В момента чета ... 23

• 46 333
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Започнах "Втъкан свят" на Клайв Баркър.

# 46
Най-накрая се предадох и започнах да чета "Дядо Праз" на Пратчет. Еми...началото не ме грабна, стилът не е моят... Обещах да опитам, та давам му шанс засега.

# 47
И аз не съм чела нищо на Пратчет Rolling Eyes
Все се каня да започна нещо и все отлагам. Имам чувството, че не е моят автор.

# 48

Кои от останалите книги на Е. Шафак са интересни?

от Шафак съм чела само Любов , която много ми хареса , някак си много нежна на моменти , много откровена и мъдра четох я с удоволствие
чета в момента Черно мляко , която пък изобщо не ми върви....никак не ме грабна от начало , в  средата стана по интересна и сега съм към края , но едва ще я довърша....

# 49
  • Пловдив
На Пратчет и аз нищо не съм чела, напред се бях засилила, ама гледам фентъзи и се отказах.
На Шафак съм чела "Любов", на нощното шкафче ме чакат "Копелето на Истанбул" и "Дворецът на бълхите" надявам се скоро да стигна до тях - чувам противоположни мнения зя тях...

# 50

Като стана дума за Тери Пратчет се сетих за един любим мой цитат от "Крадец на време", който ми се струва подходящо да споделя:

"Сюзън мразеше литературата. Далеч повече й харесваше да прочете някоя хубава книга."

А по темата - почти свърших "A Tale for the Time Being" (Как ли ще го преведат това на български?!) на Рут Озеки.

# 51
  • Пловдив
"Балада за Георг Хених" на Виктор Пасков ме остави без дъх, прочетох я с много сълзи и носни кърпички. От много отдавна истах да я прочета. Предполагах, че ще е тъжна, то и заглавието на там сочи, но нямах представа за какво точно става въпрос. Много ми хареса, много. И въпреки цялата тъга, това е книга, която носи надежда и упование. След като пресъхнат сълзите и остане само солената им следа по бузите си даваш сметка, че има надежда. Само не трябва да изгубваш себе си.
Утре продължавам с "Германия, мръсна приказка" пак на Виктор Пасков.
Елинка, тази книга ми е в топ 5 за годината! "Германия, мръсна приказка" също много ми хареса. И "Аутопсия на една любов" (макар в началото леко да ме втрещи със сексуалните сцени  Crazy). Чак се чудя как едва сега откривам автора, споделих го с приятелка, която също остана очарована от книгите.
Благодаря за новата тема, много е уютна  Heart Eyes
Аз цял ден нямам търпение да се прибера и да хвана "Джулиет гола"  Flutter

# 52
  • София, България
Аз още чета "Хартиеното момиче", то вече стана епично това четене.  Laughing
Книгата не е толкова лоша, просто нямам време и като не ме грабва и не бързам да чета при първа възможна минута.
Досега само много негативни отзиви тук за "Събирането",а на мен толкова ми хареса, чак както някой беше казал в по-предните постове, я четях бавно, за да ѝ се наслаждавам. Започвам да си мисля, че може би съм била в някакво странно състояние, щом само на мен ми е харесала.  Laughing

# 53
Здравейте дами, моля някой да сподели мнение си за "Денят след утре" на Алън Фолсъм и за "Цар Плъх" на Джеймс Клавел Simple Smile Лошото е че първата не мога да я открия никъде, освен в читанка, а не обичам да чета книги под друг формат, освен книжен Simple Smile  newsm78 А и нещо с което ще прозвуча доста глупаво, но... Знаете ли как става регистрацията в Народната Библиотека?  Thinking

# 54
Цветелина Костадинова,
от Народната библиотека книги не се заемат, четат се там.
Можеш да се регистрираш в Столична библиотека, която е на пл. Славейков.

# 55
"Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл ме разочарова Confused

# 56
"Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл ме разочарова Confused
Прекалено научно и суховато ми стана на мен от средата нататък.

# 57
Здравейте дами, моля някой да сподели мнение си за "Денят след утре" на Алън Фолсъм и за "Цар Плъх" на Джеймс Клавел Simple Smile Лошото е че първата не мога да я открия никъде, освен в читанка, а не обичам да чета книги под друг формат, освен книжен Simple Smile  newsm78 А и нещо с което ще прозвуча доста глупаво, но... Знаете ли как става регистрацията в Народната Библиотека?  Thinking

В продавалника я има "Денят след утре", ако решиш да я купуваш  Simple Smile
http://prodavalnik.com/denyat-sled-utre-sibirka-srednoschni-romani-i-i29552193
Аз я имам също в книжен вариант, мога да ти я дам за прочит  Peace чела съм я много отдавна и с ужас установих, че не помня нищо, за да споделя  Embarassed но съм сигурна, че ми хареса тогава.

"Цар плъх" е много динамична и се чете на един дъх. Отлагах я, защото си мислех, че ще се набляга на войната, но реално се засягат повече човешките взаимоотношения. Страхотна е  Peace

# 58
  • Чукарландия
Благодаря за новата темичка!  bouquet

Започнах:

Много препоръчвана, дано оправдае очакванията ми. Hug

ПП Може ли отзиви за "Наричайте ме Скарлет" от Катрин Панкол? Praynig

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 11:11 от BBeLLa

# 59
  • София
Здравейте дами, моля някой да сподели мнение си за "Денят след утре" на Алън Фолсъм и за "Цар Плъх" на Джеймс Клавел

И двете книги са добри. "Цар плъх" е класика, прекрасна книга  Heart Eyes !
"Денят след утре" е екшън-трилър, съвременен роман - на мен лично много ми хареса, но аз си харесвам Фолсъм по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт