Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 281
  • 788
  •   1
Отговори
# 60
Има голяма разлика между в стоенето в къщи по майчинство и стоенето в къщи щото не можеш да си намериш работа.

# 61
Представи си, зная, SK, че има и такива мъже. Но има "И такива", не само звучи, но и значи, че са от изключенията.
Нали виждам вечер в Билла какво е половото съотношение на пазаруващите. Едва ли на всички мъжете им пътуват.

# 62
Има голяма разлика между в стоенето в къщи по майчинство и стоенето в къщи щото не можеш да си намериш работа.

Оооо, да. Второто е смачкващо отвсякъде. Въпреки че и като безработна не ми доскуча дори и за минута. Но да се чувстваш излишна на трудовия пазар с тесте дипломи е отвратително. Нали темата е за домакини, не за безработни?

Има помагащи мъже. Е и?

# 63
  • Варна
Аз също съм домакиня в момента, а и плановете ми са да си остана такава. Не се чувствам по-никакъв начин затъпяла или изолирана. Мисля си, че повечето жени, ако имат възможност, биха предпочели ролята на домакиня, пред тази на уморена, работеща и изнервена жена. Това да си домакиня или не по никакъв начин не влияе на броя и на вида на социалните ти контакти. А и никога не съм имала претенцията да съм интелектуалка. Аз съм една обикновенна жена, която си мисли, че няма нищо лошо в това да си говориш с приятелките си за рецепти, вместо за глобалните проблеми на света. Всичко е въпрос на нагласа. Аз и като работеща и сега, не съм била много контактна личност. Просто нямам такава нужда. Пък и както обича да казва баща ми: "Умният човек си е самодостатъчен." (шегичка).

# 64
"И такива"-та мъже са предимно и най-вече тука,във форума.А той,форума,както е известно,е една друга паралелна реалност,на тази в която действително живеем.

# 65
Аз също съм домакиня в момента, а и плановете ми са да си остана такава. Не се чувствам по-никакъв начин затъпяла или изолирана. Мисля си, че повечето жени, ако имат възможност, биха предпочели ролята на домакиня, пред тази на уморена, работеща и изнервена жена. Това да си домакиня или не по никакъв начин не влияе на броя и на вида на социалните ти контакти. А и никога не съм имала претенцията да съм интелектуалка. Аз съм една обикновенна жена, която си мисли, че няма нищо лошо в това да си говориш с приятелките си за рецепти, вместо за глобалните проблеми на света. Всичко е въпрос на нагласа. Аз и като работеща и сега, не съм била много контактна личност. Просто нямам такава нужда. Пък и както обича да казва баща ми: "Умният човек си е самодостатъчен." (шегичка).
Интелектуалките и за туршии говорят по друг начин.  Laughing Извисено, завоалирано, аз не мога. Аз съм цапната и всичко ми е право куме, та в очи.

# 66
Аллана, просто всяка работа си има специфика.
Щом ти е неприятна работата с хора, то просто трябва да търсиш такава, която предполага повече уединение.
Естествено, че точно такава съм си намерила Simple Smile
Но през годините съм работила много различни неща и отлично знам как някой може да ми влиза в личното пространство и да го нарича любезност или просто да не го усеща като проблем, защото за него не е.
Нещо интересно  Laughing
http://themetapicture.com/how-to-interact-with-the-introverted/

# 67
Баба ми ми каза веднъж, че мечтата на българката била да си намери мъж да я храни. Ако даде и някой лев, я за екстеншън, я за спа - просто е принц сред мъжете. Само и само да не работи.
А мечтата на рускинята било да и купи спа - само и само да каже, че работи.
Права е жената.

# 68
Ах, то защото е прекрасно цял ден да работиш, а сетне да домакинстваш, и общуваш със съпруга и децата пълноценно. Не само да сготвиш, приготвиш дрехи и да натръшкаш домашните да спят.
Зная, зная милото на съфорумката се бъхти у дома наравно с нея, наравно с нея обгрижва децата и пр.
при всичките сушилни и съдомиялни не е чак толкова тежко бъхтането вкъщи,айде сега  Wink
дрехи сами си приготвят,чорапи никой не оставя извън коша за пране,
"милото" обаче нищо не пипа,освен да пече пържоли на скарата  Laughing
каквото съм го накарала да свърши,го прави с две леви ръце(даже имам чувството че нарочно,за да не го накарам пак)  Hug

# 69
  • Куциндрел
Не е задължително дома да е идеално изчистен, подреден и винаги да има прясно сготвено.
Това се постига ако жената е само домакиня или с домашна помощница.
Чистя уикенда, готвя ако има мерак, през останалото време купувам готова храна. Дрехи и т.н. се приготвят за минути - отваряш гардероба и си избираш. Още не пиша домашни, но пък си играя вечер след работа с детето.
Помощник имам, ама трябва изришно да му кажа какво искам, а и не винаги ми помага, защото ходи на работа.
Аз всъщност се разтоварам на работа, а в къщи нямам и 10 минути свободни за мене си, все някой нещо иска от мен.... Rolling Eyes

# 70
Стоенето вкъщи се отразява така както се отразява 8 часовия работен ден пред компа и в контакт само с компа... Сдухващо, а който не се сдухва, затъпява, освен ако поне по 2 часа на ден не отделя време за интелектуални занимания, като четене например. Той човек и по цял ден да е навънка, ако си прекарва времето в кафето по моловете, пак ще закърнее, но поне няма да се сдуха и ще е в час клюките. Така, че хубаво е периода на домакинята да има все пак край след година две. Аз например работя през деня и вечер се разтоварвам с готвене. Чистенето само през уикенда, освен ако не е много наложително. Била съм само домакиня...кофти е. И писва.
Мадам
Скрит текст:
от темите ти напоследък, разбрах доста неща за самата теб. Мога само да ти кажа, че щастието се връща тогава, когато човек започне да променяш нещата - ако имаш проблем с килограмите примерно, да отслабнеш. Чрез форума разбираш, че много хора имат твоите проблеми, но това носи временна утеха, не променя чувството за непълноценност и кофти емоциите.

# 71
  • Kопенхаген
allana, какво общо имат социалните контакти с така широко разпространеното ,,навлизане на личното пространство,,?
Социалните контакти, като минат една честота или продължителност на случване, се превръщат в нежелано навлизане в личното пространство.
Аз съм такъв човек и не мога да понеса безкрайно да слушам чуждите проблеми, радости и разсъждения, а своите изобщо нямам потребност да ги дискутирам.
Така че на човек като мен спокойно може и да не му липсват никакви социални контакти, дори да се случват по-рядко.

Аллана, не ми се е случвало някой колега да ми навлезе в личното пространство без да съм го допуснала там  Peace
Мрънкащи хора винаги ще има и са си такива без значение дали са в офиса, в парка, в детския клуб. Просто всеки от нас ги среща в различен етап  Wink

Всъщност въпросът ми си имаше продължение:

Цитат
Човек сам позволява или не нарушаването му /личното пространство/.

# 72
Maraya not Carey това в скритият ти текст е абсолютно вярно! Не се ли задействаш сам, нищо не се променя...

# 73
Всъщност въпросът ми си имаше продължение:

Цитат
Човек сам позволява или не нарушаването му /личното пространство/.

И това не е точно така и обясних защо. Явно гледната ти точка не ти позволява да го проумееш напълно. Т.е. и ти имаш много широки граници и не предполагаш на някои  хора колко може да са им тесни.

# 74
Извинете, сега ще ме емнете, че детето ми е малко и не разбирам-
ама защо точно трябва да пишете домашни с децата си? Аз такова нещо
в своето семейство не съм виждала. Виждала съм го в други и там децата
така и не придобиват навици да учат сами. И така до четвърти курс на
университета. Сериозно, съквартирантката ми викаше майка си, да я натиска
да си пише курсовите работи. А знам и за случаи, в които родителят се преселва
да учи по време на сесия с отрочето си...

Общи условия

Активация на акаунт