В момента чета ... 23

• 46 448
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • Den Haag
Честита Коледа на всички  Hug!
Прочетох "Нито Адам, нито Ева" на Амели Нотомб, много ми хареса, разтоварваща и приятна, а също че пише за японците и техните традиции. След тази книга направих грешката да продължа с друга книга на авторката "Атентат" тук от самото начало не ми хареса книгата, нищо не ме грабна, напротив от началото ме отврати една гнусна сцена и ми стана неприятна тази книга  Close .
Мисля, че няма да почвам нова книга до края на тази година, ще си чета по малко от "Пир за врани" на Мартин.
Май и аз ще започна годината със Сафон, взела съм си "Играта на ангела" и ме чака на рафта. Първата книга "Сянката на вятъра" ми е много любима, четох я преди 2 години и все още я помня и ми е пред очите. Надявам се и тази книга да те толкова хубава и да не ме разочарова  Peace

# 406
Киф, мисля, че съм ти предлагала Сафон за прочит - ако не съм, предлагам ти го сега  Hug

О да, предлагала си ми  Hug Благодаря   bouquet

Нези, аз те съветвам да не четеш Кинг една след друга..Иначе ти препоръчвам "Зеленият път", "Огън" и "Подпалвачката" . "Дългата разходка" като гледам не се долюбва от всички, но може да я пробваш. Няма да забравя едно момиче, което я четеше права в градския транспорт. Минаваха и я бутаха, блъскаха насам- натам , тя беше вперила поглед в книгата като хипнотизирана и нищо не забелязваше покрай себе си  Simple Smile

# 407
Киф, мисля, че съм ти предлагала Сафон за прочит - ако не съм, предлагам ти го сега  Hug

О да, предлагала си ми  Hug Благодаря   bouquet

Нези, аз те съветвам да не четеш Кинг една след друга..Иначе ти препоръчвам "Зеленият път", "Огън" и "Подпалвачката" . "Дългата разходка" като гледам не се долюбва от всички, но може да я пробваш. Няма да забравя едно момиче, което я четеше права в градския транспорт. Минаваха и я бутаха, блъскаха насам- натам , тя беше вперила поглед в книгата като хипнотизирана и нищо не забелязваше покрай себе си  Simple Smile
Благодаря ,Киф! Hug В никакъв случай няма да чета Кинг веднага.Просто да си набележа още нещо от него.  Wink "Подпалвачката" съм я чела ,а "Зеления път" съм го гледала на филм,но може и  книгата да прочета.

# 408
  • София
Прочетох "Нито Адам, нито Ева" на Амели Нотомб, много ми хареса, разтоварваща и приятна, а също че пише за японците и техните традиции. След тази книга направих грешката да продължа с друга книга на авторката "Атентат" тук от самото начало не ми хареса книгата, нищо не ме грабна, напротив от началото ме отврати една гнусна сцена и ми стана неприятна тази книга  Close .

Амели Нотомб ми е слабост, но Атентат е наистина отвратително книжле  Laughing Щом ти е допаднала "Нито Ева, нито Адам", препоръчвам ти "Изумление и трепет" (също за Япония), "Биография на глада" и "Любовен саботаж". Във всички тях има някакъв биографичен елемент. А от другите й аз лично харесвам "Живак", "Антихриста" и донякъде "Кралска воля".
Не съм чела само "Речник на собствените имена" (понеже никъде не мога да я открия), та ако някой има впечатления от нея - ще се радвам да сподели  Simple Smile

# 409
Сега чета "Богът на дребните неща". Много ми харесва за сега. Преводът е невероятен. Има нещо общо в стилово отношение с Рушди, но Рой ми харесва повече.  Simple Smile
Жалкото е, че само една книга има Рой. Иначе наистина е по-мекосочна от Рушди, той си е направо брутален с думите понякога… Все пак съм се затъжила за него и през 2014 г. трябва да го срещна пак. Simple Smile

Ох, Нели Sad теб те забравих, щях да пиша за "Татко" - много е тежка, много... не е подходяща за празниците, но тя не знам изобщо за кое време е подходяща Sad Хареса ми много, но и много ме натъжи, когато я четох Sad

Филмът не ми се стори тежък, сигурно е крайно различен от книгата… Да видим кога ще се наканя да я чета. Мисля си, че доста съм преосмислила, почувствала и обмислила покрай многото занимания по темата „деца-родители“, но значи казвате - мога да очаквам сериозно разклащане…

Прочетох пасващата ми  "Негър".   Heart Eyes
https://www.goodreads.com/review/show/757165453

# 410
За мен "Зеленият път" е единствената сполучлива екранизация по Кинг..и въпреки това бледнее пред книгата  Peace

# 411
За мен "Зеленият път" е единствената сполучлива екранизация по Кинг..и въпреки това бледнее пред книгата  Peace

Мъжът ми също много го харесва. Аз не съм чела нито книгата, нито бих гледала филма. Неприятна ми е самата идея.
Харесвам екранизацията на Куджо, въпреки че е от 70-те г.  Simple Smile

# 412
"Куджо" не съм го гледала, ще потърся из торентите, но поне пет филма по Кинг съм спирала по някоя време, преди края, защото са ми били ужасни  Confused Той е труден за екранизация  Peace

# 413
Снощи си направих малък маратон по четене и свърших с третата книга от четирилогията на Ана Годбърсън и започнах последната четвърта книга "Блясък" . Много увлекателни книги , много бързо се четат , стига да има време , препоръчвам ги , леки , приятни , с бързо развиващо се действие , не са мудни и героите ти стават супер симпатични , жалко че ги взех от библиотеката, но мисля да си ги купя след време

# 414
След като прочетох Къщата на духовете, ще завърша годината с един Стивън Кинг - Doctor Sleep  Hug Започва обещаващо, обичам го този човек, все така да е продуктивен и занапред.

# 415

Поне веднъж на всеки 20-30 странци във "В момента чета" се заформя разговор за Кинг... Wink

# 416
  • Варна
Къде мога да открия "Татко" на Уилям Уортън?  newsm78 Ще съм благодарна,ако помогнете! Загубих моят татко,тази година, болката е ...неописуемо силна..Той беше най-прекрасния човек.. Съжалявам за спама,няма да се повтори..Прочетох коментари от чели книгата,и ми се прииска да я прочета,и споделих,откъде ми е породено желанието. Хубав ден на всички!

# 417
  • София
Къде мога да открия "Татко" на Уилям Уортън?  

В Хеликон се води налична http://www.helikon.bg/books/56/-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE_63971.html

И в Store bg http://www.book.store.bg/p24221/tatko-uiliam-uortyn.html

# 418
Къде мога да открия "Татко" на Уилям Уортънnewsm78 Ще съм благодарна,ако помогнете! Загубих моят татко,тази година, болката е ...неописуемо силна..Той беше най-прекрасния човек.. Съжалявам за спама,няма да се повтори..Прочетох коментари от чели книгата,и ми се прииска да я прочета,и споделих,откъде ми е породено желанието. Хубав ден на всички!
При мен! Simple Smile Временно. Т. е. имам я и мога да ти я дам за прочит, след като си от Варна (не че не бих я пратила в други градове). Не знам как ще е една година след загубата. Моят татко си отиде преди 10 години и чак сега ще се наканя да я прочета.
Скрит текст:
И то при спомени за "най-непознатия човек" (в смисъл, че никога не се опознахме и не си казахме достатъчно, не общувахме истински, чак "след това" разбрах свитата му душичка и че цялата ми чувствителност, стремеж към красивото, мекота са от него; радвам се, че аз намерих лесен път до красотата, за разлика от всичко потиснато при него, което го доведе до алкохола...)

Прочетох "Нито Адам, нито Ева" на Амели Нотомб, много ми хареса, разтоварваща и приятна, а също че пише за японците и техните традиции. След тази книга направих грешката да продължа с друга книга на авторката "Атентат" тук от самото начало не ми хареса книгата, нищо не ме грабна, напротив от началото ме отврати една гнусна сцена и ми стана неприятна тази книга  Close .

Амели Нотомб ми е слабост, но Атентат е наистина отвратително книжле  Laughing Щом ти е допаднала "Нито Ева, нито Адам", препоръчвам ти "Изумление и трепет" (също за Япония), "Биография на глада" и "Любовен саботаж". Във всички тях има някакъв биографичен елемент. А от другите й аз лично харесвам "Живак", "Антихриста" и донякъде "Кралска воля".
Не съм чела само "Речник на собствените имена" (понеже никъде не мога да я открия), та ако някой има впечатления от нея - ще се радвам да сподели  Simple Smile

А на мен "Хигиена на убиеца" ми беше непоносима (може да използвам и думата от по-горе: отвратителна).
моби, щом си харесала "Антихриста" (моята любима на Амели), може би ще ти хареса и "Речник на собствените имена", но не мога да си намеря ревюто за тази книга, като за 6,5-7 от 10 ми беше (на мен ми е на второ място след "Антихриста" и "Изумление и трепет"; но в "Антихриста" определено открих много повече за себе си). Май в една година бях изчела тези 3-4 книжки и ми бяха предостатъчни. След много голяма почивка бих избрала още една най-много, но още не съм решила коя. Може би "Нито Ева, нито Адам", щом е за Япония (у дома сме половин японци вече... ) Laughing

# 419
  • Den Haag

Амели Нотомб ми е слабост, но Атентат е наистина отвратително книжле  Laughing Щом ти е допаднала "Нито Ева, нито Адам", препоръчвам ти "Изумление и трепет" (също за Япония), "Биография на глада" и "Любовен саботаж". Във всички тях има някакъв биографичен елемент. А от другите й аз лично харесвам "Живак", "Антихриста" и донякъде "Кралска воля".
Не съм чела само "Речник на собствените имена" (понеже никъде не мога да я открия), та ако някой има впечатления от нея - ще се радвам да сподели  Simple Smile

"Изумление и трепет" съм я чела и тя много ми хареса, страхотно чувство за хумор има тази Амели  Grinning и как хубаво пише за Япония, обичам я тази страна  Heart Eyes. Благодаря за препоръчаните книжки, ще ги прочета по нататък  Peace
svet65  "Нито Ева, нито Адам" е много приятна, бих я препоръчала след някоя тежка книга за разтоварване.

Между другото разбрах, че тук във Хага има Японска градина и мисля на пролет, като цъфнат вишните да я посетя  Heart Eyes
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт