Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 303
  • 788
  •   1
Отговори
# 75
  • Kопенхаген

Мадам,от темите ти напоследък, разбрах доста неща за самата теб. Мога само да ти кажа, че щастието се връща тогава, когато човек започне да променяш нещата - ако имаш проблем с килограмите примерно, да отслабнеш. Чрез форума разбираш, че много хора имат твоите проблеми, но това носи временна утеха, не променя чувството за непълноценност и кофти емоциите.

Марая, просто нищо не си разбрала за мен. Ти си поредната, но която казвам, цитирам дословно: Че е Крайно Тъпо дадена тема да се приписва като случила се на автора ѝ.

Спести си към мен разните си там заключения и анализи и не ме предизвиквай, а почни сериозно да работиш върху собственото си АЗ.

Моят живот е извън Форума.

# 76
  • Kопенхаген
Всъщност въпросът ми си имаше продължение:

Цитат
Човек сам позволява или не нарушаването му /личното пространство/.

И това не е точно така и обясних защо. Явно гледната ти точка не ти позволява да го проумееш напълно. Т.е. и ти имаш много широки граници и не предполагаш на някои  хора колко може да са им тесни.

Да де, точно защото си тесногръда не трябва да позволяваш да ти нарушават личното пространство и да си изолирана както писа по горе Мамасита.

Мамасита, и това е начин да се държи интелекта в кондиция  Grinning

# 77
Мадам, докато беше домакиня ли напълня?

# 78
Добре, исках само да помогна...съдбата на всяко непоискано добро е такава. Просто постна последователно теми, засягащи килограмите и новите стандарти за красота, после: Защо изневерява той. Сега тази за домакните. Не се сърди, че аз, а и вероятно други персонализират темите. Това е така защото всеки като пуска тема пуска за неща които си ги мисли, над които се терзае или просто му се случват...

# 79
  • София - Рим и обратно
Извинете, сега ще ме емнете, че детето ми е малко и не разбирам-
ама защо точно трябва да пишете домашни с децата си?
Е, как защо?! Като повториш и потретиш някои теоремки по физика и геометрия, прости и сложни изречения и датите на Сан Стефанския мирен договор, да видиш как ти се повдига интектуалното ниво Simple Smile. Иначе, хич не ми е смешно, писнало ми е да подканям и подбутвам пубера вкъщи да си поразмърда гънките и поне да запомни по какво има да учи. Има и деца, които нямат нужда, усещам, че с малката няма да има нужда да й се ровя в учебниците Praynig.

# 80
Ми добре де, ако няма мотивация и не ще да учи- това бутане
е хипер изкуствено. Нали целта е да учиш, ако си самомотивиран.

Пусни го да му пишат едно ДВЯ и може да се сепне.

Личната мотивация е много важна, и за домакини, и за пубери.
Най-ефективният инструмент за запомняне, като се учи с мерак-
се лепи за мозъка.

# 81
  • Kопенхаген
Мадам, докато беше домакиня ли напълня?

да допълня... в момент на изневяра  Laughing

Марая, добре разбрахме доводите ти, заключенията ти относно мен са грешни и неправилни, спести ни занапред подобни плодове на мисловната ти дейност.

Аз засягам злободневни теми за нещата от живота.

# 82
Има голяма разлика между в стоенето в къщи по майчинство и стоенето в къщи щото не можеш да си намериш работа.

Оооо, да. Второто е смачкващо отвсякъде. Въпреки че и като безработна не ми доскуча дори и за минута. Но да се чувстваш излишна на трудовия пазар с тесте дипломи е отвратително. Нали темата е за домакини, не за безработни?

Мене пък ме ужасява думата "домакиня". Срещу "безделничка" като временно състояние обаче нямам нищо против.  Mr. Green Освен ако не става дума за спешна нужда от работа.

# 83
  • В тъмната гора.
Когато една жена избере съдбата на ,,Домакиня,, неминуемо това започва да се отразява на интелектуалната ѝ активност и нови социални контакти , което само по себе си води до появата на умствени дефицити.

Подобно твърдение,  интерпретирано от мен тук предизвика бурна дискусия в една друга виртуална общност  Grinning

Ами то мнението си е твое, но ако имаш някакви наблюдения върху себе си или някой друг, то това не важи за всички.
А и когато си на работа и висиш в мамата, това не ти ли носи загуба на време и ненаваксване на умствени дефицити.
Една домакиня може да си организира времето така, че да и остане такова, за да се развива - да продължи образованието си, за отиде на курс или да се включи онлайн в такъв, да чете.
Като в това време една работеща жена...особено тези в обществените администрации, може да изтъпее до крайност. Аз дълго съм работила с клиенти в администрация и от опит го пиша това. Вечер се връщах изморена, изхабена, без настроение..нещо като ограбена откъм време за себе си, за това, което харесвам да правя и за семейството си. По друг начин стоят нещата за тези, които заемат по-творчески позиции, които не си губят времето, а се развиват и вървят напред..ама де този късмет де, не можем всички да сме такива.

# 84
Да де, точно защото си тесногръда не трябва да позволяваш да ти нарушават личното пространство и да си изолирана както писа по горе Мамасита.
Напомняш ми за една позната, която бъркаше дребен с дребнав  Laughing

При всички положения на човек като мен буйните социални контакти не му липсват и най-вероятно не го намира за минус по време на майчинство, което първоначално казах.

# 85
  • София - Рим и обратно
Ми не знам, самомотивиран пубер може би се среща, но аз не се сещам. По-скоро мотивираните родители са налице, а пък децата щат не щат... Самата аз никак не мога да се похваля с мотивираност в ученическите си години, за да го изисквам като даденост от дъщеря си...
По-скоро чак в университета взех да чувам в главата си някои заплахи от майка ми, отправени ми в средните класове. Как, ако съм все така мързелива, ще ида да продавам на някоя сергия, а моите приятелки ще идват (елегантни) да си купуват чорапогащници от мен Shocked hahaha  
С "домакиня" не ме плашеха, може би нямаше и да има такова въздействие, макар и закъсняло.

# 86
  • В тъмната гора.
А каква, моля, е интелектуалната активност на жените по принцип?

Щото ако я има, трудно се спира кранчето, дори и да постоиш у дома
няколко годинки.

newsm10

# 87
Според моите скромни наблюдения тук, високата продуктивност на офисната работа и ежедневните социални контакти, са тясно свързани с постоянното форумско присъствие.  Simple Smile

# 88
Баба ми ми каза веднъж, че мечтата на българката била да си намери мъж да я храни. Ако даде и някой лев, я за екстеншън, я за спа - просто е принц сред мъжете. Само и само да не работи.
А мечтата на рускинята било да и купи спа - само и само да каже, че работи.
Права е жената.

Харесва ми баба ти  Laughing
........................................................
Която иска да работи,която иска да не,но то пък не винаги е до желанието само.
И стоенето се отразява така както направиш отразяването. Всяка си има своя Космос и го развива според вижданията си  Heart Eyes

# 89
  • В тъмната гора.

Прекалената изолация довежда до чуване и на други гласове освен своя  Crazy

Това не кореспондира реципрочно със заглавието на темата и първия ти пост. Една домакиня не е затворник все пак и има социални контакти.
А аз съм по-съгласна с мението на Мамасита. Временна изолация помага на личността да се поразамисли и върху себе си и върху живота си.

Общи условия

Активация на акаунт