.
.
Социалните контакти на всяка цена са силно надценявани, да не кажа вредни. Да не говорим пък за включения непрекъснато за фон телевизор.
Тоест не работи, защото няма финансовата нужда от това, а и желание няма. Но пък иначе изобщо не се вписва в графата домакиня, разходки с приятелки, рисуване на поредната картина за нейно удоволствие, която после ще подари на някой познат, художник е, но не го обръща на печалба макар да й е професия. Разходки с кучето, билкарство, четене на езотерика и лечителски книги от Малахов до чакрите и обратно.
Неделна служба, традиционното събиране с приятелките от църковната общност.
Йога, джогинг, зумба. Колко приятелки и завиждат на рахата, грижи няма, че да се сбръчква, живот си живее. Та има разлика и във вида домакини, едно е да летиш по-малки деца по цял ден и кибичиш вкъщи, съвсем друго да си пей сърце без финансови проблеми макар и без работа.
Никой няма да се усети, а ако ти не се усетиш навреме, че трябва да се занимаваш с детето (или да му наемеш учител, или да го пратиш в добра занималня), детето ще закъса много бързо. Учителката няма да седне да обяснява отделно на неразбралите, защото учебното разписание си върви, и после ще я нагазят от инспектората защо изостава с материала. На всичко отгоре така са измислени нещата, че се работи със сто помагала, матерриалът става някак разпокъсан и тежък, децата не могат да осмислят (тук не говоря за писането), нито да го автоматизират. И всички тези недостатъци ги има, при положение, че началното ни образование все още държи фронта, но с цената на много работа и от страна на родителите. Ако искаш детето ти да е без пропуски, също и да е усвоило материала както трябва, не можеш да го пуснеш на самоуправление и да разчитташ да е разбрало всичко в клас. Покрай децата успях не само да опресня, но и да разширя доста от знанията си. Например, учат някакво стихотворение на Ботев или Вазов за борбата. Ми, сори, ама детето няма как да вдене точно за какво и как става въпрос, ако не му разясня малко какви са били политическите, икономическите, че и културните особености. Миналатаа година обяснявах как лирическият герой на Ботев е млад, с буйна кръв, да се опита да си се представи той самият как е малко по-голям и грабва оръжието да се бие. Просто иначе не може да сглоби цялостната картинка, защото не е въпросът да зазубри написаното в учебника, а да разбере кое защо е така.
Така и не осъзнах тогава къде греша...
. Преди бях на работа, семейство, деца, домакинство - всичко накуп, така 20 год. Нерви, напрежение, ядове и косила. Сега вече втора година не съм на работа /по мое желание/, ами няма място за сравнение. Както казваше баща ми - друго си е когато не те буди часовник. А за домакинството - върша си го и сега, вършех го и преди плюс всичко останало. Аз мисля, че много е грешно мнението, че домакините си стоят само вкъщи. Освен това да си домакиня не значи цял да държиш тенджерите и парцала.
Тоест не работи, защото няма финансовата нужда от това, а и желание няма. Но пък иначе изобщо не се вписва в графата домакиня, разходки с приятелки, рисуване на поредната картина за нейно удоволствие, която после ще подари на някой познат, художник е, но не го обръща на печалба макар да й е професия. Разходки с кучето, билкарство, четене на езотерика и лечителски книги от Малахов до чакрите и обратно.
Неделна служба, традиционното събиране с приятелките от църковната общност.
Йога, джогинг, зумба. ...Препоръчани теми