В момента чета ... 23

• 46 359
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
elleni, и аз отначало си мислех, че съм попаднала на не особено интересна книга с "Крадецът на книги"... По едно време си промених мнението... А като я прочетох и мина известно време след това, вече бях убедена, че съм прочела изключителна книга. Дадох си й 5 звезди без колебание.   Peace

Подсети ме да си подновя питането от преди няколко месеца - други книги на Зюсак някой чел ли е и какво ви е мнението?

# 76
Здравейте, изтървах ви! Кога изписахте толкова страници в новата тема.  Whistling

Аз продължавам със "Солунският чудотворец". Нещо не може да ме грабне. От първия й прочит нямам спомен кога ставаше интересна. За сега ... ми е по-скоро скучна - много герои, много и различни обстановки, пълна каша  Tired

# 77
Момичета някой чел ли е "Гробницата" - Кейт Мос ? Има ли отзиви за нея ?  newsm78

# 78
  • София
Четохме я няколко човека поне. На мен ми допадна, но съм чела и по-хубави неща. Не е лоша книгата, просто нещата, които ми станаха интересни, не се доразвиха като идеи.

# 79
"Бежанци"-Весела Ляхова. Започва чудесно!

# 80
"Чест" на Елиф Шафак... изключително много ми харесва, 5 звездички.  Heart Eyes

# 81
"Бежанци"-Весела Ляхова. Започва чудесно!
Интересно ми е обаче какво мислиш за "как свършва"...
"Възвишение" е много по-добра според мен (не че трябва/може да се сравняват). Не всеки може да пише за сериозните неща с хумор.  Grinning

Чета

Накрая ще пиша. Засега ми е като за 3 звезди.

Скрит текст:

„В края на краищата човекът е онова същество, което изобрети газовите камери в Освиенцим, ала също е и онова създание, което влизаше в газовите камери с изправено чело, с Божията молитва или Шема Израел на  уста.“

„Не си струваше да се самоубиваш, тъй като, погледнато обективно, шансовете на средния лагерник да оживее бяха нищожни. Той нямаше никакво основание да очаква, че ще е сред малкия процент оцелели след всички пресявания. През първата фаза на шока лагерникът в Освиенцим не се боеше от смъртта . След първите няколко дни дори газовите камери не го ужасяваха – в крайна сметка те му спестяваха усилието да се самоубие.“

„Не се стремете към успеха – колкото повече се стремите към него и го правите своя цел, толкова повече ще ви убягва. Защото успехът, както щастието, не може да се преследва, той трябва да последва, и то само като непреднамерен страничен резултат от посвещаването на човека на кауза, по-висок от самия него, или като вторичен продукт от отдаването на друг човек. Щастието трябва да дойде, както и успехът: трябва да го оставите да се случи, без да мислите за него.  Искам да слушате онова,  което вашата съвест ви диктува да сторите, и да го изпълните по най-добрия начин, на който сте способни тогава ще доживеете да видите, че в края на краищата — в края на краищата, казвам — успехът ще ви следва тъкмо защото сте забравили да мислите за него.“

# 82
"Петдесет нюанса сиво", "Петдесет нюанса по-тъмно", "Петдесет нюанса освободени" Е. Л. Джеймс - довършвам последната част! Страхотна!

# 83
Четохме я няколко човека поне. На мен ми допадна, но съм чела и по-хубави неща. Не е лоша книгата, просто нещата, които ми станаха интересни, не се доразвиха като идеи.
Вени , благодаря за споделеното мнение  Hug, смятах  да си я купя , но засега ще се въздържа , поръчах си Момичето от златния рог

# 84
  • София
"Гробницата" и аз я имам. От пролетния Панаир, от кошовете  Mr. Green
Кога ли ще стигна до нея?  Rolling Eyes

Иначе започнах тази Wink

Около Коледа и Нова година ще почивам две седмици  Grinning
Ще се отдам на лежане и книгочетене.  Party

# 85
Чета "Знахар" на Тадеуш някойси, полска. Препоръчвам!

Той е богат, добър и уважаван лекар. След сложна операция се прибира вкъщи за да празнува осмата годишнина от сватбата си с любимата си жена. Да, ама не! Тя е взела дъщеричката им и ...
Той решава да се напие. Ограбват го пияници и го хвърлят в една яма. Той си губи паметта.
...

Езика, начина на изразяване е много жив и описателен. Имената им /на поляците/ са близки до нашите. Историята се развива бързо, няма излишни описания на природа, чувства. Подобно на приказка е написана.

Само едно не разбрах - по кое време се развива действието? Хем файтони, хем мотоциклетист има.  Rolling Eyes

# 86
  • София
nara86, нали знаеш колко е индивидуално усещането за книга  Hug.

mijjjka, супер почивка ти се събира! То не, че ние ще се преработим, но в дните между Коледа и Нова година имаме да довършваме някои неща и няма да можем да почиваме плътно.
Аз съм на същата книга, но започнах втори том.

# 87
Мижка , какво се оказва , че всички купуваме и трупаме книги  Laughing , колко не прочетени книги имам не е истина , а до библиотеката опрях миналата седмица  Joy

Вени , права си   Hug , всеки различно усеща дадена книга, но щом аз се колебая значи не й е дошъл момента да я купя

И да не е спам , продължавам да чета "Лукс" и "Императрицата на седемте хълма" , чета ги бавно , че тези дни малко време имам за четене за жалост

# 88
  • София
Ми да! И аз само трупам! Това не е нормално, просто  Tired
Затова вече уж се ограничавам и гледам да разменям книги за прочит  Simple Smile

# 89
  • Чукарландия
Чета "Знахар" на Тадеуш някойси, полска. Препоръчвам!

Преди години по БНТ съм гледала филма. Peace

Общи условия

Активация на акаунт