Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 369
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
Излезте от филмите, де, иначе рискувате да останете с впечатлението, че Отчаяните съпруги са винаги толкова секси, а сексът е само в града  Grinning

# 151
  • Kопенхаген

Напротив, съвсем свободното време е идеална предпоставка най-малкото да се захванеш с някакво учение, езиково или друго.

Склонна съм да се съглася, освен ако парцала не е затъкнат по цял ден в ръцете, върви и по цял ден бърши  Grinning

biskit, напротив човешкото познание е безгранично, можем да се учим не само от книгите  Grinning

Мамасита, това така и не видя бял свят в България, опитаха се двама- трима, ама не стана.

# 152

biskit, напротив човешкото познание е безгранично, можем да се учим не само от книгите  Grinning

Къде съм го казала? newsm78 НякоЙ имат предвид под социални контакти да бъдеш сред тълпи от хора и да слушаш безсмислени дрънканици. Социалният контакт трябва да обогатява, но не виждам как ще стане това и сред едни и същи хора, от които знаеш ,че нищо ново няма да научиш освен някоя поредна клюка.

# 153
Те тия двама-трима са откачалки, дето почват от домашното
раждане и анти-ваксинирането, така че едва ли някой ще им
върже за домашно образование.

Но си е опция, ако майката има акъл. Аз например бих се справила.
Няма да е по план на Министерството, но ще излязат грамотни и с
доста знания и умения.

# 154
хоумскулингът си е все едно работа на пълен работен ден. Не дай Боже да се налага, защото е забавно само първите няколко дни.

ох, с изключение на мамасита де...                                             

# 155
Всъщност истината е, че повечето Homeschoolers дори не преподават
 на децата си, а някои неща ги учат "покрай големите", говоря за религиозните
в САЩ.

Е, ако караш "по план на министерството", може и да е пълен ден.

# 156
има толкова учудващо много училища частни и държавни, в които пак нищо не се преподава, че е все тая дали детето ходи там или бездейства вкъщи. Дори не се сетих за религиозните.

вие стигнахте ли до някакво съгласие относно затъпяването на домакинята?  Rolling Eyes

# 157
  • София
вие стигнахте ли до някакво съгласие относно затъпяването на домакинята?  Rolling Eyes
Нима и това се разискваше. Тюх, изпуснала съм.

# 158
Една моя позната, капитанска съпруга, е домакиня. Оплакваше се, че ако се наложи да излезе някъде, нямала подходящи дрехи. Защото се случвало много рядко.

# 159
  • София
Една моя позната, капитанска съпруга, е домакиня. Оплакваше се, че ако се наложи да излезе някъде, нямала подходящи дрехи. Защото се случвало много рядко.
Това е много интересно. Защото по принцип има жени, които се скапват от работа, пък пак няма какво да облекат.
Аз преди години много се впрягах като чета такива теми из форума. Глупава съм била, надявам се вече не.
На 34 години съм. Животът ми се стече така, че на работа не съм ходила никога, само две седмици в една видеотека преди ...14 години. В началото ми беше много трудно, точно затъпяване се получи малко. После взех да поумнявам Laughing. Шегувам се! Толкова е индивидуално всичко, ама толкова, че дори не си струва да се спори по темата. Нито всички домакини са затъпели лелки с ролки пред телевизора , по който дават турски сериал, нито пък всички работещи дами са толкова високоинтелектуални, че да говорят само за поезия, и то на чужд език. Crazy
Истината за мен, лично за мен, на този етап- много ми се иска ако имам финнсовата възможност и не ми се налага да работя, да се занимавам почасово с деца и възрастни с увреждания. Без да ми се плаща Но това са малко нереалистични мечти на този етап.

# 160
  • София
Тони,не беше към теб...

Като цяло,обаче си права,че финансовата свобода се постига като си сигурен в собствените си доходи,тъпо е някак да разчиташ само на половинката.
Въпреки,че има варианти и от вкъщи да печелиш.

# 161
Когато една жена избере съдбата на ,,Домакиня,, неминуемо това започва да се отразява на интелектуалната ѝ активност и нови социални контакти , което само по себе си води до появата на умствени дефицити.

Подобно твърдение,  интерпретирано от мен тук предизвика бурна дискусия в една друга виртуална общност  Grinning

зависи от човека
на мен определено ми се иска да съм домакиня известно време, но не съм склонна да съм в този статус много години ( по причините, които си споменала). Но имам съседки ( Италия е страна с големи традиции в домакинската професия), които са работили цял живот това и изглеждат много пълноценни личности. Виртуално (тук) познавам няколко случая на жени, които направо превъртяха в последните години, едната причина според мен е изолацията. Това е много тежко.

# 162
  Това пък колко пъти сме го обсъждали... не допускам, че наистина е интересно, просто сигурно ви се ще скандал.

Все пак по темата - аз не искам да съм домакиня, наистина ми влияе зле на социалния живот, домакинската работа е неблагодарна и е по-добре да се върши с общи усилия като в нея участва цялото семейство, включително и детето след седемгодишна възраст.

Това не означава, че на някоя друга жена може да и е екстра като домакиня.

# 163
Не е нужно да си реститутка, за да не ходиш на работа, а пък и да не си домакиня Simple Smile.

# 164
  Не е нужно, отдавна в такива теми се отбелязва като висше постижение наличието на богат мъж, това ти спестява и ходенето на работа и парцала.

Общи условия

Активация на акаунт