Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 39 957
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Марчевааааааааа Hug Heart Eyes  bouquet, благодаря, като я направя ще я снимам и ще се похваля

d. h. едно пиленце ми каза че трябва да почерпиш днес  Laughing
 smile3510  bigdance2  ura newsm59 newsm18 Tada

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 02:13 от Баба Яка

# 61
Привет и от мен пак по нощите.
Тези дни и на мен нещо не ми се пишеше .Само  студ, задачи и нови неща.
Не успяхме да отидем до близкия град на разходка заради страхотните рекордни ниски температури тази две седмици, но като се постопли ще стане реалност. Ох ,аз местните да ги стигна ще ми трябват два живота. Онзи ден идва един индианец до нас да си търси писмо ,защото преди живеел тук .Идва си човека на -46 с едно рунтаво яке и на ...колело .  Shocked Без шапка, със замръзнал мустак и опашка и два реда бели зъби .Събра ни очите .Другите са си в колите ,малко са феновете като мен чакащи по 30 минути в посока за автобус в грешната посока ..
Ако гледаш температурите ние все сме с оптимално студените. Онзи ден свекървата се обади и мм й казва,че е близо -50 ,а тя се смее и казва, че няма как да я излъжем, не сме били в Антарктика все пак ,а в най-южната част на Канада. Върви обяснявай,че нямаш сестра  bowuu
.С  мъжът ми решихме да е във френската паралелка детето, той се аргументира стройно и обстойно за неговото предпочитание детето да е във френска паралелка . Принципно съм съгласна с тези аргументи, но ме притеснява факта, че от предучилищната до 3 клас обучението е 100 % на френски, от 3-8 клас е 80 % френския и от 9- 12 е 50-60%. Интересно ми е обаче как деца учили букви, четене ,писане и смятане на френски до 3 клас ,изведнъж в 4 ще имат география, да кажем ,на английски и ще могат да четат учебника и да напишат съчинение или есе по дадена тема? Нима от това не страда английският и то много сериозно , защото реално много хора се справят добре говоримо, но писмено изразяването е на съвсем друго ниво ?Оказа,се че учели и англ. език както ние навремето бълг. език и там ги учели да четат.
Мен ме притесняват тези моменти ,както и закърняването на някакво ниво и на английският ,защото тя реално сега чете (2 червено ниво на phonics e), пише малко и трупа активен речник и лексикален фонд чрез различните теми в ежедневието.
 За българският не се притеснявам вече толкова много, когато на преден план ми излязоха такива размисли ,а и детето по-уплашено ме пита дали ще може да им говори на англ. на децата  и заяви,че ще мълчи изцяло ако не може, а това за една истинска chatterbox ще е нетипично и обезпокоително поведение.Уж когато разглеждахме класните на всички паралелки ни бе натъртено неколкократно ,че децата си комуникират на нагл. в междучасията и тя го чу ,ще изчакам да видя как тя ще се справи и дали това ще е обезпокоително за нея .
Директорът на нашето се опитва да ме окуражи и настоява на факта ,че децата във френската паралелка са в по-добрата позиция , и че само 3 семейства от общо 330 ученика в училището са френско-говорящи ,но това не е спънка за децата им . Обясни ни надълго, че се набляга на обучението в у-ще  ,а за дома няма много натоварване в предучилищната ,а и винаги можем да разменим с англ. паралелка ако детето не се чувства добре или изпитва трудности. В същата сграда вече споменах, врата до врата са и помещенията на гимнастическия салон и градина , където я записахме също ,а тя е английска,но там няма да ги учат да четата или  пишат ,но поне ще си говорят и с учители на англ. .Не е типичната тип занималня за домашни, а просто забавачка с различни дейности ,като там се закусва, обядва и се дават и два снакса на ден . Започва се от 6.30 сутринта   до 6 вечерта ,а French kindergarten групата е от 12 .45- 3.37  . На първия ден я завдох към 9 и 30  закусила вече ,защото бях на интервю от 10 и след привършване на групата в 3.37 ч взех  .
Плюсът е ,че е в една сграда всичко, има голямо пространство за физическа игра също ,повече ресурси и ще са деца на нейната възраст и по-големи, а не бебета както в стандартните daycare. Другото хубаво е ,че покриват всички ваканции ,както и лятната а и В зависимост от работата ми ще имам голяма гъвкавост с такова разтегнато работно време на самата daycare.
 Едно ми беше стегнато тези дни ,все едно на заколение ще я водя.  Даже и семейството на брат ми в Англия изказа съмнения, че ще "го  объркаме / побъркаме това дете "  Confused
Вчера детето се върна много весело и доволно от деня си. Каза ,че най-много й е харесало през деня класа на kindergarten ,защото там говорели на френски    Crazy Учителката каза, че е добре , вписва се в групата ,ходела е навън за игра, до училищната библиотека и си е избрала 4 книги за прочит днес. Имат си розова чанта pochettes ,в които се слагат school folder, домашните ,книгите всеки ден и листовките с новини за родителите,които се вземат у дома всеки ден . Редуват френска с англ. седмица за книгите за четене. Дадоха ми програма ,school supply list  с 27 неща да купя като помощни материали за у-ще и форми за съгласие да ходят другата седмица за час на tobogganing with crazy carpets. Всичко Гугълнах ,като и идея си нямам кое какво е и ще се ходи на пазар в петъка.
Правилника за учебната година е 10 страници документ с изисквания към обучението, поведението дневния план, домашната работа ,оценяването и родителската инициатива.
Днес като я вземах беше в гимнастическия салон и играеха хокей и баскетбал. Пак не искаше да тръгва ,а ми показваше как се играе хокей, върна се с китайски новогодишен фенер и куп рисунки, които е правела.По спокойна съм пределено.
Дано все така да е .
Работата не става заради рестрикциите във визата ми, бях на 5 интервюта и на три ме взеха ,докато не стана въпрос ,че чакам резултатите от мед. преглед ,ходя всеки ден на интервюта и мръзна по спирките. Уча вече сериозно правилника за да се явя на листовките другия понеделник и да ми текат 9тте пробни месеца ,че така не е работа по автобусите на тези температури.
Днес бях на интервю за много добра работа за асистент по продажбите на нов офис в града на разрастваща се компания за водни био-пречистватели със страхотна стартова заплата ,пълн тренинг, но пустата книжка я нямам ,а и мм свършва в 7 ,детето е на градина до 6 , а аз трябва да работя от 1-9 ,6 дни в седмицата и няма как. Предлагаха страхотна стартова заплата , бърза прогресия до мениджмънт, бонус всеки месец, пенсионен фонд, здравни , ваучери за дома, платена ваканция, време неплатено по всяко време, платени болнични до 3 седмици на година, платен обяд , тийм тренинги из Вегас, на ски курорти ( интервюиращият тъкмо се беше върнал от една такава и беше със счупен крак ) ,Ню  Йорк, Бразилия и така ме е яд. Защо все ние изпускаме хубавите работи, а мъжете имат свободата да работят каквото искат без проблеми?
 Имаше 3 жени и двама мъже за работата, мъжете на въпроса 'Някои има ли деца " и с халки си мълчаха ,защото не е тяхна грижата ,а ние двете с другата жена си казахме .ТЯ даже с три и веднага й казаха ,че не биха й губили времето за интервю след презентацията. Гадно ,ама факт, мъжки свят .А младото момиче на 19 веднага я взеха ...
ММ когто можеше винаги я вземаше в Англия, готви й се и се приспива докато съм аз на работа или съм изморена, но днес ме е яд на целия мъжки свят и не отчитам разумно тези факти  .Помрънках ,извинете ме !!
Иначе видяхте ли какви красоти се пишат за жените домакини из нашия мил форум?
 Окото ми се плаши  ...
Лека вечер и до скоро Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 06:00 от Анонимен

# 62
Добро утро !
d. h. за теб са с пожелание за много, много здраве и късмет!

Barefoot Kontesa направо ми се завъртя главата като прочетох колко динамични са нещата при вас. Истински ви се възхищавам .Колкото до мъжкия свят , много си права.Аз сега се приготвям за работа, тази седмица излизам в 7 ч.по принцип в 6 ч.мъжа ми ги приготвя той ги води , времето което аз прекарвам с тях е вечер като се приберем.
Кръстева и твоята не  лесна , преживяла съм го.... два пъти с разликата че бях с бебета ,а не бременна  Tired( пропусна първи стъпки , думи, рождени дни)  гледай да си спокойна всичко ще е наред   Hug
Надин БГ надявам се че другата седмица ще има повече деца , колкото до другите , не им обръщай внимание, лошото е че съботите са работни и тази седмица няма да мога да стигна до МОЛ-а.
marchеva14 така сега съм пред дилема , щях да правя "Татяна " и "Утринна роса"  и сега кое да заменя с твоя "Гараш "  newsm78
Ами аз е време да се приготвям за работа, кафе и закуска за всички.Приятен ден !

# 63
  • София
Добро утро момичета!

Благодаря за закуската!

Контеска, динамично и интересно е при вас. Всичко ще се управи Hug

Марчева, страхотна рецепта за гараж, веднага я преписвам, че после няма да намеря Hug

# 64
Добро утро, много пишете  !
Нямаме няколко дена, а като  си подам днес или  утре   дкументите,ще имам   с дни да се връщам да чета .
Нямаме  бебчета  още нали ? Вио  , Коконче  удържайте  фронта  не остана ,още малко !
Хубав  ден на  всички   Hug

# 65
Добро утро!

От вчерашният снеговалеж остана само по покривите на къщите, колите и по тревата - с две думи едно няма нищо.Но за сметка на това има студ в изобилие! cold

Честит рожден ден, Дарилче!

С пожелание дните ти да са изпълнени с много здраве и усмивки,
и хората, на които държиш и обичаш да са винаги до теб!

# 66
Дарилче, честит  рожден  ден,бъди жива и здрава[!/color]
Сега  четох малко от  старата  тема .много  пишете,15   страници   за 3 дена  #Shocked
Тити, на патерици   чрд   и на теб,много щастие и всичко най....

Картички другата седмица   ,ще пускам  просто  сега покрай  ддс   и време   за дишане  не ми остава.

Ангелче,  недей така прочетох   за мм ти  Hug Мъжете са такива,всички са  еднакви.Ако ти кажа и ние  този  месец  имаме  годишнина  от запознанството ни,но той дати не помни и едва  ли,ще ме  отрази   и аз  се сърдя,но после ми минава. Сеща се  понякога и без повод ми прави подаръци, като днес  гледам няква кутия  паста и някми гелове, за дезинфекция  ми поръчал.Колата   се  развали, прекъсна  кабела   нещо,ама е оправиха.  Тук е страхотен  сняг в Пловдив,искам да  се разтапя.
Кака  Дака,  не се  сърди,просто   сме много.  и аз понякоа изпускам някой,но не е нарочно. И аз понякога   не ме споменавате,като  тези  15 страници   за 3 дена където ме е нямало,но не се сърдя,не сме деца  все пак, а големи  хора .
За  всички, Hugняма да ви избоявам, да няма пак  забравени .
Ставам вече   да бачкам,останаха ми ще 10 стр   да изчета 

# 67
  • София
Честит рожден ден, Дарилче! Много здраве и късмет!  bouquet

Контеса, никак не ти е лесно, обаче пък кто те чета направо ми  се иска и аз в някоя бяла държава да отлетя. Чакай ти тук в БГ в някое училище такова добро отношение, такава загриженост, то програми, то обяснения от учители и директори. Страхотно звучи всичко, ще свикне детето, не се тревожи ! И работа ще си намериш, ти си явно интелигентна и умна жена, просто  трябва още малко време. Hug
Що се отнася до темата, в която разпъват домакините на кръст като лелки с ролки пред тв с турски сериал...сефте, чела съм, спорила съм преди, отказала съм се.

Кръстева, трудничко ще ти е, но ще се справиш! Имаш ли близки около теб- родители, свекъри, брат или сестра? Моралната подкрепа в такъв един момент е не по-малко важна.
 Валерия, успех на теб с работата и да свършва бързо, явно е доста напрегнато тия дни!

Тази вечер, да се похваля, малката ми балеринка ще танцува в зала 11 на НДК. За съжаление аз няма да я гледам, сам баща и, но няма начин, местата са ограничени, поканите са малко и така.

Марче, много добре ми звучи тая торта, но аз се страхувам от сурови яйца за децата и се чудя дали мога да заменя с нещо тая част дето се слага сурова в хладилника и после се ползва, как мислиш?

# 68
  • UK
Добро утро Hug

Ще спра да влизам тук в темата, само торти се правят, баници и пр ... Нямате никаква милост!!! Нали, си има готварски форум, ми споделяйте там, МОЛЯ Naughty

Честит Рожден Ден на Дарилчето Hug Желая ти мила цялото щастие на света да ти се стовари на главата  bouquet

Контеска верно то голям студ при вас, аз не мога да вирея хич на такива температури Crazy

Кръстева мноого ми е позната тази раздяла, тази година ММ само 2 пъти ми го причини, нали корабите са му 2-рата професия та се разделяхме цееели 2 пъти, но какво да се прави, като винаги всичко опира до финансите Money

# 69
Момичета, благодаря ви за пожеланията!
  party023 Пийте по едно кафе или чайче от мен, картинки не мога да качвам. Embarassed
Гараша е страхотна торта. Другите ми любими са руска торта, днес ще е такава за празника, и птиче мляко. По този повод
Люси- има ли някъде да се продава истинско руско кондензирано мляко, от това в кутии, сладко. как се казваше..
Вале- успех на балеринката. Май ваши клипчета бях гледала с танци.
Днес е пекнало такова слънчице- като мен. Heart Eyes
 Hug ви!!

# 70
Добро утро  Hug

Луси получих писмото , благодаря  Hug
Аз днес ще пратя картичките  Simple Smile
Честит рожден ден, Дарилче!   bouquet
Отивам по задачи и после да се трудя  Simple Smile
Скрит текст:
Май тук не съм питала ) Случайно някой да има село и да продава вълна ?  Че нали сме занаятчии и трябва да си я боядисваме сами с натурални материали  Joy   
d. h. аз съм купувала в Бургас . Много го обичам  Crazy Ако не намериш ще купя и ще ти пратя  Simple Smile
Успех на балерината   bouquet
Ми аз докато напиша и нов отговор от някой  Joy ужас днес няма да тръгна  Simple Smile

# 71
  • при късмета
Добро утро,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Дари, да си много усмихната, щастлива и обичана   bouquet
Вале ще се представи добре детето, сигурна съм
Баба Яка, няма да зачезвам, стриктно ще следя какво се случва с Вио
Торти мога да правя само картонени  Mr. Green Иначе за тази цел ползвам сладкиша с майонеза
И тук студ в изобиле. Това ме подсети, че е време да се запътвам към Смърфи, ида да знаеш  Laughing
Размотавам се от как съм се върнала от градината. Не мога ни да си легна ни да стана да сготвя, спи ми се та две не виждам.
Вдигам си д.... да правя супа топчета, че имам заявка, иначе съм уволнена.
Хубав ден на всички, да не изброявам поименно  Hug

# 72
 #Cussing outБЯСНА СЪМ !!!!!!!!!!!!!!!!

Скрит текст:
да споделя, който иска да не го чете . Тея дни се скарах   с майка ми, не е за сефте ...та тя  взе да се изказва кво съм правила и защо съм си губмела времето в бг-мама, а аз не съм й казвала, че  влизам в тоя форум. Сега   се зачетох в една друга тема дето пиша-жената лъв и докато си четях.....видях  потребител с име  beefarm-mellisa, и ми  стана интересно, понеже имам леля ,която има  ферма за пчели ,със същото име ,е познайте....сега влезнах в сайта и същото име, та значи  въпросната леля има сайт,нещка има всеки е свободен да прави ,какно си иска, ама  някой си да ме следи кво пиша и говоря и после да казва на майка ми, е не !!!!!!Край !пИСНА МИ!На какво прилича това, нека си чете, ама защо трябва да коментира  кво съм писала,ей    не стига, че толкоз хора намерих да си купуват от  нейния мед .май ще си изтрия профила и повече няма влизам  във форума .оплаках се, а сигурно и това ми беше последното писане. много ми беше приятно с вас, ама не съм съм съгласна някой да ме следи  и ..Боже то всичко да очакваш, ама такова нещо ...е, тва не е ли  селения сега  ццццц извинете ме, че ви надух главите

# 73
  • София
Добро утро, прекрасни!  Hug
Трябва нещо да обърнете, след като ме виждате толкова рано пред екрана и с кафе до мен и smile3546 ама има и такива изненадки.  Имам работа и ще излизам по-късно. Мразя да ставам рано.  Mr. Green
Дари, честит празник на Теди. Да ти е живо и здраво сладурчето!

Контеска, така хубаво звучиш, така приятно...браво.! Не се притеснявай, вече сте  добре.  На място, което искахте... живота ви потръгна, следващата година вече ще ни се хвалиш с успехи. Ей, девойко приятна толкова ти се възхищавам и радва!. Такава хубава амбиция и вие я постигнахте.  Пу, пу  Hug
Вале сега за тази торта ...толкова е малко крема отгоре, че не виждам проблем да има. А и яйцата са си яйца, минат прегледи в което съм силно убедена. Да ти кажа честно, аз винаги съм предпочитала яйца от магазина, а не домашни. При последните не е ясно как стоят нещата. Старах те е от салмонела по всяка вероятност. Не, не се страхувай. Съвсем спокойно я давам на децата и те си облизват пръстите. Честно! С какво можеш да го замениш, ами с нищо, не я разваляй с разни заменки.
Добро утро Hug
...........
Ще спра да влизам тук в темата, само торти се правят, баници и пр ... Нямате никаква милост!!! Нали, си има готварски форум, ми споделяйте там, МОЛЯ Naughty

Ама ти сериозно май ни се караш,  че и пръстче ни размахваш...споко, ще ти пратим и на теб една тортичка.  Simple Smile
В коя тема са се вихрили страсти относно домакините и са ни насмели, що  newsm78. Отивам да я търся.  А онзи,  дето снощи аз го насметох в една друга приятна, хумористична и с много смях,  са ме изтрили. Някакъв турчин /мъж/ се намеси с разни гнусотийки и се опитваше да бъде интересен, да ама не!! ИзлЕте веднага!!
Ще ходя на стоматолог.
Приятно от мен!

# 74
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро на всички!

Честит рожден ден и тук на Дари!

Валерия, моля те да не обръщаш внимание на подобни глупости. Всъщност сложи ги на място и продължавай да си споделяш с нас... Hug

Марче...рано си станала. Обърнах един леген. Mr. Green

Ми дааа... пишат  там в една тема за нас...ма не ми се включва. Чета ги само...мисля си, че ми е под достойнството. Crossing Arms

пожелавам ви един спокоен ден на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт