В момента чета ... 23

• 46 349
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • на североизток от Рая
  Аз дочетох "На изток от рая". И понеже много пъти я споменавах тези дни, се извинявам, ако съм станала досадна. След този й прочит усетих, че по-хубава книга едва ли ще прочета някога. Възприех я по-силно от всички предишни препрочитания. А първото беше още в момичешките ми години, ехеееее...Дори не мога да напиша нещо повече сега, магията ме държи. А исках да кажа по няколко думи за всеки един характер, това никога не съм правила.

Започнах годината си силно. Дано така да ми върви и с останалите литературни открития.

# 616

buttinsky  newsm67 smile3525

Аз започвам "Сянката на вятъра". Simple Smile
Радвам се, че започнах годината с нея  Peace

# 617
  • Ямбол
Нели, за кой път я четеш? Аз все ѝ се каня и все я отлагам.

Бътин, ЧРД! Ще чакам отзив от Сянката, че нали имаме различни вкусове, да видим тук как ще се пресекат.

# 618
Аз всеки път като чета Нели и ми иде да я хвана  Mr. Green но като се сетя, че пак трябва да мина онова, което четох и ми минава желанието. Но пък съм си я подготвила и на четеца, и на хартия  Joy

# 619
  • Ямбол
Стайнбек се оказа голям препъни-камък за мен  Peace
Аз започнах "Яж, моли се и обичай" на Елизабет Гилбърт.  Засега - не съм особено впечатлена, не ме грабна особено.
За сметка на това на телефона чета "Къщата на духовете" на Алиенде - прекрасна и магична  Heart Eyes

# 620
Бутински, честит празник!

И да се оплача - ужасно ми е за дето няма сняг навън, това слънце направо ми действа натъжаващо. Започнах книгата с първия сняг, но така и повече не заваля и усещането ми за сняг сериозно страда.  Crossing Arms
Ох, от кога си го мисля това ...как искам да завали сняг, много сняг, искам прекрасна бяла зима, тази година съвсем зле е положението откъм снеговалеж, при нас на Коледа брахме кокичета  Crazy

Започнах "Ейглетиерови", много надежди и възлагам  Peace

Мислила съм и аз за Нели и Рая и ако аз трябва всяка година да препрочитам някоя книга, то тя ще бъде Каренина  Wink Но за сега се въздържам от препрочитане на която и да било- нямам време, а ме чакат много нови книги Sunglasses

# 621
А от телефона започнах нещо по-леко - "Стрихнин в супата" /Удхаус/

Пиши после отзиви, ако я прочетеш цялата. Аз я започнах, но я зарязах и нещо се чудя дали да я продължавам  newsm78

"Стрихнин в супата" е много весела книга. Много харесвам Удхаус  Peace

# 622
  • на североизток от Рая
Нели, за кой път я четеш? Аз все ѝ се каня и все я отлагам.

Лили
, честно казано, не знам. В ученическите си години я прочетох за първи път. Следващият прочит беше като бях вече омъжена, значи след 20-та ми година. Имаше пак период, в който не съм я чела, но в последните може би 7-8-9 /не съм сигурна/ години я чета всяка година. И все повече ми харесваше с всеки препрочит и накрая взех решение да я чета всяка година като първа книга за годината, за да ми е тя като старт, да започна годината си с нещо прекрасно. И я преоткривам, това е най-хубавото. Не ми омръзва, не прескачам страници, макар и някъде да мога да затворя очи и да цитирам цели пасажи. Това е любов!

А който й се чуди, да не се плаши от обема й /около 660 страници е/, а да я започне. Чете се бавно, поема се на малки глътки, за да се разбере, поне първият път. Тази книга е пълна с мъдрост, не се чете за отмора или пък ей така, за разнообразие, защото има и книги за отмора. Тази, за да се запомни, трябва да й се отдели време.

Аз я прочитам за 3 дни, но й отделям голяма част от деня си, освен това я чета до среднощ. И, както казах, познавам я.

Мислила съм и аз за Нели и Рая и......

Много мило, че си си мислила за Нели и Рая!  Heart Eyes

А за "Ейглетиерови" чакам някоя друга дума, нали знаеш. Не ме изчака, обаче.  Crossing Arms

# 623
  • На планетата Земя
За много години, момичета!

Не съм ви чела от толкова време, дадох си малко почивка от интернет. Бяхме на планина, починахме си и си направих страхотен книжен маратон:

Майстора и Маргарита
Калната река
сега съм на Цар Плъх

Страхотно! Такава емоция са всички тези книги!

buttinsky, честит рожден ден! Какво представлява Сянката на вятъра? Бих могла да я взема от позната, ако си заслужава.

Сега се връщам назад да прочета кои книжки ви вълнуват.  Heart Eyes

# 624
А за "Ейглетиерови" чакам някоя друга дума, нали знаеш. Не ме изчака, обаче.  Crossing Arms

Нели, ти за кога си я планувала? Ако е в скоро време - ще ме настигнеш! Ето днес имах голямо желание да почета повечко, ама като започнах едно чистене и ми замина деня  ooooh!

# 625
Честит рожден ден, buttinsky!   bouquet
Пожелавам ти здраве, любов, щастие и много хубави книжки! Hug

Последно започнах "Защото те обичам", лесно се чете. Измъчих се с "Крадецът на книги", не знам защо така не ме грабна тази книга - много ми беше протяжна, да не кажа досадна.

# 626
  • В Балкана
Миналата година я приключих с "Трънски разкази".
Не нарочно втората част "Балканска сюита", я започнах на 01.01. И тя ми хареса. Тежки, мъчни неща ми се четат, за минало, за борби и за свобода..

Сега умувам дали да хвана "Снаха" (чела съм я в ученическите години и ми хареса) или да поровя за нещо друго в библиотеката на мама.  newsm78

# 627
Бътински, ЧРД! Да си жива и здрава, да се сбъднат мечтите ти, да си много щастлива! Не се отказвай, с теб сме! Пожелавам ти на другата нова година мечтата ти да е в ръцете ти! Hug

Изчетох Мили мой Мио - детска, смес между Хари Потрес Потър и Властелина. Осъзнах че аз няма на кой да казвам мили мой Мио.  Confused
Продължих с Пророчеството на Дийн Кунц. При раждането му е предречено, че в живота му ще има пет лоши дати. Как може да избягаш предначертаното? И края е  Mr. Green Хареса ми.
Започнах Фалшива памет на Дийн Кунц. На една жена й става неща ама и на нея не й е ясно какво.  Crazy

Продължавам да си чета за госпожица Смила, отпускащо ми действа сюжетът (не съм чела трилър откакто преди около 10 години се обърках и случайно прочетох "Шифърът на Леонардо"!), но и цялата датско-гренландска следа ми е супер любопитна, разгледах 1000 снимки на ледове и снегове. Книгата е написана от истински майстор, има страхотни пасажи.Simple Smile
Ето ти още една http://chitanka.info/book/3060-kljuchyt-na-strashnija-syd , пак трилърче. Като я свършиш и ти хареса, подхвани цялата поредица http://chitanka.info/serie/sigma-fors

bmb, аз не съм много по рецензиите, да не кажа хич. Знам че не е хубаво книгите да се делят на хубави и лоши и не го правя. "Джойленд" е ... шедьовър в моите очи. Невероятна книга е. Дори не-феновете на Кинг ще я харесат. Това е моето кратко мнение.
В Читанка я няма.  Confused

# 628
"Пророчеството" на Дийн Кунц бива ли го?

# 629
На мен ми хареса. Имаше си прилично натрупване на напрежението, уж беше ясно кой кой е  Mr. Green, края е както си се полага.  Mr. Green
Тя е от книгите, който се четат бързо - 3-4 часа, не повече. Прочети я http://chitanka.info/book/1560-prorochestvo  и пиши дали ти е харесала!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт