СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 529
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • някъде ... тук ...
Грета Ей,
Строителния техникум, бившия Киров (ПГЕА сега), СПГЕ "Джон Атанасов", НПГПТО "М.В. Ломоносов", ПГ по Телекомуникации, ... сигурно има и още.
Нямам идея кои стават. Ще видим.
У нас насоката е към техникум - колкото и да говоря, натискам и обяснявам, даже и за читав техникум (ако има такива) не знам дали ще се дореди Confused

# 601
  • София
Тъй де, но там влизат само деца с много висок бал, те по-малко скатават. Е, пубертетът и тях ги удря по някое време.

Няма място за сравнение щом става въпрос за големи набори. Миналата година дали е влязло дете с оценки под 5,50?

# 602
  • София
ПЧМГ са обявили дата за втори пробен изпит - 26.01.2014

http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/142-vtori-proben-izpit-2014.html

първият им ПИ беше на една и съща дата с този на СМГ  (01.12.2013), сега явно ще се разминат.

# 603
  • София
Понеже все пак съм в сферата на образованието и контактувам с много ученици, а и 10 години съм преподавала мат в ПГТЕ "Х. Форд" (бившия "В.Пик"), ще кажа какво мисля.

За мен малкото останали добри професионални гимназии са НТБГ, НФСГ, СГСАГ ( строителния техникум). В "Х. Форд" от години няма качествен учебен процес, учениците влизат с измъчени тройки от изпита, абсолютно демотивирани са и за колегите е тотална мъка. В ПГ по телекомуникации е същото, в "Попов"- същото.

# 604
  • някъде ... тук ...
Благодаря за мнението, ganis   bouquet

# 605
  • София
като стана дума за 73-то, да попитам ако някой е проучвал или разполага с достоверна информация: нивото на обучение по немски абсолютно равностойно ли е на 91 НЕГ?

понеже откак се помня все живеем в кварталите около него, винаги съм го брояла за "квартално" училище, но знам, че в последните години не е така - гледам и по баловете на желаните училища, в първите места е, но все пак и лични впечатления ще са добре дошли
има теми и за 91-во, и за 73-то. Като лични впечатления, само ще кажа, че 91-во ни е наполовина път по-близо от 73-то, но като първо желание ще пишем 73-то Simple Smile. Надявам се вие - не, за да не вдигнете бала още повече (шегувам се, де Simple Smile)

# 606
за 73-то прегледах темата за гимназиалната степен, само че първите няколко страници са като чат на две-три майки на подгответа и вълненията им за входните нива по физическо не ми дадоха нужната информация, та се отказах....затова питам тук, ако някой е провеждал такова проучване Simple Smile

# 607
  • София
Антеа, кой каквото и да е проучил, то малко или много ще е субективно и пречупено през неговата призма. Едни ще ти кажат от лични впечатления, че предпочитат 73-то,  други , пак на база опит, ще наклонят везните към 91 НЕГ..Лично за мен, при това пак  доста субективни, биха били интересни  преценката  и сравнителният анализ на плюсове и минуси  на двете училища от човек с лични наблюдения  и над двете. А едва ли има много такива.. Thinking

# 608
по-скоро можем да сравняваме обективните неща - например колко чуждестранни преподаватели има в едното, и в другото; това според мен е доста важно, не само заради акцента... учила съм във френската навремето, и отчетливо си спомням разликата в произношението на тези, които преподаваха на родния си език

също друго обективно е дали дипломите по езика имат някакво признание в чужбина; или пък в кой клас какви сертификати биха могли да покрият (без допълнителни частни занимания), има ли ангажираност от страна на посолството към съответното училище, участие в различни международни програми - ей такива неща ме интересуваха Simple Smile

# 609
  • София
по-скоро можем да сравняваме обективните неща - например колко чуждестранни преподаватели има в едното, и в другото; това според мен е доста важно, не само заради акцента... учила съм във френската навремето, и отчетливо си спомням разликата в произношението на тези, които преподаваха на родния си език

също друго обективно е дали дипломите по езика имат някакво признание в чужбина; или пък в кой клас какви сертификати биха могли да покрият (без допълнителни частни занимания), има ли ангажираност от страна на посолството към съответното училище, участие в различни международни програми - ей такива неща ме интересуваха Simple Smile

На тези въпроси бих могла да ти отговоря в темата за 91 НЕГ ( с нещата така, както ги виждам аз, без каквито и да е обобщения и генерални заключения). Не мисля, че е редно тук да се разпростираме надълго и нашироко  в дискусии за конкретни училища. Все пак темата е  обобщаващо седмокласна, не  е само за мамите  на  софийските седмокласници, а още по-малко пък е предназначена  за  сравнение между отделни училища.  Hug Така че свиркай, ако те интересува,кажеш ли,  премествам цитата с питанията ти там и отговарям на база  МОИТЕ наблюдения, с които не обвързвам никого. А и в темите по училища шансът да получиш детайлна, точна информация за онова, което те интересува, е в пъти по-голям.

# 610
права си! ще съм благодарна, ако там ми отговориш Simple Smile

# 611
  • София
Антеа, готово. Simple Smile

# 612
Аз имам голяма молба, някой  дали има решени задачите от сборника- Коала, трябват ми решенията на задачите от раздел -Моделиране на линейни уравнения-текстовите задачи. Синкото ще го изпитват за повишаване на оценката върху тези задачи, някой ако може да ми прати решения на задачи от този раздел, независимо колко на брой ще съм много благодарна.

# 613
  • София
Решихте ли задачите от Милениум? На мен вторият модул ми се видя прекалено лесен. Лъчо го реши за двадесетина минути, само на параметричното не беше разпитал като хората, но такива задачи не са решавали изобщо и се наложи да разписвам.

Русалке, ти имаш стаж, сравни го с миналогодишния изпит, моля те.

# 614
  • София
Ми не е труден  ниастина. Но по мое скромно мнение реалният изпит ще  е с подобна сложност. Всички харесваме пробните на СМГ, те са предизвикателство, но истината е, че още първият им модул би затруднил на национално ниво болшинството седмокласници - и като  сложност на задачите, и като време за справяне с тях. За втори пък да не говорим. Peace Има и друго - ние като родители казваме, че този или онзи пробен  изпит е лесен. За децата е друго. Милениум публикува на страницата си  графика със справянето на явилите  се  по интервали (не поименна, но по полове). Тоест скоро ще се види масово как са се справили децата.  Графиката ще ни покаже колко лесен е бил за тях, не за нас.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт