Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 537
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 1 035
От два дена се чудя дали да пиша в темата. Но след като като разгледах подробно какво ни се пред(на)лага от синята лента долу и прочетох всичко написано в темата, реших да се обърна към собствениците на сайта и да предложа няколко неща. Не знам доколко е истина твърдението им, че ще се съобразят с креативни и конструктивни предложения, но след като в този Форум съм прекарала близо 7 години и го смятам като част от своето лично и реално семейство, съм длъжна пред мен самата  да изразя своята лична позиция и надявам се градивна критика.

Уважаеми г-н Николов,
обръщам се директно с Вашето име, тъй като единствено Вие имахте очите да пишете в тази тема и да засвидетелствате, макар и оскъдно, внимание към потребителите тук.
Мамма винаги е била насреща за нашите проблеми, но разбирам, че в случая дори тя няма много право на глас.
Желанието ви за развитие на сайта, обновление, покоряване на все нови и нови потребители (знаем защо!), само по себе си е похвално. Адмирирам амбициите ви за създаването на нещо по-добро, по-функционално и по-информативно - така трябва да бъде в тази толкова бързо и динамично развиваща се сфера. До тук всичко е наред! Следват НО-тата.
За амбициозната цел, която си мислите, че сте постигнали и ще се похвалите пред виртуалния свят в понеделник, смея да твърдя, че не сте сформирали ПЪЛЕН екип от хора, които да създадат мечтания от вас продукт. Защо смятам така ли? Защото лично аз съм специалист по визуален контрол. Няма да се изненадам ако тази професия не ви говори нищо; ако знаехте, щяхте да имате поне един такъв специалист в екипа си и новата визия на сайта нямаше да изглежда по предложения от вас начин и да надигне такава вълна от недоволство в тази тема и предстоящо цунами в понеделник.
Подарявам ви своето собствено Ноу-Хау за това как в създалата се ситуация на конфликт между потребителите на сайта и вас (собствениците) нещата да се разрешат като в приказката "И вълкът сит и агнето цяло". Просто с мъъъъъничко визуален контрол  Wink .
Няколко са основните промени, които бръкнаха в здравето на всички потребители (преносно и директно) и ще се опитам да ги обясня.
І. Разположение на отделните панели на сайта
1. Основната функция на сайта е Форум, нали така? Ако бъркам с това твърдение, може да пропуснете да четете надолу, ако досега сте го правили, разбира се.
Та! След като основната функция на Форума е именно Форум, т.е. тук се пише и се чете, тази основна функция по психология на възприятие на човешкото око трябва да е позиционирана в средата на екрана. Може полето да е малко, може да заема само 1/3 от екрана, но да е в СРЕДАТА. Там е концентрирано вниманието на човека. В ляво и дясно на екрана действа вече периферното зрение, което при различните хора е с различен обхват на действие.
2. От ляво, казахте, че искате да има таб с бързи бутони - грешно е мястото. Във всички програми, с които един средностатистически потребител работи, табовете за бързи бутони са в ГОРНАТА част на екрана, без значение дали в ляво или в дясно.
3. В дясно - рекламен банер и меню с новости от форумите - това измества СРЕДАТА на важния панел, а именно мястото за четене и писане.
4. Най-отдолу - където в момента е синята лента, презентираща промените от понеделник - не сте предвидили нищо.

Ето моето предложение за подредба:
Скрит текст:

Както се вижда има предостатъчно място за реклама - направо си е 2/3 от екрана, но нали това Ви е целта?! Тук няма да има и един човек който да попита защо?
Нововъведенията си ги има така, както сте ги измислили.
Мястото за писане и четене пак е намалено, но се запазва подредбата на Аватар, Мнение и Подпис по начина, по който множеството от потребителите иска! А го иска, защото всички сме устроени по един начин що се касае до писане и четене на български език - от ляво на дясно, отгоре надолу. Погледът при четене се плъзга по този начин, като периферното зрение маркира аватара, центъра - най-важното - е самото мнение, подписът служи за отделяне на едно мнение от следващото. Ето защо сегашната формула е успешна, а предложената от вас - поражда дискомфорт и негодувание. И това негодувание няма нищо общо с "Искам си аватара да се вижда"- "Аз пък не искам да виждам нищо!"  baby_neutral . Това негодувание е продиктувано от вашия изцяло ГРЕШЕН визуален контрол по проекта.

ІІ. Шрифт и цвят
Доколкото разбрах и с това сте се "заиграли". Шрифтът и цветът на буквите на мненията трябва да достатъчно ясен - в момента е такъв, от понеделник не знам как ще е. Но тествалите предварително споделят, че И това е проблем!

Мисля, че написах достатъчно.
Наясно съм, че едва ли ще ми обърнете внимание, но вече изложих по-горе аргументите си да напиша този пост. Сега осъзнавам, че го написах и заради всички уникални, интелигентни и креативни хора, които пишат тук, за които не е никакъв проблем да направят както 2, така и 10 порции, без да е необходимо да отварят специално Форума за помощ в този тъй труден казус.
И тъй като оставам с впечатлението, че основно мъже се занимават по новостите в сайта, за финал ще ви кажа още нещо. Така както не всички мъже се интересуват от футбол, така и не всички жени се интересуват от готвене; така както не всички мъже се интересуват от коли, така не всички жени се интересуват от хороскопи. Колкото по-рано се отърсите от клишираната си представа за жените, която е крещяща от новата визия, толкова по-успешен ще е сайтът ви.
Ако на мен не ми вярвате, попитайте Мамма - нейното мнение със сигурност е достойно поне да бъде изслушано! Моето - едва ли!
Но ако все пак сте стигнали с четенето дотук, то сърдечно ви БЛАГОДАРЯ !
    Браво! Страхотна идея! Адмирации!  bouquet

# 1 036
  • София
Чудя се дали има смисъл да пиша. Ако някой наистина се интересуваше от мнението на потребителите, тази драстична промяна щеше да бъде обявена много по-рано. Но, все пак... Това, което виждам в синята лента, не ми харесва. Въобще. Не ми е удобно. Не ми харесва някой да се опитва да ми казва какво ми е интересно и какво - не. Не ми харесва шаренията. В този форум ме привлече информацията, а ме задържа удобството. Първото вероятно ще продължи да го има, но що се отнася до второто... Даже не ми се пише.

# 1 037
  • Варна
Kally May,
не мога да не се присъединя към останалите, това, което предлагаш е просто перфектно. Обаче господа собствениците на сайта изглежда са извикали комшията от съседния вход да им направи промените, нямам друго обяснение за безумието, което са ни подготвили. Очевидно професионализъм не присъства в разработката им. И едва ли ще се съобразят с написаното, което пак повтарям за мен е идеалното решение.

# 1 038
Kally May, благодаря ти, че облече моите мисли в думи, аз съм лаик, но твоето професионално мнение изразява напълно моето усещане! Надявам се да те послушат и да променят нещата!
+1!

# 1 039
Kally May  smile3501 smile3501 smile3501

# 1 040
Във форум, оформен по предложението на Kally May бих влизала, чела и писала с огромно удоволствие.

Доколкото видях новия облик от синьото поле долу и от сниманите екрани по- напред в темата...а и като чета коментарите, от утре ще сме у лево...

Не може да питаш някого за мнението му, а после да му кажеш, че всъщност мнението му няма значение, защото нещата вече са решени. Обидно е.

Ако някой има претенциите да работи в полза на потребителите и да "знае" какво е добро за тях, би следвало и да се вслуша в мнението на същите тези потребители, че не се е получило, след като има твърдение, че има диалог. Ама май диалогът е монолог всъщност.

Жалко. Вместо да изпишат вежди, извадиха очи.

Още веднъж БРАВО за професионализма на Kally May .  Личи си кога нещо е работено с мисъл за тези, заради които всъщност се прави!  bouquet

# 1 041
Разцъках малко по-подробно.
Аз нямам проблем с контраста на мненията и буквите. Но аз съм късогледа и по принцип много се вра в екрана, сигурно затова ги виждам, щом всички останали имат проблем.
Продължавам да не харесвам изкарването на аватара до заглавието на темата в началната страница, твърде шарено е.
Наистина не е приятно извеждането в ляво на форума, а отстрани 2 ленти - уж полезната и рекламната. Rolling Eyes
Подкрепям, че активни и всички теми са ми излишни, стигат ми тази с известията и новите отговори.
Неудобно е, че бутончето "нови отговори" не е до заглавието на темата, както сега, а в нова колонка.
Засега толкова, после още.
Кали Мей го е подредила много добре  Grinning

# 1 042
Има ли някаква видима промяна в тестовата версия?Или си е същото?

# 1 043
  • София
Предложеното от Кали Мей и според мен е добро и би трябвало да удовлетвори всички.  Peace
Интересно ми е дали ще дадат знак, че поне някой го е прочел...

# 1 044
Kally May, браво!   bouquet

# 1 045
  • София
Аз съм скептична.Надали ще го поправят. Утре ще си я пуснат, ако все пак благоволят поне да центрират форума ще е след доста време. Ще се надяват да ни мине.
Само, че аз пиша във форума 99% от телефон. Мразя мобилни версии. И ако не ми се показва добре страницата, ако двете ленти ми закриват нещо или ми пречат-познайте колко ще влизам.
Има още форуми, в които пиша от много години, не от 1...тъй, че ме боли фара.
Аз не съм от особено значение, но си мисля, че има и "важни" и стари потребители, коиъо ще се почувстват като мен.
А тогава трафика намалява, няма парички, няма реклами...

# 1 046
  • Талант на 2012,2013 г.
Много ми се иска да се съобразят с написаното от Кали Мей. Защото би помогнало на много от нас. Предложението и е изпълнено с професионализъм, не са празни приказки. И с част от него да се съобразят ще бъде добре. Но...ще поживеем ще видим. Малко остана. Rolling Eyes

# 1 047
  • София
Kally May, благодаря ти, че облече моите мисли в думи, аз съм лаик, но твоето професионално мнение изразява напълно моето усещане! Надявам се да те послушат и да променят нещата!
+1!
+ 1!

# 1 048
Не мога да Ви разбера - искате нещо за Вас, но масово плюете, обиждате, ругаете и се зъбите ... Искате разбиране и съобразяване, но хич не желаете да отговорите със същото ...

# 1 049
Не мога да Ви разбера - искате нещо за Вас, но масово плюете, обиждате, ругаете и се зъбите ... Искате разбиране и съобразяване, но хич не желаете да отговорите със същото ...

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт