В момента чета ... 23

• 46 457
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Започвам "Питай прахта"на Дж.Фанти.
Предговорът от Буковски ме заинтригува.  Simple Smile

# 376
gundie , не разбрах каква връзка направи между "Дългата разходка" и "Играта на Джералд". И назад се върнах да прочета поста ти, но нещо не разбирам питането ти.  Thinking
Мисълта ми е, че съм чела много малко книги на С.Кинг и една от тях е точно "Дългата разходка", която ме потресе и не ми се чете нещо подобно, но пък нещо тип 'Зеления път" бих чела с удоволствие и затова ми се искаше някакво оприличаване на "Играта на Джералд " за да знам дали да я почвам  Wink

# 377
  • Ямбол
Ех, Нели, как хубаво разказваш за книгите. Най-после да чета за нещо познато.
Ще си позволя да ти кажа, че си направила грешка със Сафон, пропускайки "Играта на ангела", която за мен е най-силната му книга.

Нещо общо намирам сега, когато чета "Проглеждане" на Сарамаго и Сафон.

Започвам "Питай прахта"на Дж.Фанти.
Предговорът от Буковски ме заинтригува.  Simple Smile
И на мен ми стана любопитно и са зарадвах, когато я открих и в Читанка. Дръпнах си я естествено.

# 378
Мислех си че по празниците повече ще чета, уви , покрай приготвяне на трапези и ходене на гости съм прочела около 90 страници от "Завист"  Embarassed  , чета със скоростта на охлюв  hahaha

# 379

Още съм в началото и нямам мнение Simple Smile

Приключих преди 2 дни Дивите котки. С 2 думи...

Скрит текст:
...клишета, драми и хепи енд. Прекалено американско ми дойде.

Видях, че коментирате Кинг.
Харесвам Долорес Клейборн, Куджо, Мизъри, Гробище за домашни любимци.
Мъртвата зона ми дойде някак безразлична.
То не ми хареса.
Дългата разходка ми беше толкова неприятна, че не я дочетох, само до първият  #Sniper а след това известно време нямах желание да хвана въобще книга  Sick
Но ми е предвидим, в смисъл, че само 2 думи да прочета от описанието и знам дали е за мен  Mr. Green

Напомня на "За мишките и хората"; тъжна книга, силна. Чете се за една вечер.

Моят мъж е фен на Стайнбек и ме навива за Мишките и хората. Казва, че тази книга или не я е писал той, или само тази е негова  Joy била много различна от останалите.

# 380
Моята любов книгите идва именно от Стивън Кинг:)Като стана въпрос за " Дългата разходка" чела съм я като тийнейджър,но не мога да си спомня края...Бих чела всичко от него,независимо дали ми харесва повече или по-малко.
В момента чета "Мъртво сърце" на Дъглас Кенеди и изглежда интересна,но съм в началото.

# 381
Прочетох " Мостът на Дрина"...скучна ми беше, особено към края..
Скрит текст:
Ясна ми беше идеята на автора и паралела, който правеше през цялото време между издържливия мост и краткотрайния човешкия живот и съдба, болестите, наводненията, войните, различните вероизповедания.., но дали  липсата на пряка реч, дългите описания и накрая политическите страсти ми дойдоха в повече.... Tired
Чудя се какво да подхвана? И с коя книга да стартирам годината, миналата година започнах с "Изкупление " и "Да дойдеш на света"  Wink

# 382
  • на североизток от Рая
Киф, няма ли да стартираш годината с книжен подарък?! Ти получи "Мария Стюарт", нали! И още една, но не я помня, само корицата запомних.

А пък "Мостът на Дрина" съм я запланувала, но така като те чета,  newsm78, доста пъти възприемаш книгите като мен, затова ще ми  е интересно аз как ще я оценя.

ЛилиHug, не ми се чете Сафон вече. Само ако е нещо в духа на "Марина" може.

# 383
Киф, няма ли да стартираш годината с книжен подарък?! Ти получи "Мария Стюарт", нали! И още една, но не я помня, само корицата запомних.
 А пък "Мостът на Дрина" съм я запланувала, но така като те чета,  newsm78, доста пъти възприемаш книгите като мен, затова ще ми  е интересно аз как ще я оценя.

Нелка, не знам, чудя се още с какво да започна годината, искам като началото на тази, да попадна на нещо разтърсващо..

Иначе за "Мостът на Дрина" не се чуди, почти всичките ми приятели в ГР са я оценили с максимума, но пък е вярно, че с теб  имаме сходни мнения за доста книги..
Аз май не улучих правилния момент за прочит, умът ми е зает с други работи ...

# 384
  • София
Започнах Габриела, карамфил и канела.
Ще споделям  като напредна малко.

# 385
Започнах ''Шоколад''. Харесват ми описанията. Почти мога да усетя аромата на шоколад и прясно изпечени сладки. Като за Коледа е екстра:)

# 386
  • Сред лисици
Започнах "Сянката на вятъра". Колебая се да кажа харесва ли ми или не, тъй като съм прочела съвсем малко. Създава една особена атмосфера тази книга, която усещаш още с прочитането на първите страници. И те поглъща една леко мистична действителност, която възприемаш с всичките си сетива. Но все пак имам усещането, че преди години този роман би ми харесал повече, сега май съм на друга вълна, но кой знае, може и да греша.

# 387
  • Пловдив
Сафон е страхотен, имам излезлите книги от поредицата за Барселона, но съм чела само първите две от тях, за третата нещо все не остава време, а и съм позабравила първите  Thinking "Марина" също имам, хареса ми, но една идея по-малко от другите.
"Дългата разходка" ме разтърси, много  ми хареса!
Аз бях решила, че много време ще имам за четене по празниците, но пътувахме и на гости  не върви да се оттегля с книга в ръка  Embarassed Чета си все още "Хайка за вълци", хареса ми  Peace
Синът ми получи за Коледа "Къде си, Аляска" и я прочете вчера, каза, че му е харесала, бях питала в някоя от темите за нея. Та може след "Хайка-та" нея да прочета, че другата планувана ("Обслужвал съм английския крал") ми е в книжната елха и не искам да я нарушавам  Laughing
Новата година ще започна с подаръка от Авлига - "Хиляди сияйни слънца"  Heart Eyes Тази година започнах с "Вакантен пост", веднага след нея "Да дойдеш на света" - силно начало  Peace

# 388
  • София
Нели, според мен "Мостът на Дрина" ще ти хареса много!  Heart Eyes

Киф, чела ли си "Мандолината на капитан Корели"? Ако не си, препоръчвам ти я! Hug

# 389
Прочетох 11/22/63 на Стивън Кинг и какво да кажа освен ,че беше мнооого добра.   Peace  Отдавна не бях чела Кинг и бях забравила невероятните му способности да те пренася на мястото на действието.
Сега определено ще ми е трудно да избера коя да е следващата ми книга.

Общи условия

Активация на акаунт