Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 351
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
Винаги съм се чудела какво толкова интересно има в живота на една домакиня, че мине се не мине време, и току някой пусне поредната тема в нейна чест.
Ами, на работещите денят е ясен-работа, пазар, децата, манджата, леглото.    Laughing
И вероятно периодично ги гложди мисълта какво толкова би могла да прави една жена, неработеща с години, с какво си запълва дните и как, аджеба, не умира от скука?!    Simple Smile

# 676
А то пък да си на работа, какво му е интересното или разнообразното?

Ся, на така поставен въпрос няма как да ти отговоря, защото явно никаква професия не ти е интересна.
Честно да ти кажа, предпочитам да си лежа на дивана. Както беше писал някой по-горе - кариери, мариери, не искам. Но живота е динамичен, ако се наложи, пак ще работя, каквото дойде.  Simple Smile

# 677
Ами, на работещите денят е ясен-работа, пазар, децата, манджата, леглото.    Laughing
И вероятно периодично ги гложди мисълта какво толкова би могла да прави една жена, неработеща с години, с какво си запълва дните и как, аджеба, не умира от скука?!    Simple Smile

Че ние знаем с какво си запълва дните, нали го правим същото. Домакините просто повече го разтягат.

# 678
  • София
Зависи от типажа работеща и не работеща жена.

Моите работещи и неработещи приятелки, всички до една са много заети хора.
Е, трябва да признаем, че неработещите са по някакъв начин делово ангажирани, макар не от 9 до 5.
Ама такива, които лежат на дивана по цял ден, нямам.

# 679
Зависи от типажа работеща и не работеща жена.

Моите работещи и неработещи приятелки, всички до една са много заети хора.
Е, трябва да признаем, че неработещите са по някакъв начин делово ангажирани, макар не от 9 до 5.
Ама такива, които лежат на дивана по цял ден, нямам.

то и такива сигурно има-с най-древната професия
сетих се за онази картина Олимпия на Мане,дето се е излегнала на дивана една такава Simple Smile

# 680
такива, които лежат на дивана по цял ден,

то и такива сигурно има-с най-древната професия

Те, ако само лежат, гладни ще си ходят.  Thinking

# 681
15 години счетоводство- все срокове се гонят, все някоя бакия се оправя-напрежение ежедневно.
От десет месеца съм  щастливо паркирана вкъщи. Гледам си детето и ми е супер.
Вече разбирам жените дето постоянно раждат само и само да не ходят на работа  Laughing

# 682
  • Бургас
Спомням си епичните битки от предишните теми. Тогава много хора твърдяха, че домакините по цял ден готвели и чистели. Да разбирам ли, че работещите не го правят.  Да не би всички работещи да ходят всеки ден на ресторант и имат домашна помощница? Когато не работиш е много по-лесно от гледна точка на домакинската работа, разполагаш с повече време, а не като се прибереш на тагадък да се чудиш от къде да я почнеш. Особено ако си изтощтен от работаа и едвам се държиш на краката си, както бя х аз.
Относно интелектуалното развитие. Аз имам повече време за това, когато нее рработя, иначе нямаам време и една книгаа да прочета.
А работата ми е такава, че изобщо не ме обогатява откъм социални контакти.

# 683
  • София
Те и някои от неработещите разполагат с домашна помощница.

# 684
Не разбрах, пък и не изчетох всичко  -каква е връзката между домакинята и стоенето в къщи,че така е постнато. Майка ми беше домакиня - от понеделник до петък беше все изморена от гадната работа, която Вселената й беше избрала да работи и като се върнеше  към шест, апокалипсиса от несъбраните шест прашинки от десет възможни, които не съм избърсала, отприщваха най-чистофайния гневен апокалипсис. В почивните дни беше още по-домакински свирепо - тогава започваше да се чисти от тъмни зори с такива неистови вопли към жестоката съдба,  че трябва да се пусне прахосмукачка и да се сготви (евентуално), че  сигурна съм - поне пет живи още  съседа биха свидетелствали за грижата на  майка ми за чистотата, приветливостта и хигиената на мястото, което някак наричахме дом. Баба ми обаче, която  почти един работен ден нямаше (официално и платено) не беше никаква домакиня и готвеше ужасно.Но нейния дом беше най-уютния и топъл такъв,  тя можеше да направи от нищото -  нещо голямо,почти като чудо.Можеше да бродира, да плете ,да свири, да прави  страхотни пана, да измисля истории, да измайстори от парче плат, глина, хартия - чудеса. Най-страхотната жена на света - дядо ми го казваше....Забравих темата, та какво за хората, стоели си в къщи newsm78

# 685
Хахаха, с този диван и мен ме разсмяхте. Хващате се за всяка дума. Днес като се замисля дори не съм и сядала.  Иначе извадихте шпагите  Laughing

# 686
Ако една жена по принцип си има ителектуален дефицит, то няма абсолютно никакво значение дали си стои у дома или е труженичка.
Не съм се срещала с домакини, които да коментират работещите активно, но обратното е  факт.
И за финал ще перефразирам написаното в един сайт по този наболял въпрос: У дома си стоят момичетата, които просто са се омъжили сполучливо  Laughing Laughing Laughing

# 687
Те и някои от неработещите разполагат с домашна помощница.

Естествено, нали трябва да се погрижат за себе си. Да прочетат нещо, да отидат на фризьор, маникюр и куп други лични задължения. Така трябва да бъде.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 09:01 от Dona Flor

# 688
Много си е яко да си домакиня, а не едновременно работеща и домакиня, която се разкъсва от задължения, нерви и вечен недостиг на време.
Като малка обожавах да ходя при леля ми в сръбско. В онези техните златни години, в едно малко спокойно градче. Всички жени съседки в кооперацията бяха домакини. Всяка сутрин се събираха на кафе по ред на номерата ту в тази, ту в онази. Едно дъълго, спокойно кафе, разменяха се рецепти, плетки, бродерии... а как си помагаха.. и още си помагат, де. Но тогава мъжете масово получаваха предостатъчни заплати, за да се поддържа идилията. Няма такова спокойствие просто, хората усмихнати, облечени, направени, вкъщи ухае на вкусно...ееех, размечтах се.

# 689
Е,то не винаги е кой знае какъв лукс да идва веднъж в седмицата жена да помага за по-грубата работа.Живея в провинцията,жената която идва вкъщи си определи цена от 20 лв за около пет работни часа.Мен ме устройва,за нея е помощ и така.Не намирам за снобарско или баровско да ползваш такива услуги.И не страдам от факта,че не търкам плочките в банята:)Ако трябва ще търкам,щом може не.

Общи условия

Активация на акаунт