В момента чета ... 23

• 46 446
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Обичай само веднъж - Джоана Линдзи

# 421
Започнах

# 422
  • на североизток от Рая

Confused Що ти трябваше?

Аз продължавам да чета "Татко". Измориха ми се очите вече, смрачи се.

Тежка е книгата, но изведнъж се появи такава смяна на настроението, веселят се, смях постоянно. Но аз напрегнато очаквам недобра развръзка.

# 423
  • София
Мъча "Под купола" , минах повече от половината на 1-вия том...
Не е типичният Ст.Кинг, малко трудно ми върви не знам защо така...   newsm78 
И ми идва много извратена на моменти...  Tired
Очаквах да е WOW и да треперя... А то не  Thinking
Дали по-натам ще го има типичният "кинговски" съспенс?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 16:32 от mijjjka

# 424
  • София
Дали по-натам ще го има типичният "кинговски" съспенс?  Rolling Eyes
Ако си търпелива до последните 150-200 страници на втория том  Mr. Green.

Аз си мисля, че при мен кофти номер изигра фактът, че гледах сериала първо. Особено първи том едва едва го избутах и непрекъснато сравнявах филм-книга, въпреки че знаех, че двете се различават доста.

# 425
  • София
Винаги чета по няколко неща едновременно според настроението. В момента съм на  "Понеделник започва в събота" на Стругацки: http://www.book.store.bg/p10152/ponedelnik-zapochva-v-sybota-bor … ij-strugacki.html Жестока е.

Рядко имам търпение да чета енциклопедии от-до, но тази си я бива - "Великите идеи, които промениха света":  http://orangecenter.bg/products/velikite-idei-koito-promeniha-sv … product_4542.html

# 426
  • София
В момента съм на  "Понеделник започва в събота" на Стругацки

Мноооого любима книга  Heart Eyes ! Радвам се, че ти харесва.

# 427
Свет,  Shocked Скрития текст в предния ти пост мога да го напиша и аз и ще е верен и за мен едно към едно. Само годините са малко по-малко.

Поне веднъж на всеки 20-30 странци във "В момента чета" се заформя разговор за Кинг... Wink
Защото е Краля.  Mr. Green

Дочетох Душа на заем. Мислех, че не е "българска", но се оказа че има и типично българско в нея - Прехода, комунизма и т.н. Въпреки това ми хареса.

Сега чета Предречено от Пагане и съм почти накрая. Малко преди смъртта на Кубер се сетих че това съм го гледала с интерес. Бях изпуснала началото и не знаех заглавието.

# 428
Под натиска на мъжа ми зарязах Удхаус и започнах Мишките на Стайнбек.

Наистина няма нищо общо! Харесва ми.

# 429

Що ли Нели...smile3538

Иначе ми върви много бързо, преполових я.

# 430
  • на североизток от Рая
 Прочетох "Татко"...Съсипа ме. Голямо бреме са старостта, болестите, безсилието пред тях.
Скрит текст:
7/10

Предисловието на книгата "...Бащата на този човек е син на моя баща..."  Thinking

# 431

Аз продължавам с "В черно като полунощ", за първи път книга на Пратчет ми върви толкова бавно.
И сякаш тъжна ми се струва или аз нещо не съм в час  Thinking.

# 432
  • на североизток от Рая
 Ще започна "Сърцето на мрака" на Конрад. Не съм чела тук нищо за книгата. Чели ли сте я?

# 433
  • София

моби, щом си харесала "Антихриста" (моята любима на Амели), може би ще ти хареса и "Речник на собствените имена", но не мога да си намеря ревюто за тази книга, като за 6,5-7 от 10 ми беше (на мен ми е на второ място след "Антихриста" и "Изумление и трепет"; но в "Антихриста" определено открих много повече за себе си). Май в една година бях изчела тези 3-4 книжки и ми бяха предостатъчни. След много голяма почивка бих избрала още една най-много, но още не съм решила коя. Може би "Нито Ева, нито Адам", щом е за Япония (у дома сме половин японци вече... ) Laughing

svet65, благодаря ти  Simple Smile

"Нито Ева, нито Адам" е много приятна, бих я препоръчала след някоя тежка книга за разтоварване.

Точно така ги чета аз книгите на Амели. (Както при дегустация на вино вкуса се неутрализира с вода  Laughing).

# 434
Започвам "Питай прахта"на Дж.Фанти.
Предговорът от Буковски ме заинтригува.  Simple Smile

На мен ми хареса книга Peace Не бях чела нищо от този автор. Опитах се да изтегля филма, но няма сийд.

Киф, чела ли си "Мандолината на капитан Корели"? Ако не си, препоръчвам ти я! Hug
Не, не съм , благодаря за препоръката  Peace

И филмът е много хубав - http://www.imdb.com/title/tt0238112/

За мен "Зеленият път" е единствената сполучлива екранизация по Кинг..и въпреки това бледнее пред книгата  Peace

Веднага се сещам за "Изкуплението Шоушенк" Peace Забравих и "Сърца в Атлантида". Grinning

"Под купола" е хубава книга, но наистина започва много бавно. И аз като Вени бях гледала сериала първо и екранните образи ми бяха непрекъснато пред очите и не можах да си изградя свои собствени.

Аз щях да започвам "Играта на ангела", но случайно зърнах "Като гореща вода за шоколад"(имам я от две години и я бях забравила). Знам, че повечето сте я чели, но който не е - препоръчвам! Страхотна книжка!

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 04:37 от Izma

Общи условия

Активация на акаунт