СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 50 995
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Дива Индия
На моят син сме му взели билети за театър на 16.02. с нас. Ще ходим за пръв път на театър 3-мата. Имам предвид на театър за възрастни. Не Куклен, Младежки или Музикален.
Ще го водим на "Вечеря за тъпаци" с Христо Гърбов. Малко култура няма да му е излишна. Wink
Аман само от математика и български! #Cussing out
Вече не и на мен ми омръзна това. ooooh!

Моите загубени изречения не получиха удовлетворение. Мдааааа... newsm78

# 691
  • София
Пробните в Регалия са от 9ч,мисля, че и в СМГ също.

# 692
От 9,00ч. са ,но искат децата по-рано-8,30ч.

# 693
На моят син сме му взели билети за театър на 16.02. с нас. Ще ходим за пръв път на театър 3-мата. Имам предвид на театър за възрастни. Не Куклен, Младежки или Музикален.
Ще го водим на "Вечеря за тъпаци" с Христо Гърбов. Малко култура няма да му е излишна. Wink
Аман само от математика и български! #Cussing out
Вече не и на мен ми омръзна това. ooooh!

Абе баш култура не е ... ама е смешен. На моите много им хареса.

# 694
  • София
"Вечеря за тъпаци" С Христо Гърбов ми е любим спектакъл Simple Smile

# 695
  • Пловдив
"Вечеря за тъпаци" С Христо Гърбов ми е любим спектакъл Simple Smile

Има френски филм с такова заглавие, не знам как е преведено заглавието на български, обаче е голям смях.

# 696
  • Дива Индия
Привет. Опит да променя малко курса на разговора от пробни изпити (тука си нямаме школи и прочие) и да ви питам: водите ли разговори за пари? Нашият синковец смята, че парите, дадени му от баби и дядовци, може да си ги харчи за каквото си ще, а блестящите му идеи включват снабдяване с дрешки и оръжия на героите от компютърните игри. Нашето отношение е ей такова:  smile3511, а после неговото ей такова:  smile3515 .

# 697
  • София
На моят син сме му взели билети за театър на 16.02. с нас.
Абе баш култура не е ... ама е смешен. На моите много им хареса.
Аз говорех събирателно за тетъра изобщо.
Смятам, че трябва да се развиват всестранно, все пак. Wink
... а блестящите му идеи включват снабдяване с дрешки и оръжия на героите от компютърните игри. Нашето отношение е ей такова:  smile3511, а после неговото ей такова:  smile3515 .
Мда, колко познато ми звучи. МОят син си купува дини от sofia wars или улички или както там се казва играта му. Но ги купува с платени СМСи, които след това ми осребрява, за да му платя сметката на телефона. ooooh!

Ново 20 от вчера. Намерихме Булстакома изключен последно на... Пентахус канала Laughing. Баща му кодира всички "образователни " канали набързо.
Та..., растат децата. Thinking

# 698
  • Русе
Говорим разбира се. Но тя си ги събира обикновено за нещо по-голямо което знае, че няма да получи току така и после водим дълги увещателни разговори от типа - "не ми стигат .... ще спонсорираш ли малко  Rolling Eyes , нали уча и нося шестици". Напоследък ги харчи без да пита - обикновено за книги. Но понеже е "чичо Скруч" не се притеснявам - на кого ли се е метнала  Joy Между другото, направила дебитна карта за да има парички в себе си за спешни случаи, но от година стоят все толкова.
п.с. kopche, не е само при вас явно - чувам че доста деца гледат, по озадачителното е, че и момичета. Позволявали са си да пускат и от интернет на плазмата в училище.

# 699
  • дядовата ръкавичка
Ами, не. Моят напоследък е станал много спестовен и не налита на нищо. За празници обикновено си поръчва member-ство в някоя игра. Изпълнявам желанието, въпреки че за мен е глупаво. Парите от баби харча аз за каквото преценя  Mr. Green. Нямат претенции.
Изуми ме, обаче, изказването му, че искал като порасне да не работи и живее в България  Confused. Дори ми цитира данъци, социални облекчения в други държави. Явно си говорят в училище, защото вкъщи не сме дискутирали. Странно ми стана, на 13 години аз още си играех с кукли, а те мислят в перспектива и са донякъде наясно с икономическата ситуация в милата ни държава.

За театъра - изключително съм доволна, че поотраснаха и можем заедно да ходим на постановки за възрастни.

# 700
  • София
А как им давате пари на децата?

Аз давам от време на време по колкото имам, гледам да не се събират повече от 5-10 лв на седмица, допълнително давам пари за сандвич на курса в неделя, че не харесва моите. Освен това оставам рестото от пазаруване ако е малко. Мъжът ми смята, че трябва да даваме на ден по лев-два и да се учи да спестява. Но според мен така ще почне да мисли много за парите като сигурни и ще хитрува.

# 701
  • Пловдив
Това за парите е според възможностите на всеки. Аз лично не давам пари всеки ден, а когато поиска, но в рамките на разумното. А и не винаги мога да дам. По принцип харчи малко, то няма и за какво. Не се храни навън, има карта за транспорт, по кафенета все още не ходят. Не мрънка за дрехи и обувки. А и ходят на училище с униформа, под ризата носи, каквото има.
Събрани пари /за първи път имаше такива миналата година/ харчи ги за нещо, което иска, но с мое съгласие. Първо обсъждаме дали "инвестицията" си заслужава или не.

# 702
За специалните канали-кодирани са превантивно отдавна:-) което не пречи да цъка на телефона разни картинки понякога.
Пари за училище -10 лв от понеделник до петък. Ако трябва да остава до по-късно и съответно пак трябва да яде-давам допълнителни 2 лв. За неделя обикновено левче.. Най често харчи основна част от сумата в първите два дни:-)) и после на "изпарения"Simple Smile но... Нали това е урок как да разпределя и после..
За касичките..ако го оставя да разполага безразборно с нея-резултата е потресаващ-купува боклуци, най често безсмислено скъпи за "стойността" която носят реално!

# 703
  • Дива Индия
На нашия всеки ден даваме по 2 лева, но той връща 70-80 ст. ресто, което отива в касичката. Аз понякога си вземам от там стотинки, но това е тайна. Шшшшшш...т! smile3503
Но за другите пари все се разправяме. Неприятно е и за него, и за нас.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 12:32 от Инди

# 704
  • някъде ... тук ...
Аз давам 10 лв за седмица (понеделник до петък). Не се е оплаквал. Като гледам успява да ги разпределя.
Телевизията е на ограничен пакет, така че няма какво да кодирам.
Иначе ние сме в събота на Островът на съкровищата в Младежкия театър. Мислехме да ги водим на Господин Балкански, обаче дребния пожела нещо детско и така...

Общи условия

Активация на акаунт