В момента чета ... 23

• 46 368
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
denim123,

Скрит текст:
Лиляна вече те е информирала, но да добавя и аз.
В темата за ел. четците ще откликнат на въпросите ти и няма от какво да се боиш.
Преди, когато аз тръгнах да си търся четец, също бях като индианец и нямах никаква представа за какво става въпрос. Благодарение на темата направих своя избор и вече една година се радвам на моето устройство. Препоръчвам Kindle, защото аз имам такъв и много си го обичам. Сигурно и другия четец е хубав, но не мога да кажа нищо от личен опит.

Както си обещах на 01.01.2014 започнах "Сянката на вятъра" и за кратко време "погълнах" 120стр.
Малко описателен ми идва Сафон, с прекалено излишни неща в повествованието, но историята е достатъчно интересна, за да му се прости многословието.
Пълен отзив - като я прочета.
Паралелно с нея ще чета и "Кървави книги - том 3" на Баркър, която започнах в последния ден на старата година. И отделно, на четеца "Отмъщението на Монца".

# 571

Чела съм я преди години, но нищо не помня, затова реших да повторя, още нямам мнение.

Преди нея

Нюасите в по-грамотен вариант, пълна загуба на време.

denim123, за темата за четците, хич да не ти пука  Mr. Green

# 572
  • София
Кали,чакай,чакай.Той ще се разгърне Hug
Скрит текст:
Чак се чудя дали ще ти хареса.Мисля,че е доста далеч от нещата,които харесваш.Но малко кривване в жанра никога не е излишно Heart Eyes

# 573
  • София
Чак се чудя дали ще ти хареса.Мисля,че е доста далеч от нещата,които харесваш.

Не е така.
Скрит текст:
Щом има мъж в черно, дет' не му се вижда лицето и го оприличават на (или си Е) дявола - там съм  hahaha !

# 574
Аз в момента чета "Топли тела" на Айзък Мериън. Не е най-интересната книга,  но е увлекателна и честно, по средата съм почти и нищо съществено не се случва. Само си се размотават.  smile3511  Много бавно се случват действията. Аз пак си я харесвам де. Има и филм, който наскоро излезе ако не се лъжа.  newsm12

# 575

denim123, за темата за четците, хич да не ти пука  Mr. Green

Ами аз питах вече.
Скрит текст:
Благодаря ти за отговора там.

# 576
Вени***, благодаря за мнението, със сигурност ще потърся в ел. вариант г-жа Грегъри  Laughing

denim123,
Скрит текст:
аз лично имам четец Киндъл 4, с wi-fi, много добра работа ми върши, с E-Ink е екрана, виждам си перфектно, 6 инча е, и аз си мислех, че ще е много малко, но бързо се свиква и накрая го заобичах много. Имах един период, в който четох няколко книги на хартия и навсякъде навън, гледам хората, че си четат от четци и чак ми залипсва моят.  Laughing
На този модел Киндъл имаш на разположение 1.25 ГБ за книги, това може да се окаже около 1000 книжки Simple Smile Когато си вземеш четеца, трябва да си инсталираш една програмка на компютъра, казва се "Calibre - ebook management", с чиято помощ да можеш да си конвертираш вида файл, на който е книгата, за четеца. Зарежда се чрез usb, за около 2 часа Simple Smile Аз съм изключително доволна !

neli mar4, Сам Хамилтън е такъв литературен герой, за който мога да съжалявам, че нямам аналог в живия живот. Никога не съм срещала човек като него на живо, пък и на книга, ако трябва да съм честна. Може би само Дъмбълдор от Хари Потър ми напомня.
Много се привързах, четейки Стайнбек, към точно този персонаж.
Скрит текст:
А за баща ти нямам какво да кажа, освен че точно това, че не сме ги попитали толкова много неща приживе, ни кара да съжаляваме десеторно за загубата им. Точно затова трябва да ценим хората, които са до нас сега, точно в този момент и да не губим ценното време с тях. Мисля, че е имал своите си мисли, но не е искал да те натоварва с тях, за да можеш да си се развиваш спокойно, без да те обременява с излишни(може би според него) тревоги.  Hug  Peace

SIN, перфектно се изказа обаче ! Много ти благодаря Simple Smile   bouquet

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 21:29 от bmb

# 577
bmb, аз не съм много по рецензиите, да не кажа хич. Знам че не е хубаво книгите да се делят на хубави и лоши и не го правя. "Джойленд" е ... шедьовър в моите очи. Невероятна книга е. Дори не-феновете на Кинг ще я харесат. Това е моето кратко мнение.

# 578
  • където мечтите се сбъдват
В момента чета Пиянска амнезия на Чарлз Буковски,но понеже не съм очарована,паралелно започнах Ана Каренина.

# 579
Обичам почивните дни - изядох третия том на "Кървави книги" (супер е!) на Клайв Баркър и сега поприключвам със забавния sequel "Мумията се завръща" на Р. Л. Стайн. Twisted Evil

# 580
Аз съм любител на изтока, но не съм чела много източна литература.

Чела ли си тази поредица? http://chitanka.info/person/lian-hearn
Големият ми син много я хареса и аз съм си я качила на четеца, но още не е дошло време за нея Wink

# 581
  • DE
Izma, благодаря. Тъкмо се чудех какво да подхвана като приключа с настоящата.

Наскоро по БНТ рекламираха писател подобен на Мураками, но за съжаление не му запомних името, май и той бе Мураками, но не Харуки   Thinking Дали някой го е чел  newsm78

# 582
Заради "Вода за слонове" днес ходя като сомнамбул на работа  Laughing , снощи я прочетох като си направих един маратон по четене , много ми хареса книгата, толкова да е приятна за четене , въпреки че първите 20-30 страници трудно ми вървяха , после става вълшебна , обичам животните , цирка , артистите и беше удоволствие докато я четох . 5/6

Интересното е , че другата книга , която чета "Невидимият мост" също действието се развива по едно и също време с "Вода на слонове" - 30-те години на миналия век , голямо съвпадение .
Книгата също много ми харесва , но очаквам , че ще е много по-тежка книга .

Днес на работа си взех тази
Дано и тя да е толкова интересна , колкото предните две книги , определено годината ми започна с много хубави книги , за което благодаря на вас , защото покрай вас се насочвам какво да чета в последните месеци .
Единствено не знам , откъде се появи този ми навик да чета няколко книги наведнъж , преди не обичах да чета така , а сега .......  newsm78

# 583
Аз започнах да измъчвам "Сняг" на Орхан Памук. Определено за сега е изтезание...

Izma, няма да съжаляваш със Сагата за клана Отори. Страхотна е!  Simple Smile

# 584

Izma, няма да съжаляваш със Сагата за клана Отори. Страхотна е!  Simple Smile

Видяха ми се интересни и на мен книжките. Може ли инфо в какъв ред да ги чета?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт