Децата и ските - 4

• 18 282
  • 210
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Това "безплатно" ски училище струва на данъкоплатците почти двойно на дете спрямо пазарните цени на другите училища. Витоша ски взима поръчката години наред без конкурс или търг по ЗОП. Групите са от 10 деца нагоре. Това е "безплатната" програма...

# 106
Всяка година са различни училища. Peace
И аз така разбрах. Всяка година по едно от район. Офертата е за Алеко.

Това "безплатно" ски училище струва на данъкоплатците почти двойно на дете спрямо пазарните цени на другите училища. Витоша ски взима поръчката години наред без конкурс или търг по ЗОП. Групите са от 10 деца нагоре. Това е "безплатната" програма...
Луда Мара, искрено се надявам да не са повече от 10 деца. Приказката за "безплатния обяд" я знаем, Витоша ски и другаря Цеко Минев и компания ги знаем, но ..... да видим, как ще мине. Аз мисля единият ден да се кача на Алеко, защото съм любопитна. После, ще споделя.  Peace

# 107
  • София

Луда Мара, искрено се надявам да не са повече от 10 деца. Приказката за "безплатния обяд" я знаем, Витоша ски и другаря Цеко Минев и компания ги знаем, но ..... да видим, как ще мине. Аз мисля единият ден да се кача на Алеко, защото съм любопитна. После, ще споделя.  Peace

Peace Има добри учители там, дано имат късмет децата. И дано завали сняг!

# 108
Момичета, тази неделя ще има безплатно ски училище на Витоша. Изглежда ми готино.
http://www.dnes.bg/sofia/2014/01/17/za-svetovniia-den-na-snega-b … na-vitosha.212796

# 109
  • софия
Луда Мара, не мисля, че си права. На моя братовчедка детето й беше миналата година. Много сме говорили по този въпрос. В курса се включва храна, транспрт, ски учител, екипировка и лифт карта. Това е доста под цената на другите курсове и не виждам някой да е ощетен. В групата били 8 деца. Никога не съм виждала групи на което и да е училище с над 10 деца.

# 110
Не ме интересува за левче не бих карала децата и на училище бих ги записала. Отдавна съм си казала като имам дете живот и здраве и дай-боже да е скоро - на 2 години вече ще е на пистата.

# 111
Не ме интересува за левче не бих карала децата и на училище бих ги записала. Отдавна съм си казала като имам дете живот и здраве и дай-боже да е скоро - на 2 години вече ще е на пистата.

И аз смятам да се кача с децата в неделя.

# 112
  • София
Луда Мара, не мисля, че си права. На моя братовчедка детето й беше миналата година. Много сме говорили по този въпрос. В курса се включва храна, транспрт, ски учител, екипировка и лифт карта. Това е доста под цената на другите курсове и не виждам някой да е ощетен. В групата били 8 деца. Никога не съм виждала групи на което и да е училище с над 10 деца.

Аз пък съм виждала и 15. Броих ги веднъж. Последните 5 години съм на Витоша всеки ден, та съм видяла много неща.
Колкото до лифта, включен в цената - ами ето я нелоялната конкуренция. Лифтовете са техни. А парите - държавни, без обществена поръчка.
В някои страни собственици на лифтове нямат право да държат ски училища. Ама в тая тема не ми се навлиза, че е дълга и гадна.

# 113
  • софия
Луда Мара, не съм ходила да броя деца, пък и това не ми е работа изобщо, но знам какво ми каза братовчедка  ми и напълно й вярвам, защото не виждам причина да ме лъже. И тя, и детето бяха много доволни. Те цялото семейство са запалени скиори и ходят на Витоша непрекъснато.
Колкото до самата програма. Тя доколкото знам се следи от Министерството на спорта и Столичния инспекторат, така че и нелоялната конкуренция иде реч.

# 114
  • София
Луда Мара, не съм ходила да броя деца, пък и това не ми е работа изобщо, но знам какво ми каза братовчедка  ми и напълно й вярвам, защото не виждам причина да ме лъже. И тя, и детето бяха много доволни. Те цялото семейство са запалени скиори и ходят на Витоша непрекъснато.
Колкото до самата програма. Тя доколкото знам се следи от Министерството на спорта и Столичния инспекторат, така че и нелоялната конкуренция иде реч.

Ами, да Министерство на спорта дава пари на фирма без процедура по ЗОП. Това е.
Иначе, възможно е и да има доволни. Има и свестни учители там. Казвам какво съм виждала. И други неща съм виждала, ама ще спра, за да не звучи зле.

# 115
Моята девойка ще я пускам на ски училище от ДГ в края на февруари на Ветровала, но ако не завали сняг, се чудя какво да правя. Тя кара на доста стабилно рало на наклон и не виждам какво би научила, ако я изпратя на Алеко при сегашната ситуация. А по Лалето не мисля, че някой инструктор би я пуснал, много е малка за лифта, според мен... Аз ще я кача напролет, ама ми се ще да изкара 1-2 курса този сезон.

# 116
  • София
Моята девойка ще я пускам на ски училище от ДГ в края на февруари на Ветровала, но ако не завали сняг, се чудя какво да правя. Тя кара на доста стабилно рало на наклон и не виждам какво би научила, ако я изпратя на Алеко при сегашната ситуация. А по Лалето не мисля, че някой инструктор би я пуснал, много е малка за лифта, според мен... Аз ще я кача напролет, ама ми се ще да изкара 1-2 курса този сезон.

В края на февруари сигурно ще има сняг. А за лифта не е малка, но може би за пистата не е готова.

# 117
  • София

В края на февруари сигурно ще има сняг. А за лифта не е малка, но може би за пистата не е готова.
Моята е на 6, но не се справя добре с лифта. То не бяха паднали ски, трудно качване и слизане заради което са спирали лифта (хем обикновено е с треньор като най-малка от групата), ами и последния път не успяла да се качи и буквално увиснала, а сестра й и още едно момиче я държали и викали да спрат лифта... (била с голямата си сестра и въпреки, че всички й казвали да не е по-средата, се намърдала там, а явно тази позиция е по-неудобна за качване). Успяла и да се заключи веднъж в скиорната... Но поне с пистата няма проблем Simple Smile

# 118
  • София
E, възможно е.  Ама не сме спирали каращи деца от Лалето заради лифта. Помагаме им и се оправят някак. А и лифтаджиите са нащрек винаги, когато се качват деца, а и не само.
Аз самата имам всякакви спомени, особено от влекове. Що панички са ме мятали, що котвички по главата съм отнесла Simple Smile

# 119
  • София
Според вас кога е най-ранната възраст за дете да се учи да кара ски?

В тази връзка детето ми за първа година ще ходи на ски-училище и малко се притеснявам  Embarassed Предполагам, че начинаещите ще ги научат първо на елементарни неща? Страхувам се да не падне, да се удари.... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт