2 122
  • виртуално
Елл,май само в София имат.Тук в Пловдив нямат.Ами като ги чекнат с машинката им излиза номера на чип-а и проверяват дали съвпада с номера от лепенката в паспорта.Така удостоверяват,че това е същото куче.

Идеята на чипа беше да се намери собственика, ако си изхвърлиш кучето или ако го изгубиш.
Зад него трябваше да се съдържа цялата информация за това куче - дата на раждане, собственик, ваксини, данъци... а не да носиш всички документи при всяко излизане и да няма възможност за измами.
Но понеже общината така и не направи единна база за чиповете, те дефакто са безсмислени, само събраха пари  Close

# 2 123
 О,че са пълна идиотщина съм съгласна.Само ни товарят с още пари хвърлени по кучето.Искат да следват ЕС,ама....пак половин работа.Иначе ние си ги чипирваме,нищо че няма никакъв смисъл..Моето куче е женско и като роди трябва да сложа 7-8 чипа...по 20лв..... мммммм прелест.

# 2 124
  • София

Идеята на чипа беше да се намери собственика, ако си изхвърлиш кучето или ако го изгубиш.
Зад него трябваше да се съдържа цялата информация за това куче - дата на раждане, собственик, ваксини, данъци... а не да носиш всички документи при всяко излизане и да няма възможност за измами.
Но понеже общината така и не направи единна база за чиповете, те дефакто са безсмислени, само събраха пари  Close
Аааа, не е само това. Продължават да събират пари - още глобяват собствениците на кучета без чип  Laughing Длъжен си да сложиш чип, ама никой не знае защо.

# 2 125
  • виртуално
О,че са пълна идиотщина съм съгласна.Само ни товарят с още пари хвърлени по кучето.Искат да следват ЕС,ама....пак половин работа.Иначе ние си ги чипирваме,нищо че няма никакъв смисъл..Моето куче е женско и като роди трябва да сложа 7-8 чипа...по 20лв..... мммммм прелест.

Не трябва, само ако ще ги даваш в чужбина
Чип се слага след 6 месечна възраст, иначе може да мигрира.

# 2 126
  • София
Има смисъл, когато излизате в чужбина. На границата го регистрират.

# 2 127
 Ами не знам ,момичета,аз купувам само расови,родословни кучета и в момента кучето ми е такова и винаги съм ги взимала с чип,за това си мисля,че като роди би следвало и аз да ги дам с чип.Не знаех за това,че не се слага преди 6-тия месец.Дая е чипирана на 3,сега е на 6 ,чипа си е там,проверихме го.

# 2 128
  • Варна
В чипирането  на кучетата и котките ни виждам голям смисъл. Само да заработи системата.
И в кастрирането също.

Ако кучето е кастрирано, нали не се дължи данък! Та като е отбелязано в паспорта, документ за платен данък е излишен. Нали така?

# 2 129
  • виртуално

Ако кучето е кастрирано, нали не се дължи данък! Та като е отбелязано в паспорта, документ за платен данък е излишен. Нали така?

да, моето е кастрирано и не дължа данък

Общи условия

Активация на акаунт