В момента чета ... 23

• 46 348
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
От много време ви следя и 99% от книгите, които чета, са по препоръки на пишещите тук. Така, новогодишно, реших да се запиша и аз, за да си покоря предизвикателството в гудрийдс. Някои от вас включил ли се е? Колко книги са ви целта? Аз си поставих 30. Тъй като това включва и професионална литература, смятам че е постижимо. Миналата година имах 20, но не ги достигнах, че много се местих наляво-надясно. Та тази година ще се закотвям и мисля да отразя поне 30 Simple Smile
Започнах "Заговорът" на Лиан Хърн по препоръка от последните страници. Много обещаващо начало и завладяващ изказ на авторката. Дано продължи така Simple Smile

# 631
Здравейте, момичета !

Аз се отчитам с това, че снощи г/д по същото време, в което е и сегашният ми пост, прочетох "Непорочните самоубийства" на Юдженидис ! Това е първата ми среща с него като автор, бях си купила "Мидълсекс" преди "Непорочните самоубийства", но те сякаш ме грабнаха повече като тематика и ги изядох реално за ден.
Ами какво да кажа, освен че Юдженидис е страхотен, тази книга е абсолютен вик, упрек към всеки, който някога е пренебрегвал, ограничавал, затварял вратите за детето си, не е искал и опитал да чуе неговият специфичен глас, особено хората с повече от 1 дете. Показано е какво се случва, ако го направиш. Написана е някак равнодушно, т.е. без излишни сълзливости, но четящият чува и усеща болката с всяка страница. Много се и смях, много истини прочетох, много от проблематиката, която се разискваше ме караше да се замисля за всички хора, които може би подминаваме в ежедневието си, а те имат нужда от помощ, но ние сме заклеймили като "особняци" .

Както и да е, няма да се разпростирам повече в обяснения, за мен е задължителна за четене за всеки, който има намеренията да отглежда децата си по най-добрия за тях начин (между другото, както и "Майките" на Теодора Димова), но и не само Simple Smile Оценка в ГР - 5/5  Simple Smile Страхотно начало на годината !!

neli mar4, взела си невероятно и прекрасно решение за "На изток от рая", много се радвам, че всеки път ти дава по нещо ново, това са гениалните произведения. Напълно съм съгласна с мнението ти, че не е книга за почивка или за 1 ден, тя е книга за изстрадване, книга за преживяване, книга за обогатяване на нас самите като личности и мислещи същества. Книга за любов и за неограничените възможности на човек, защото - "Ти можеш ! " Simple Smile  Heart Eyes

Забравих да спомена, че днес започнах "Рога" на Джо Хил  Simple Smile

# 632
...за да си покоря предизвикателството в гудрийдс. Някои от вас включил ли се е? Колко книги са ви целта? Аз си поставих 30. Тъй като това включва и професионална литература, смятам че е постижимо. Миналата година имах 20, но не ги достигнах, че много се местих наляво-надясно. Та тази година ще се закотвям и мисля да отразя поне 30 Simple Smile

Като гледам всички се включват Simple Smile Миналата година бях сложила 50 книги, завърших с 43 , една зарязана и една обемна до средата..Така, че приемам, че съм "-" 5 книги от предизвикателството. Не съм особено доволна, но така, се стекоха обстоятелствата.
За тази година съм отбелязала 40 книги Peace

# 633
Честит рожден ден, buttinsky!   bouquet
Пожелавам ти здраве, любов, щастие и много хубави книжки! Hug

Последно започнах "Защото те обичам", лесно се чете. Измъчих се с "Крадецът на книги", не знам защо така не ме грабна тази книга - много ми беше протяжна, да не кажа досадна.
Мерси  Hug
И аз имах същото чувство с "Крадецът на книги". Но го отдавах на това, че я четох на английски и то в доста напечен за мен момент, когато се вълнувах постоянно за нещо друго.

# 634
Започнах ''Слугинята''. Определено ми харесва. Понякога направо се вбесявам вместо героините.   Mr. Green тежък е бил живота в такава лудост. Не са се различавали много от Хитлеристите. Каква ирония.

# 635

Аз не си поставям цели, все пак книгите са с различен обем, 2 е съвсем реално да се равняват на други 10 Simple Smile
Тази година съм прочела точно 30. Като 20 от тях са от последните 4 месеца, преди това нямах толкова време Simple Smile

# 636
  • София
Така, новогодишно, реших да се запиша и аз, за да си покоря предизвикателството в гудрийдс. Някои от вас включил ли се е? Колко книги са ви целта? Аз си поставих 30. Тъй като това включва и професионална литература, смятам че е постижимо.

Щастлива сливке, и аз се включих в предизвикателството.
Много съм зле, едва сега, новогодишно, открих гудридъра  ooooh! ooooh! ooooh! Но по-добре късно отколкото никога. И аз съм с 30 книжки, май бяха 33, но...

Нели и аз съм си приготвила На изток от рая . Не съм от хората, които препрочитат книгите. Но това е изключение. Прочетох я когато бях тинейджърка и бях много впечатлена и много време ми държа влага. От доста време обмислям да я препрочета, но наближава времето и затова.

Снощи довърших Не пипай тази книга.  Ще си дочета Изворът на Айн Ранд и The hard way на Лий Чайлд. След това идват Бонбонени обувки, то книжното ми другарче Марипоса  Hug

Хубави почивни дни.   bouquet

# 637
Аз не си поставям цели, все пак книгите са с различен обем, 2 е съвсем реално да се равняват на други 10 Simple Smile

Това е така, затова си поглеждам понякога прочетените страници. Те са по- точен ориентир, отколкото броя на книгите  Peace

# 638
  • София
И аз не успях да изпълня целта, която си бях поставила за 2013г - от 50 книги поради липса на време прочетох 44  Simple Smile
Тъй като тази година положението със свободното време едва ли ще е по-добро при мен (да не кажа, че се очертава съвсем да го няма  Laughing), си заложих по-реалистична цел - 27 книги  Grinning

# 639
  • София
Приключих с Акабадора-Микела Мурджа.Препоръчвам.
Книгата е малка,не е обемна и се чете бързо.
Започвам Пазителките на гълъбиците-Алис Хофман.

# 640
Тази година , смятам да прочета по малко книги , защото повечето , които съм накупила , са доста обемни -500 - 600 дори 900 страници имам някои , е имам и доста  с по 200 - 300 , но не знам какво ще ми се чете , така че мисля да си поставя за цел да прочета по - малко книги тази година . Та мисля че 35 книги е добре . Все пак ще имам и изпити и може би в дадени моменти няма да имам време да чета . Накрая на годината ще видя дали ми се е припокрил желания брой книги  smile3521

# 641
Добро утро  food002 kaffeetrmker_2

А къде си отбелязвате в ГР колко книги смятате да прочетете newsm78

# 642
  • София
Миналата година разбрах за предизвикателството в ГР и съвсем налучвайки заложих на 60 книги, а се оказа, че съм прочела 62. Тази година пак посочих 60.

# 643
Аз не можах да си изпълня плана.
Първо бях писала, че ще прочета 100 книги.
После видях, че няма как да стане и ги намалих на 65.
А в крайна сметка прочетох 57.

# 644
Добро утро  food002 kaffeetrmker_2

А къде си отбелязвате в ГР колко книги смятате да прочетете newsm78

Общи условия

Активация на акаунт