Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 971
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 570
Имам конкретен въпрос към Мамма-ако на някой нещо не му харесва възможно ли е изобщо да бъдат направени някакви промени или всичко вече е приключило по оформлението

# 571
Ами не, не съм прочела!
Видях даденият линк и реших, че е това .. Whistling

# 572
  • София
Разбрах от всичко, че отивам от "потребител" в "много тъп", защото пиша основно в КиТ, а не давам ценни съвети как се сменя памперс или се отказва от биберон. Кои съвети ще са ценни - свързани с първоначалната идея на форума, от темите за бебетата или какво?

# 573
вие наистина не четете  Rolling Eyes

Кои съвети ще са ценни - свързани с първоначалната идея на форума, от темите за бебетата или какво?

всички

# 574
Имам конкретен въпрос към Мамма-ако на някой нещо не му харесва възможно ли е изобщо да бъдат направени някакви промени или всичко вече е приключило по оформлението

И на мен ми е интересно, окончателния вариант ли е това или в следващата година може да търпи някакви промени?

# 575
Това е хубаво, че страниците в темите, ще са номерирани, но в новата версия не виждам кои потребители(явни, скрити и гости) са на линия в момента в дадената тема, а и не си откривам собствения профил, че да влезна в него и да го поразгледам как би изглеждал от Понеделник насетне.

# 576
  • София
вие наистина не четете  Rolling Eyes

Кои съвети ще са ценни - свързани с първоначалната идея на форума, от темите за бебетата или какво?

всички
Напр. гледайте този сериал, много е хубав?

# 577
  • Варна
Прочетох цялата тема. След като прегледах "новото лице на сайта" от синята лента долу.

Вчера се навършиха точно 10 години, откакто съм член на форума, и съм била свидетел на много промени, включително и си спомням и съм участвала в благотворителните инициативи и дарения в помощ на форума. Преживели сме заедно какво ли не, чувствам си го като мой. Не ми харесва да ми се казва директно в лицето, че съм се лъгала и това не е Моят Форум!

Не съм против промените по принцип, стига да са конструктивни и да не водят до затруднения и фрустрация. Това, което ще получим в понеделник определено не ми допада. Визията е това, което прави този форум уникален и отличаващ се от множеството други. А визията му до голяма степен се дължи на размера на аватарите и на подписите на потребителите. Логично е да се предвиди, че срещу всяка промяна ще има недоволство по принцип и това е нормално, предвид човешката същност. Но недоволството ще е в пъти по-голямо, когато на същия този човек (потребител) му се отнеме нещо, което той приема за даденост (в случая - аватарите) и то заради някой, който дори не е благоволил да се регистрира във форума, а само чете наготово. Точно такива хора в реалния живот говорят с насмешка за "мамешкия форум, дето от всичко разбират" (но са опрели рано или късно до него, чрез Гугъл) и точно срещу такива познати винаги съм заставала в защита на Моя си форум...

Не искам да ми се набиват в очите "популярни" по нечии чужди критерии потребители и интересни за някого теми - аз не чета (и нямам желание да чета) много от така популярните теми (през последните 2-3 години упорито избягвам Клюкарника, напр., защото е пълен с негативизъм и доказване "кой е по-по-най" - няма тема, в която някой да не захапе някой друг, а именно болшинството от темите там са популярни), нито пък отчетни теми, които не съвпадат с моите интереси. Популярните потребители пак ще бъдат от такива теми. Защо трябва да ми се натрисат подобни теми/потребители непрекъснато?!

За ранговете - не знам как ще се променят нещата, но аз си държа на почетния ранг, получен заради стихотворението ми за същия този форум, още едно доказателство за това, колко свързана се чувствам с форума. Ако на някого му е интересно, ето го:
Скрит текст:
Пеперудена ласка в октомврийския ден.
Някой кратко помръдва вътре в моя корем.
Някой нежно ме гали със ръчичка (краче?).
Първи поздрав отправя нероденото ми дете!
В миг застивам. И от допира лек
изведнъж осъзнавам - в мен расте нов човек!
Изумена съм, даже плача от щастие,
но усещам във себе си (скрити под пластове
от копнеж и мечти) как поникват тревоги:
''Ще боли ли? А доколко ще мога
да съм нечия Мама? Как ще почне да суче?
Всички нови неща няма как да науча!!!''
И тогава попаднах на оазис от мнения.
Потопих се във него - вече нямах съмнения
и на всички въпроси отговори открих...
Преди цяла година мойто бебче родих.
Всяка радост и болка, от които въздишам,
всяко бебешко чудо, бързам тук да напиша!
Пак отмина деня, да, нощта го разплиска -
аз седя пред компютъра и ви чувствам тъй близки,
че откривам как мога с часове да говоря
с вас за всичко - да споделям, да споря...
И след толкова време вече знам, ЗНАМ, че няма
нерешени проблеми във форума БГ-мамма!
Предполагам, че и всички останали с подобни рангове/титли ще са на същото мнение като мен.

Рекламите не ме бъркат, отдавна съм ги блокирала. Докато са в този им дразнещ вид, никой няма да има полза от тях - нито рекламодателите, нито потребителите. Най-добрата реклама, видяна от мен във форума, беше темата-съревнование на Phillips Perfect Care. Party

Заставам зад мнението на Бо_ с две ръце. Не искам да съм просто част от 5-те процента, доставящи информация на 95-те процента потребители. Искам да продължавам да се чувствам част от Моя Форум. Хау.

# 578
  • София
Не. Ранговете просто няма да са на база ХХХ мнения еди къде си.
Защото със сигурност има потребители със стотици мнения, но които не се харесват от болшинството, както и хора, които рядко пишат, но мненията им са ценни, информативни, полезни.

Кхм, а кой ще определя информативността и полезността?

# 579
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Престанете да ни смятате за малоумни и че не сме разбрали кое е мобилна версия! Разбрали сме го. Дизайнът на полето за четене на тема няма да е много по-различен от този на мобилната версия. Като отворите синята лента долу, се вижда пример на отворена за четене тема - няма страници, няма балкон ... Пей сърце! Хич да не ти пука с кой си говориш в момента. То и форум няма. Информационна платформа. За нерегистрирани потребители. Mr. Green

# 580
  • На планетата Земя
Съгласна съм на 200 % и чувствам нещата като chockolina .

# 581
  • Ænima/Albuquerque
Не мога да повярвам!  hahaha

# 582

Не мислите ли, че обезличаването на хората създаващи информацията в сайта би ги демотивирало да продължават да го правят? Не мислите ли, че по този начин ще увеличите делът на несписващите, но пък потребяващи форума (аз вече съм един от тях)?
...
Да, аз наистина се превърнах в потребител, но разбирате ли - вече нямам мотивация да бъда създател. Тези 95% са също показателни, че и други хора мислят като мен.
Променяте визията на форума 2-3-5 пъти, но отношението към създателите на информация не се променя.

Бо_, именно това е идеята на развитието на новата платформа - обръщане към хората, които са тук, към техните ценни мнения, които да бъдат изведени и показани на преден план (включително и с това да бъдат отбелязвани от потребителите по-ценните мнения и съответно теми).
...

не мисля, че е точно така... ако за миг се поставите на мястото на хората, които списват непрекъснато, то ще разберете, че "държите на тялото им повече от колкото на душата" (ако мога така да се изразя). За това се чувстват използвани. Не знам как по друг начин бих могла да го обясня.
Ясно беше казано, че целта на смаляването на аватарите е дясната колона, която пък от своя страна би активирала кликовете на нерегистрирани и непишещи потребители.

Инак съм ЗА поощряването от нас на интересните и смислени постове! Но се надявам да има и бутон за нехаресване.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 15:13 от Бо_

# 583
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мдааа, очаквайте въвеждането и на кастова система  Party
Нямам думи!
 Sick

Мамма, не си от вчера в бизнеса, защо се учудваш? Всяко нововъведение Винаги се посреща с отрицание. Психологично е заложено. Непознато е-не го искат....
Ще свикнат и даже ще забравят след точно един месец, като миналия път.
Не говори вместо мен, ако обичаш!

# 584
Новият дизайн не е удобен нито за писане, нито за четене, нямаш видимост към основни менюта и детайли, подкрепям мнението, че досегашния уникален облик на форума е удобен, и естетичен.
Напълно подкрепям тези, които недоволстват, и си искам и подписите, и аватара, и снимките и картинките, и емотикончетата, и подредбана на менютата.
За промените съм  Peace, когато носят нещо ново и по-добро, за съжаление за мен новия дизайн е стъпка назад Mr. Green, да не говоря за комерсиализацията, но има решение блокираме рекламите и ефекта е нулев за рекламодателите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт