Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 275
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Good Luck,а кой готви у вас или се храните навън?
Аз пък най-много обичам да готвя.Другото ако има кой да го свърши идеално,ако не с огромно нежелание аз:)

ами аз като руснаците - пия, ама с отвращение Laughing. готвя, но ненавиждам готвенето. влудява ме.  откачам направо. не знам или не разбирам по-точно какво хубаво, успокоително и утешително има в кухнята. на мен ми действа силно невротизиращо.

# 721
Аз пък никога не излизам с маратонки, независимо в квартала или на работа. Обувки си имам за тази цел, не мога да понасям маратонки в ежедневието. Особено са ми гнусни едни хибриди между маратонка и обувка, на нищо не отиват, супер грозни.

# 722
  • София
Имаше една фантастична тема "мразя да готвя".
С доста отговори с какво се хранят семействата на дамите, които не обичат да готвят.
На мен, лично ми отнема не повече от час. Понякога половин час, ако правя грахова крем супа, примерно.
Останалото не го броя за готвене. Слагам месо в една тенджера, после зеленчуци и готово.
Или пилешки обезкостени пържоли в една тава- фурна- чинии.
Или риба, пак в тава. И зеленчуци да се варят, или на салата. И докато се обработват топлинно, отмятам някоя и друга битова задача и така, пепеляшовската дейност при добра организация и ако готвенето не ми е хоби да се приготвят някакви пет степенни многокомпонентни блюда, ми отнема час време.
Е, имам приятелка, която е фантастичен кулинар и ми дава от време на време съвети какво да сложа в месото- я розмарин, я вино, я някой сос или дресинг, но това е не повече от няколко пъти годишно.
Ако е и месо, де, че аз не съм и любител на месото много, но заради детето присъства в менюто.

Аз пък никога не излизам с маратонки, независимо в квартала или на работа. Обувки си имам за тази цел, не мога да понасям маратонки в ежедневието. Особено са ми гнусни едни хибриди между маратонка и обувка, на нищо не отиват, супер грозни.
И аз нямам, имам два чифта за спорт. Излизам с всякакви видове ботуши, обувки и сандали без ток за тези дейности.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 12:09 от Azzy

# 723
Good Luck,а кой готви у вас или се храните навън?
Аз пък най-много обичам да готвя.Другото ако има кой да го свърши идеално,ако не с огромно нежелание аз:)

Някои мъже също готвят, не е задължително да е жената.

Azzy, така и аз мисля, но има домове, в които се готви - по 2 пъти на ден + закуска. И обядът и вечерята е супа, второ и десерт. Тогава си е доста готвене, не е като да сложиш 3 бутчета в тавата и да ги метнеш в печката  Simple Smile

# 724
Преди да забременея с малката,ходех на работа по цял ден и пак намирах време сутрин за лек грим и хубав кок.Ако трябва да тръгна за някъде в 7,ставам в 6,душа и грама ми отнемат 30 минути,остават ми и 30 за кафе.Няма начина да се появя в неугледен вид...Всъщност веднъж се наложи да мина през работата,след масаж на лице,всички се изредиха да ме питат,лошо ли ми е:)Имам светла кожа и светли очи,ако нямам малко цвят не е добре работата.След като родих пак си спазвам моя начин,винаги се намират 15 минути стига да искаш.Не стига ,че бях напълняла и костата ми опада ,ако ходех и негримирана съвсем щях да се сдухвам:)Сешоар два пъти в седмицата,отнема около 45 минути.
Искам не искам,почти винаги съм на ток с моя ръст нямам голям избор,ако бях висока щях да ходя само с балерини и равни ботуши,много ги харесвам.

# 725
Закуската готвене ли е? Да намажеш 2 филии с масло или да сипеш овесени и мляко в една паница? Ако е така, у нас и детето готви.

# 726
  • София
Формално е готвене, особено ако мажеш филиите за трето лице. Най-лесно се схваща логиката, когато нещата се прехвърлят на произвоствена плоскост. Когато отидеш в някое кафене или като си на почивка сутрин слезеш на закуска в хотела, нали филията и чаят/кафето не се е материализиралат от нищото, а в кухнятаа има назначен готвач, който приготвя всичко. В намазаната филия или млякото в паницата като продукти се калкулира и твоят труд.

# 727
Закуската готвене ли е? Да намажеш 2 филии с масло или да сипеш овесени и мляко в една паница? Ако е така, у нас и детето готви.

Е, то винаги опира до това каква ще е закуската. Едни кроасани отнемат доста време, примерно  Peace
Неща от типа на кус-кус, грис, макарони са лесни, но също първо искат варене, следене да не се преварят, овкусяване, не е само да ги изсипеш.
Има хора, които закусват палачинки, бухти, мекици, около които пак има въртене.

# 728
Има хора, които закусват палачинки, бухти, мекици, около които пак има въртене.

И аз съм от тези хора, ама само в неделя. През седмицата всеки си готви, каквото намери в хладилника.

# 729
винаги излизам с грим, винаги. и винаги на токчета. не работя и нямам желание да работя.

Браво бе, неработещи момичета и винаги са направени, изтупани и гримирани.  Flutter

На мен ми предстои да изляза в майчинство и възнамерявам да го изкарам по пижама... даже при първа възможност ще си купя още две нови пижамки и едно халатче. Не че няма да си донеса домашно от работа, но ще си огранича излизанията до минимум.
Колкото до готвенето - аз също не съм изявена готвачка, а и нямам много време вечер, но в тенджерата под налягане правя чудеса!  Grinning

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 12:35 от Анонимен

# 730
при мен има и психологически момент - готвенето води до ядене, яденето - до дебелеене, това са калории. самата мисъл да кача някой грам отгоре и да стана дебела ме довежда до тотална депресия, ще се чувствам ужасно нещастна. затова всичко, което готвя е лимитирано количество - колкото за един път и в силно ограничен грамаж.

винаги излизам с грим, винаги. и винаги на токчета. не работя и нямам желание да работя.

Браво бе, неработещи момичета и винаги са направени, изтупани и гримирани.  Flutter

когато излизам  Wink съм написала.

вкъщи ходя и аз по пижама.

# 731
  • София
Същото като да метнеш една риба в една тава и да нарежеш една маруля.

Аз няма начин да броя мятането на рибата в тавата и нагласянето на фурната на градуси за готвене.
Само отговарям с какво се храним. А в 60% от времето сме аз и дъщеря ми, която се храни от 3 годишна в детската градина или училището сега. И вечер само нещо леко за двете, защото сме на принципа на ранните леки вечери.

И поне два пъти седмично вечеряме навън.Зимата. Лятото почти не вечеряме в къщи.

при мен има и психологически момент - готвенето води до ядене, яденето - до дебелеене, това са калории. самата мисъл да кача някой грам отгоре и да стана дебела ме довежда до тотална депресия, ще се чувствам ужасно нещастна. затова всичко, което готвя е лимитирано количество - колкото за един път и в силно ограничен грамаж.
Естествено. Аз притоплена храна не ям. И мразя да изхвърлям храна от една страна и от друга - гледката в хладилника на стара храна, която трябва да се притопля и доизяжда. Ужасно ми е.

Палачинки приготвям в неделя. Правя фантастични палачинки.

# 732
аз останалата храна я предлагам първо на кучетата, ако откажат и те Laughing, хвърлям. но не мога да си позволя да се залепи на дупето ми. н-и-к-о-г-а!

# 733

ненавиждам готвенето. влудява ме.  откачам направо. не знам или не разбирам по-точно какво хубаво, успокоително и утешително има в кухнята. на мен ми действа силно невротизиращо.

Good Luck , идва ми да те разцелувам ! Heart Eyes

Най-после някой да формулира моите мисли по отношение на готвенето !  bouquet

И като добавя , че изобщо не схващам философията на тази дейност - да вложиш време , труд и ресурси за нещо , което изчезва мигновено , абсолютно не може да ме заинтригува проклетото готвене ! Mr. Green

За другото - с бебе и без бебе , за да излезна , дори до близкия магазин , винаги съм с червило , молив и спирала .
Това ми е стандартния грим и за работа .
По пижама не стоя никога в къщи .

# 734
E, дай тогава да дялкаме мраморни скулптури по цял ден, та белким остане нещо трайно.. От новата прическа, хубавият филм, пък и изобщо цялото човешко тяло какво остава точно?
Човек е добре да може да открива удоволствието в различни неща, ако иска някакъв сносен емоционален и мисловен баланс.

С което не искам да кажа, че задължително едно от тях трябва да е готвенето или яденето, само илюстрирам колко грешна и невярна е логиката с трайността.

Общи условия

Активация на акаунт