Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 455
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Благодаря ви за отговорите за Даммата   bouquet Изясниха ми се много неща  Mr. Green

# 1 006
  • София
Едно е да зная, че чета мнението на потребителката  Х, и че това е нейното лично мнение, или тя да каже как е стигнала до тези си изводи, а съвсем друго е да ми пробутват субективно мнение за компетентно. Ако някой ще ми пише "десетте тайни на добрия брак" като статия, очаквам да има име на автора и каква е компетентността му (адвокат ли е, психолог ли е, журналист ли е),  както и дали изказва лично мнение или на няккакви източници (различни от ЕЖК).

# 1 007
В момента не мога да вляза в новия вариант. Дава ми сгрешена парола.

Бг Дамата на мен ми е скучна, напомня ми на женско списание.
Ако ми трябва инфо предпочитам да ползвам търсачката на форума.

# 1 008
  • Талант на 2012,2013 г.
Не успях да харесам Бг Дамата. Дори не мога да си обясня защо. Опитах на няколко пъти, просто не ми се получи и се отказах.

# 1 009
И аз не съм фенка на Дамата. Не обичам женски канали, списания и подобни розови сайтове ...
Май искат форума да го набутат към Дамската визия, че да вземе да живне идеята  Tired .. или да смачкат него...  Rolling Eyes

# 1 010
  • София
Аз чак вчера разбрах за новия облик като ми пуснаха мейл.
Отговорих им твърде евфемистично така да се каже, за което сега малко ме е яд.
Общо взето ясно е, че таргет групата на този форум вече е друга, и с новия облик окончателно ще изритат и малкото останали наистина интелигентни хора от старите пушки, пишещи тук. Нещо по-лошо: новите интелигентни потребители също няма да бъдат задържани твърде дълго, защото явно целта е друга.  Confused
На мене не че (ще) ми липсва особено този форум, обаче е тъпо като виждаш как нещо все пак готино се превръща в олицетворение на посредствеността.
Можеха барем малко да си поиграят и да измислят някакви икони за подфорумите; таблоидните картинки, които са пуснали са  Sick (а така да не го обичам този емотикон).
Иначе бг дама също е доста посредствено интернет пространство.
Бе изобщо не е особено трудно да се сетим, че планът за петилетката е да бъдат привлечени още много и много, и много потребители, за да има много и много реклами и респективно повече пари.

Сигурно някой го е казал преди мен, но нямам желание да изчета 68 страници.

# 1 011
И аз като Марѝ и duhi_puhi  не можах да харесам Бг Дамата.
Но за новата визия на форума (май вече трябва да казвам новия форум, щото няма нищо общо със сегашния), както казах вчера в друга тема ще бъда изненадана ако дизайна и подредбата(функционалността)  е измислена от мъж. До сега в практиката ми не съм срещала мъж с подобен вкус. При тях винаги всичко е практично, добре подредено, изчистено от към цветове и мигания  с две думи стилно.  Не искам да кажа че всички жени имат кичозен или странен вкус, но странните и идиотски от към визия идеи съм чувала само от жени.
Какво да се прави, ако искаме да се информираме и забавляваме във форума както до сега за съжаление ще трябва да се примирим с новия форум. Все още имам надежда да може поне тези които сме го ползвали до сега да си останем на стария вариант, не че не е възможно опира до желанието на собствениците.
(

# 1 012
  • София
От два дена се чудя дали да пиша в темата. Но след като като разгледах подробно какво ни се пред(на)лага от синята лента долу и прочетох всичко написано в темата, реших да се обърна към собствениците на сайта и да предложа няколко неща. Не знам доколко е истина твърдението им, че ще се съобразят с креативни и конструктивни предложения, но след като в този Форум съм прекарала близо 7 години и го смятам като част от своето лично и реално семейство, съм длъжна пред мен самата  да изразя своята лична позиция и надявам се градивна критика.

Уважаеми г-н Николов,
обръщам се директно с Вашето име, тъй като единствено Вие имахте очите да пишете в тази тема и да засвидетелствате, макар и оскъдно, внимание към потребителите тук.
Мамма винаги е била насреща за нашите проблеми, но разбирам, че в случая дори тя няма много право на глас.
Желанието ви за развитие на сайта, обновление, покоряване на все нови и нови потребители (знаем защо!), само по себе си е похвално. Адмирирам амбициите ви за създаването на нещо по-добро, по-функционално и по-информативно - така трябва да бъде в тази толкова бързо и динамично развиваща се сфера. До тук всичко е наред! Следват НО-тата.
За амбициозната цел, която си мислите, че сте постигнали и ще се похвалите пред виртуалния свят в понеделник, смея да твърдя, че не сте сформирали ПЪЛЕН екип от хора, които да създадат мечтания от вас продукт. Защо смятам така ли? Защото лично аз съм специалист по визуален контрол. Няма да се изненадам ако тази професия не ви говори нищо; ако знаехте, щяхте да имате поне един такъв специалист в екипа си и новата визия на сайта нямаше да изглежда по предложения от вас начин и да надигне такава вълна от недоволство в тази тема и предстоящо цунами в понеделник.
Подарявам ви своето собствено Ноу-Хау за това как в създалата се ситуация на конфликт между потребителите на сайта и вас (собствениците) нещата да се разрешат като в приказката "И вълкът сит и агнето цяло". Просто с мъъъъъничко визуален контрол  Wink .
Няколко са основните промени, които бръкнаха в здравето на всички потребители (преносно и директно) и ще се опитам да ги обясня.
І. Разположение на отделните панели на сайта
1. Основната функция на сайта е Форум, нали така? Ако бъркам с това твърдение, може да пропуснете да четете надолу, ако досега сте го правили, разбира се.
Та! След като основната функция на Форума е именно Форум, т.е. тук се пише и се чете, тази основна функция по психология на възприятие на човешкото око трябва да е позиционирана в средата на екрана. Може полето да е малко, може да заема само 1/3 от екрана, но да е в СРЕДАТА. Там е концентрирано вниманието на човека. В ляво и дясно на екрана действа вече периферното зрение, което при различните хора е с различен обхват на действие.
2. От ляво, казахте, че искате да има таб с бързи бутони - грешно е мястото. Във всички програми, с които един средностатистически потребител работи, табовете за бързи бутони са в ГОРНАТА част на екрана, без значение дали в ляво или в дясно.
3. В дясно - рекламен банер и меню с новости от форумите - това измества СРЕДАТА на важния панел, а именно мястото за четене и писане.
4. Най-отдолу - където в момента е синята лента, презентираща промените от понеделник - не сте предвидили нищо.

Ето моето предложение за подредба:
Скрит текст:

Както се вижда има предостатъчно място за реклама - направо си е 2/3 от екрана, но нали това Ви е целта?! Тук няма да има и един човек който да попита защо?
Нововъведенията си ги има така, както сте ги измислили.
Мястото за писане и четене пак е намалено, но се запазва подредбата на Аватар, Мнение и Подпис по начина, по който множеството от потребителите иска! А го иска, защото всички сме устроени по един начин що се касае до писане и четене на български език - от ляво на дясно, отгоре надолу. Погледът при четене се плъзга по този начин, като периферното зрение маркира аватара, центъра - най-важното - е самото мнение, подписът служи за отделяне на едно мнение от следващото. Ето защо сегашната формула е успешна, а предложената от вас - поражда дискомфорт и негодувание. И това негодувание няма нищо общо с "Искам си аватара да се вижда"- "Аз пък не искам да виждам нищо!"  baby_neutral . Това негодувание е продиктувано от вашия изцяло ГРЕШЕН визуален контрол по проекта.

ІІ. Шрифт и цвят
Доколкото разбрах и с това сте се "заиграли". Шрифтът и цветът на буквите на мненията трябва да достатъчно ясен - в момента е такъв, от понеделник не знам как ще е. Но тествалите предварително споделят, че И това е проблем!

Мисля, че написах достатъчно.
Наясно съм, че едва ли ще ми обърнете внимание, но вече изложих по-горе аргументите си да напиша този пост. Сега осъзнавам, че го написах и заради всички уникални, интелигентни и креативни хора, които пишат тук, за които не е никакъв проблем да направят както 2, така и 10 порции, без да е необходимо да отварят специално Форума за помощ в този тъй труден казус.
И тъй като оставам с впечатлението, че основно мъже се занимават по новостите в сайта, за финал ще ви кажа още нещо. Така както не всички мъже се интересуват от футбол, така и не всички жени се интересуват от готвене; така както не всички мъже се интересуват от коли, така не всички жени се интересуват от хороскопи. Колкото по-рано се отърсите от клишираната си представа за жените, която е крещяща от новата визия, толкова по-успешен ще е сайтът ви.
Ако на мен не ми вярвате, попитайте Мамма - нейното мнение със сигурност е достойно поне да бъде изслушано! Моето - едва ли!
Но ако все пак сте стигнали с четенето дотук, то сърдечно ви БЛАГОДАРЯ !

# 1 013
Kally May страхотен пост, поздравления   bouquet . Достави ми удоволствие да го изчета  Hug

# 1 014
Баба Яка, аз пък не съм сигурна, че жена е измислила този дизайн. Не искам да обобщавам, но жените, които познавам (в това число слагам и моята скромна особа), са много практични и едва ли биха измислили такова оформление. Това, което е сигурно обаче, е че който и да е създател на този дизайн, изобщо си няма идея от форум, как функционира, разположение на различните полета, удобство и практичност за потребителя, и т.н.
Кали Мей е написала много хубави неща относно разположението на панелите и важността на "средата". Нормално човек се позиционира централно пред екрана и погледът, нормално, първо отива в средата. Което идва да покаже, че най-логично е в средата да е това, което е най-важно в един форум, а именно полето за четене и писане. В този дизайн не мога да разбера какво е в средата, тъй като "центърът на тежестта" е изместен доста вляво. Което е 1. неудобно, 2. натоварващо, 3. дразнещо, 4. напълно ненужно. Нейното предложение за разположение на панелите е всъщност много разумно и ще е много добре този, от когото зависи крайното решение, да го обмисли сериозно. Дали новото меню ще е отляво или отдясно - няма значение. Макар че като ползваща мишка от дясната страна имам предпочитания към менюта от дясната страна (та мишката да не шари през целия екран постоянно).

# 1 015
  • Талант на 2012,2013 г.
За мен беше огромно удоволствие да прочета поста на  Kally May    bouquet

# 1 016
Kally May  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 страхотен пост момиче, добре написано и аргументирано, радвам се че си решила да го напишеш, дано собствениците на форума се вслушат в съветите ти

Teresa of the Faint Smile в никакъв случай не казвам че повечето жени са непрактични. Просто практиката ми ме е сблъсквала с такива женски желания (говоря за визии на сайтове и магазини) че съм се чудела как изобщо може да го измислят ами и да си го харесват. Дано да си права да са мъже, тогава има шанс да се вслушат във добрите идеи.
Сега си мисля че е лудост предишното ми изказване във женски форум, но пак подчертавам говоря за еденици, не за всички жени.

# 1 017
  • София
Ами ето - колко е хубаво да има професионалисти!
Kally May,   bouquet.

Много ми е любопитно, обаче, дали ще има реакция и евентуална корекция във визията на този "продукт"...
Съмнявам се, честно казано.

# 1 018
  • София
Kally Maynewsm51 smile3525 newsm51

# 1 019
  • В Космоса
Поздравления и от мен за Kally May!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт