Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 645
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Точно така.
Ако не пишеш в КМ не може да си хубава и ако не пишеш в литературния- не може да си начетена.

Кой го твърди това, ти ли?

Темата е пълна с фантастични твърдения и умозаключения, аз само ги обобщавам последните страници.

# 361
Аз харесвам клюкарника ( има страшно интересни жени и мнения, мъже засега не ) , литературния ( макар от там предимно да преписвам книги, които да си купя ), кино ( ужасни, страхотни сте, списъка с филми за гледане расте ! ) , готварския ( уникални жени можещи да готвят  Heart Eyes)  и диетичния ( постоянен стремеж да поотслабна  Whistling ).
Аз имам вкусове на типична домакиня. Засега без вкусове към езотерика, философия, психология и прочие. Подчертавам, засега !

# 362
В 19:30 пред печката и тепърва готвите? Съчувствам.
Аз по това време пия втора чаша вино.

# 363
  • Ямбол
...Аз по това време пия втора чаша вино.
Съчувствам Wink

# 364
В 19:30 пред печката и тепърва готвите? Съчувствам.
Аз по това време пия втора чаша вино.

И аз пия втора. Мерло, страхотно.

# 365
Единствената домакиня, за която знам, че е такава и ми прави добро впечатление по всякакви теми, това е Андариел. Но аз подозирам, че тя се занимава и дори работи от вкъщи. Иначе не мога да си обясня свежите ѝ включвания по сериозните теми.

Peace Споделям напълно това мнение. И както съм казвала много пъти - Андариел демонстрира нещо, което аз лично намирам за много ценно - достоверност. Тя винаги пише за неща, които са конкретни, могат лесно да бъдат проверени и имат сериозни източници. Когато не знае - пита. И най-важното - не е всичколог, нито пък има усещане за последна инстанция.
Ако преди пет-шест години някой ми беше казал, че ще пиша тези редове, може би нямаше да му повярвам. Но с течение на времето човек се учи да отсява отнесеното лаладжийство и красивите високопарни фразлета от реалния опит, на жив човек, тук и сега. Peace

# 366
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лиляна, не си мисли, че само ти следиш Литературния. ...
Защо мислиш, че така си мисля?
Не съм съгласна, че тук са по-грамотни и това е.
Не съм съгласна, че тук са по-ниска категория, отколкото във форумите по интереси. Поне 90% от най-интересните потребители пишат редовно в Клюкарника. Всички те пишат и в подфорумите по интереси. Да не си мислите, че щом някой пише в Клюкарника, то не излиза от него Laughing?

Лиляна, не си мисли, че само ти следиш Литературния. Там пишат много по-малко потребители, отколкото тук, но неграмотните никак не са незабележим процент. Което е (в моите очи поне) недопустимо за четящ човек.
Ама, моля ти се, не бъркай четящите и пишещите, чукча може да е писател и без да е читател! И обратното. hahaha
Пишещите там се предполага да четат. Иначе какво правят там? Аз ако не гледах филми, нямаше да съм редовна в КиТ, нали така?
За четящите- само те си знаят кои са и къде четат. Аз отчитам пишещите Mr. Green.

# 367
  • София
Андариел е един от любимите ми събеседници и за нея смело мога да кажа, че комуникацията с нея ми е носила истинско удоволствие, макар често да сме били да диаметрални позиции.
И по принцип, тя е мислещ и непрекъснато развиващ се човек, земен, реален и практичен, който се развива с времето и непрекъснато се самообразова.

Това, което ми е чудно, защо се асоцира липсата на перманентен делови ангажимент с цялостната оценка на една личност.
Намирам го за силно тесногръдо и ограничено, точно като първосигналното твърдение, че ако не пишеш в литературния, няма начин да си начетен и образован човек.

# 368
Сигурно четат в Литературния, въпросът е какво и как. С голямо недоумение видях номинирани за Малини книги като "Махалото на Фуко", "Сидхарта", "Сянката на вятъра", Исабел Алиенде рамо до рамо с Красимира Кубарелова, Гийом Аполинер рамо до рамо с Как-се-казваше-оная-с-50-те-нюанса. В КиТ нещата са някак по-ясно диференцирани, няма как в една и съща тема да се омешат естетиката на Бертолучи и страданията на Сюргюн, докато в Литературния точно това се получава.

# 369
Аз надникнах в литературните малинки и видях, че са номинирали 2 от 3 и полвината книги, които съм чела Confused Embarassed-Сидхарта и 451% по Фаренхайт...
От 3 минути във форума днес имам 1 общо мнение с Дона и 1 с Янечек, навирвам си носа. Party
Аз съм на бира.

# 370

Как ?! То ще е сгрешено с 50-те нюанса ! То нюанс, градус, + - 401.. близо е..

# 371
  • London
Относно литературния не ми е интересно да пиша там, обсъжда се основно художествена литература, а аз вече рядко чета такава. Нито политологична литература, нито окултизъм, нито разни исторически книги по отношение на Цион, Холокоста, религията и тн се обсъждат. Та какво да диря там, да обсъждам поредния прочетен роман на Даниел Стийл, еми... не ми е интересно. Tired

# 372
  • София
Защо, изкуството и литературата задоволяват различен тип потребности.
Човешката личност е многопластова и потребностите и в различните моменти са различни.
Спокойно може в един момент някой чиклит да ти е донесъл удовлетворение, напълно равностойно на Достоевски, макар с различна литературна стойност.
Просто е отговорил на конкретната потребност в конкретния момент.
И вероятно оценките отразяват именно удовлетворяването на потребностите по-скоро, отколкото оценка на литературната стойност.
Така предполагам.

# 373
Защо, изкуството и литературата задоволяват различен тип потребности.
Човешката личност е многопластова и потребностите и в различните моменти са различни.
Спокойно може в един момент някой чиклит да ти е донесъл удовлетворение, напълно равностойно на Достоевски, макар с различна литературна стойност.
Просто е отговорил на конкретната потребност в конкретния момент.
И вероятно оценките отразяват именно удовлетворяването на потребностите по-скоро, отколкото оценка на литературната стойност.
Така предполагам.

Azzy, и аз мисля така. Е на мен лично Достоевски никога не ми е носил никакво удовлетворение.

# 374
  • Ямбол
Хората имат различни вкусове по отношение на художествената литература.
Аз не го приемам за толкова фрапиращо, освен недоразумението на фенфикшъна по Здрач, който е на номинации, тайно се надявам да не влезе, че тогава ще има организиран вот като при аватарките.
Това ми напомни, че и на мен не всички шарении из форума ми харесват, но други хора имат друг вкус.

...
Това, което ми е чудно, защо се асоцира липсата на перманентен делови ангажимент с цялостната оценка на една личност.
....
Много точно си използвала - асоциира, не заключава или обобщава, а точно асоциацията е това следствие от някои наблюдения.
Такава е моята асоциация за домакиня.

Общи условия

Активация на акаунт