Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 40 057
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Вио, честито! Нека расте здрава, щастлива и усмихната малката принцеса!

# 346
Марѝ,ма ко, Hug
Barefoot Kontesa,така е...Моя колежка все повтаряше,че когато Господ обича една жена,я дарява с дъщеря. Е,и ние с момчетата не се оплакваме,де...грижовни и добри са децата. Heart Eyes Да са живи и здрави всички- и мъжките и женските чеда!
 ма ко, и ние вече си имаме шеф,който е на 2 месеца и половина и командва парада яко.  Laughing Wink
 Виви***,редактирам се,аз също съм мъжка майка и съм благодарна за това. Heart Eyes
И да,права си,по-големи и по-смели трябва да са сърцата на мъжките майки.  Laughing
Разбира се,това е в кръга на шегата...

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 18:56 от Ерма

# 347
Здравейте отново.Аз ще правя меденки др събота,за Коледа да поомекнат ако оцелеят де hahaha до тогава.И аз съм намислила за Коледа да подаря на малката гъми беър,много му се кефи като го види по тв-то.И вика "Мамоо,купи ми Джъмбооо" ,на мм ще взема нещо малко,а за себе си искам таблет. Crazy В понеделник,отивам да си пусна изследвания,че одеве пак ми посине брадичката и си стои синя,а довечера ще имаме гости(ще умра от срам).После ще намина пак

# 348
да  допълня към  изказване на Ерма,  " Когато Господ  обича една  жена е дарява  с дъщеря, а  тези  майки  който имат  синове /като моя милост/ значи,че имат смели сърца  Heart Eyes

# 349

Да ви е жива и здрава девойката !
Наработих се !
Утре уж ще почивам ама да видим откъде ще я захващам домашната работа ... По късно ще намина пак,ставам да правя вечеря.

# 350
  • София
Я, Ваничка, Поли и Ерма!  Hug
Ама другарки приятни, вас защо ви нямаше толкова време  newsm78 newsm78  Я, обратно в редиците, приятно ми е да ви "видя" отново.
Нищо не правя, скучая си е точната дума. Това ме кара само да обикалям около вчерашните кифлички и да си открадвам тайно от мен самата. Все едно не съм аз, а някой друг.  Simple Smile
Вио не е писала още.
Кокона и тя.
Кака Дака, защо ти посинява брадичката?
Отивам на разходка, пак ще дойда.
 Heart Eyes

# 351
Марчева, знам че беше я писала тази рецепта неведнъж, ама ще я напишеш ли отново за доброто, старо Смърфче?  Praynig Довечера сме на гости и ние трябва да носим десерта, не че е проблем да купя нещо, ама ако направя тези кифли и те вземат, че станат, направо ще убия рибата, хаха!  Wink

# 352
  • при късмета
Ерма да ви е жив и здрав шефа и много да командва   bouquet
Вио не е писала защото има проблем с нета. Като може ще се включи

# 353
Не знам защо ми посиня брадичката,март месец ми се случи за 1 път,ходих на док нищо не ми каза,предписаха ми хапове и паста,и ми мина.Сега пак,мажа с пастата,но понеделник отивам на доктор,за да си пусна и изследвания,че имам и др проблем.От няколко дни ме боли и главата все едно е синузит,като се наведа все едно,че имам течност в челото и отделно като се изправя все едно ме бие някой с чук в слепоочието..абе страх си ме е и ще ходя на док,дано всичко да е ок,или поне да е нещо малко Praynig Извинявам се,че ви товаря,но мн ме е страх

# 354
Кака  Дака,много  кофти,ходи на  лекар. Аз   тус с едно винце, децата  заспаха, ама  мъжа  май няма го дочакам  , ще видим    ако не заспа 
Всяка   вечер  пишете,ли пишете, тая  вечер  реших  и аз да съм тук   вас ви няма Whistling

# 355
  • Fort Worth, TX
Как Дака , това е мн неприятно.Дано всичко е наред.
Привет на старите пушки:-)
Линцерите готови.Божествни сладки станаха.Всичко пека двойно.Изпекох меденките.Помогна ми големия за направата, че и пица им пекох.Тези дни ще ги слепя с мармалад:-)

# 356
Виви кофти,затова ще ходя...и аз се мъча на една бира с мм и приятелите му(те са на ракия)
Креми метни някоя сладка насам  Blush Heart Eyes

# 357
  • София
Тук съм, тук съм!
Добре завърнали се на завърналите се! Hug
Хубав ден беше днес. В училището на малката имаше благотворителен базар по класове. Трудиха се много децата от две-три седмици насам, а и родителите се потрудихме, но сътворихме много красиви неща- картички, сувенири...Събраните пари ще отидат за болно детенце, дано му помогнем!
Аз направих още едни коледни сладки, Меломакарона, станаха много сочни и вкусни, направо да си се поФаля- доволна съм.
Тите, не се притеснявай предварително, иди на лекар и ще се види какво е положението!

# 358
 Kaka Daka дано се открие причината и бързо да се възстановиш .
Посмейте ми се сега на моите проблеми.
Искам да си променя прическата, а много се плаша от фризьори ( единствената на която имам доверие е на доста километри от тук и няма как да я посетя)  Cry  имам 2 пъти в които след ставане от стола ми идва да седна и да кажа да ме минат с 0 номер ,защото на нищо не приличам в главата.
От лятото съм с къдрава коса, обаче вече е толкова дълга ,че  ми се ще да я намаля малко, ама да не е къса и сега съм пред дилема какво да я правя .След седмица съм на коледно парти от фирмата.Миналата година май бях единствената без прическа, а сега даже и косата си не харесвам.
Е не мога да публикувам Simple Smile Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Креми аз съм ги оставила за отпуската след 6 дни Simple Smile Сега правя баница за мъжа ми че утре ще се събира с приятели , чакам да втаса тестото.

# 359
  • София
Марчева, знам че беше я писала тази рецепта неведнъж, ама ще я напишеш ли отново за доброто, старо Смърфче?  Praynig Довечера сме на гости и ние трябва да носим десерта, не че е проблем да купя нещо, ама ако направя тези кифли и те вземат, че станат, направо ще убия рибата, хаха!  Wink
Веднага!!
Кифлички
Скрит текст:
2 бр яйця + 1 белтък за намазванее
1 ч.ч. прясно топличко мляко
1/4 ч.ч. олио и малко  разтопено масло за намазване
1/2 ч.ч. захар
1/2 с.л. лим. сок
щипка сол
около 4 и 1/3 ч.ч. брашно може  малко повече
кора лимон, кора портокал
1 с.л. мая - аз слагам цяло пакетче суха
 От горните продукти се омесва тесто. В брашното се прави кладенче и първо се поставя маята и после всичко останало. Работи се с лъжица и малко с ръце за да се оформи топка. Тестото го работя в същата купа и не го измесвам на плот. Точно там и го оставям да втаса за около 1 час на топло, като го покривам с нещо - фолио. След това го деля на четири части, откъсвам топка, разточвам кръг с диаметър 28-30 см, намазвам с разтопено масло и нарязвам на триъгълници. В широката страна може и да се сложи плънка от шоколад на парченца или сладко + орех или нищо.  Навива се от широката основа към тясната да се образува кифличка. Поставям в намаслена с масло тавичка. Намазвам с жълтък + няколко капки мазнина, поръсвам с мак или сусам или захар. Краищата на кифличката може да се подпъхнат навътре. Пече се на 170 градуса за 20 мин.
Те това е.
пп Но бих ти препоръчала един по изискан сладкиш, а и много лесен за гости. Ако искаш....трябва да имаш масло+захар+орехи+какао+яйца. Е, този и фантастичен. Точно сладкиш + кафе.

Общи условия

Активация на акаунт